Soorten katten: de meest populaire op een rij

Soorten katten: de meest populaire op een rij

Soorten katten: de meest populaire op een rij

Iedere kat is anders en dat is wat ons zo leuk maakt. We doen lekker wat we zelf willen en hebben allemaal een compleet eigen karakter. Toch kun je op basis van ons ras bepalen welke karaktereigenschappen meer voor komen. Nu zijn er ontzettend veel soorten katten dus dat maakt de keuze niet echt makkelijker. Daarom hebben we hier de meest populaire soorten katten op een rij gezet!

 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Actie: Nu tot 5% korting op je verzekering via poezenbazen.nl

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering

 

De Maine Coon

Wist je dat de Maine Coon een van de populairste kattenrassen in Nederland is? Maine Coons zijn populair omdat ze vaak rustig zijn en behoren tot de grootste katten ter wereld! Het zijn speelse, vriendelijke katten die snel gehecht zijn aan hun baasje. En misschien onverwacht: ze zijn fan van water. Waar ze precies vandaan komen weet niemand, maar we weten wel dat je ze wilt hebben!

Check hier alles over de het kattenras de Maine Coon!

De Blauwe Rus

De Blauwe Rus is eigenlijk echt een typische kat. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben. Soms willen ze complete rust en hebben ze een hekel aan veel geluid en drukte. Maar soms komen ze tot leven en zijn ze ontzettend speels en sportief. De Blauwe Rus vindt zichzelf heel onafhankelijk en heeft volgens zichzelf geen baasje nodig. Maar goed, wie moet ze dan eten geven?  

Lees hier alles over de eigenzinnige Blauwe Rus.

De Brits Korthaar

Kort haar? Check. Stevig gebouwd? Check. Sociaal? Check. Dat is de Brits Korthaar. De Brits Korthaar is zoals de naam al doet vermoeden een Engels ras waar hij tegen het einde van de 19e eeuw gefokt werd door de kleur en tekeningen in de vacht. Net als de Maine Coon behoort de Brits Korthaar tot een van de populairste rassen van Nederland om zijn makkelijke en sociale karakter.

Meer weten? Hier vertellen we je alles wat je wilt weten over de Brits Korthaar.

De Noorse Boskat

De Noorse Boskat wint populariteit in Nederland. De kat ziet er super stoer uitziet door het halflange haar in veel verschillende kleuren. Ben je op zoek naar een ontzettend nieuwsgierige, speelse en vriendelijke kat? Dan is dit je kat! De Noorse Boskat is ook nog een rustig en tolerant naar mensen en dieren.

We vertellen je hier alles over de Noorse Boskat!

De Naaktkat Sphynx

Wil je een kat die echt anders is dan andere katten? Dan is de Sphynx misschien wel het ras voor jou. Wist je dat deze naaktkat eigenlijk gewoon haren heeft? Er zit op de huid namelijk een dun laagje donshaar waardoor ze super zacht aanvoelen. De Sphynx houdt van kroelen en is erg gehecht aan zijn of haar baasje. Ook zijn ze erg intelligent. 

Alles over de Sphynx lees je hier!

De Siberische kat

De Siberische kat is een natuurlijk langharig kattenras, net als de Noorse Boskat en de Amerikaanse Maine Coon. Hij heeft alleen een kortere kop, lichaam en pootjes. Siberische katten zijn aanhankelijk en hebben daarmee meer aandacht nodig dan een gemiddelde andere kat. Ze zijn dus niet graag alleen!

Meer weten? Lees hier alles over de Siberische kat

De Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is een vriendelijke raskat en is een echt gezelschapsdier. De Heilige Birmaan heeft een mooi uiterlijk met “point”-tekeningen en opvallende witte voeten. In Nederland wordt dit ras veel gehouden en dat is niet gek!

Lees meer over de Heilige Birmaan!

Bengaalse katten

Ben je op zoek naar een unieke kat? Dan is dit een goede optie! De Bengaalse kat is een relatief nieuw en uniek kattenras. De Bengaalse kat wordt gefokt met de looks van een echte huistijger maar met het karakter van een huiskat! Ideaal.

Lees hier alles over Bengaalse katten.

Siamese kat

Een van de oudste kattenrassen ter wereld! Dat is de Siamese kat. De Siamese kat is een koninklijke kat en heeft veel te bieden. De kat is sterk en gracieus en is middelgroot, slank en gespierd met een driehoekige kop.

Meer weten over deze soort kat? Lees hier alles over de Siamees.

Munchkin katten

Wist je dat deze soort katten in Nederland zijn verboden? De heeft met zijn korte pootjes namelijk last van dwerggroei. 

In dit blog lees je alles over de Munchkin kat!

Savannah kat

Met een Savannah kat haal je het beste van twee werelden in huis. Dit kattenras is namelijk ontstaan uit een kruising tussen de Afrikaanse, wilde Serval kat en de ‘gewone’ huiskat, wat een prachtig resultaat opleverde!

We vertellen je hier alles over de Savannah kat.

Perzische langhaar

Deze soorten katten worden ook wel Perzen, of Pers in het enkelvoud, genoemd. Deze kat heeft een bijzonder uiterlijk met een platte snuit en lange haren. De Perzische langhaar is heel aanhankelijk, rustig en heel vriendelijk. Een echt maatje voor het leven dus!

Meer weten? We vertellen je alles in het blog over Perzische katten.

Europees korthaar

De Europees korthaar wordt vaak vergeleken met de huis-tuin-en-keuken-kat. Er zijn dan ook veel overeenkomsten in karakter en uiterlijk. De Europees korthaar heeft een erg makkelijk karakter. Hij heeft een zachtaardig karakter en is erg speels en actief.

Meer over de Europees korthaar lees je hier!

Ragdoll

De Ragdoll staat bekend als een sociale, liefdevolle en rustige kat. Ze zijn ontzettend vriendelijk en intelligent. Ze worden dan ook vaak vergeleken met een hond. De Ragdoll is een grote kat met een mooie pluizige vacht. De vacht ziet er misschien indrukwekkend uit, maar is makkelijker te verzorgen dan je denkt!

In dit blog lees je alles over de Ragdoll!

Ragamuffin

De Ragamuffin is een loyale, lieve en zachtaardige kat die ervan houdt om lekker bij het baasje op schoot te zitten. De echte kattenkenner zal waarschijnlijk een Ragdoll in de Ragamuffin herkennen. Niet gek! Want de Ragamuffin is een afstammeling van de Ragdoll.

Wil je meer lezen? Check het blog over de Ragamuffin!

 

American curl

De schattige gekrulde oortjes van dit ras is waarschijnlijk het eerste wat je opvalt. Daar staat de American Curl ook bekend om. Er zijn drie verschillende gradaties van de omkrulling van de oren. De katten met de diepste krul worden vaak gebruikt als showkatten. Daarnaast zijn American Curl katten zeer sociale en vriendelijke katten die erom bekend staan dat ze graag betrokken worden bij het huishouden.

Benieuwd geworden naar dit ras? Lees snel het blog over de American Curl!

Het aantal soorten katten is oneindig

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle soorten katten, want wereldwijd zijn er zo’n 50 officieel erkende kattenrassen. Maar deze lijst bevat wel de meest populaire katten soorten en daarmee de populairste. Zo maken we de keuze als je een kitten gaat kopen hopelijk een stuk makkelijker!

Vergeet je niet om je kat tijdig te ontwormen en ontvlooien? Dit is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van jouw kat. Daarnaast is de juiste voeding ook essentieel. Kijk eens naar het lekkere en gezonde voer van Happy Cat! Voor elke leeftijd hebben zij speciaal aangepaste voeding. Maar je kan je kat natuurlijk ook gewoon lekker verwennen met de leukste kattenspeeltjes!

 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering