Wist je dat er zo'n 50 officieel erkende katten soorten op de wereld zijn? In dit blog vertellen we over de 7 meest populaire soorten katten!

Soorten katten: de 7 meest populaire op een rij

Iedere kat is anders en dat is wat ons zo leuk maakt. We doen lekker wat we zelf willen en hebben allemaal een compleet eigen karakter. Toch kun je op basis van ons ras bepalen welke karaktereigenschappen meer neer voor komen. Nu zijn er ontzettend veel soorten katten dus dat maakt de keuze niet echt makkelijker. Daarom hebben we hier de 7 meest populaire soorten katten op een rij gezet!

De Maine Coon

Wist je dat de Maine Coon een van de populairste kattenrassen in Nederland is? Maine Coons zijn populair omdat ze vaak rustig zijn en behoren tot de grootste katten ter wereld! Het zijn speelse, vriendelijke katten die snel gehecht zijn aan hun baasje. En misschien onverwacht: ze zijn fan van water. Waar ze precies vandaan komen weet niemand, maar we weten wel dat je ze wilt hebben!

Check hier alles over de het kattenras de Maine Coon!

De Blauwe Rus

De Blauwe Rus is eigenlijk echt een typische kat. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben. Soms willen ze complete rust en hebben ze een hekel aan veel geluid en drukte. Maar soms komen ze tot leven en zijn ze ontzettend speels en sportief. De Blauwe Rus vindt zichzelf heel onafhankelijk en heeft volgens zichzelf geen baasje nodig. Maar goed, wie moet ze dan eten geven?  

Lees hier alles over de eigenzinnige Blauwe Rus.

De Brits Korthaar

Kort haar? Check. Stevig gebouwd? Check. Sociaal? Check. Dat is de Brits Korthaar. De Brits Korthaar is zoals de naam al doet vermoeden een Engels ras waar hij tegen het einde van de 19e eeuw gefokt werd door de kleur en tekeningen in de vacht. Net als de Maine Coon behoort de Brits Korthaar tot een van de populairste rassen van Nederland om zijn makkelijke en sociale karakter.

Meer weten? Hier vertellen we je alles wat je wilt weten over de Brits Korthaar.

De Noorse Boskat

De Noorse Boskat wint populariteit in Nederland. De kat ziet er super stoer uitziet door het halflange haar in veel verschillende kleuren. Ben je op zoek naar een ontzettend nieuwsgierige, speelse en vriendelijke kat? Dan is dit je kat! De Noorse Boskat is ook nog een rustig en tolerant naar mensen en dieren.

We vertellen je hier alles over de Noorse Boskat!

De Naaktkat Sphynx

Ben je allergisch voor kattenharen? Dan is de Sphynx het ras voor jou. Tóch heeft de kat gewoon haren! Er zit op de huid namelijk een dun laagje donshaar waardoor ze super zacht aanvoelen. De Sphynx houdt van kroelen en zorgt dus niet voor een allergische reactie als je niet tegen kattenharen kunt.

Alles over de Sphynx lees je hier!

De Siberische kat

De Siberische kat is een natuurlijk langharig kattenras, net als de Noorse Boskat en de Amerikaanse Maine Coon. Hij heeft alleen een kortere kop, lichaam en pootjes. Siberische katten zijn aanhankelijk en hebben daarmee meer aandacht nodig dan een gemiddelde andere kat. Ze zijn dus niet graag alleen!

Meer weten? Lees hier alles over de Siberische kat

De Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is een vriendelijke raskat en is een echt gezelschapsdier. De Heilige Birmaan heeft een mooi uiterlijk met “point”-tekeningen en opvallende witte voeten. In Nederland wordt dit ras veel gehouden en dat is niet gek!

Lees meer over de Heilige Birmaan!

Bengaalse katten

Ben je op zoek naar een unieke kat? Dan is dit een goede optie! De Bengaalse kat is een relatief nieuw en uniek kattenras. De Bengaalse kat wordt gefokt met de looks van een echte huistijger maar met het karakter van een huiskat! Ideaal.

Lees hier alles over Bengaalse katten.

Siamese kat

Een van de oudste kattenrassen ter wereld! Dat is de Siamese kat. De Siamese kat is een koninklijke kat en heeft veel te bieden. De kat is sterk en gracieus en is middelgroot, slank en gespierd met een driehoekige kop.

Meer weten over deze soort kat? Lees hier alles over de Siamees.

Munchkin katten

Wist je dat deze soort katten in Nederland zijn verboden? De heeft met zijn korte pootjes namelijk last van dwerggroei. 

In dit blog lees je alles over de Munchkin kat!

Savannah kat

Met een Savannah kat haal je het beste van twee werelden in huis. Dit kattenras is namelijk ontstaan uit een kruising tussen de Afrikaanse, wilde Serval kat en de ‘gewone’ huiskat, wat een prachtig resultaat opleverde!

We vertellen je hier alles over de Savannah kat.

Perzische langhaar

Deze soorten katten worden ook wel Perzen, of Pers in het enkelvoud, genoemd. Deze kat heeft een bijzonder uiterlijk met een platte snuit en lange haren. De Perzische langhaar is heel aanhankelijk, rustig en heel vriendelijk. Een echt maatje voor het leven dus!

Meer weten? We vertellen je alles in het blog over Perzische katten.

Het aantal soorten katten is oneindig

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle soorten katten want wereldwijd zijn er zo’n 50 officieel erkende kattenrassen. Maar deze lijst bevat wel de meest populaire katten soorten en daarmee de populairste. Zo maken we de keuze als je een kitten gaat kopen hopelijk een stuk makkelijker!

Recente reacties

 • Baasje van momo de kitten

  Ik heb een rood/oranje kitten die lijkt op een Bengaalse kat haar moeder is wit en haar vader ook rood/orange

 • anoniem

  Ik heb een syberische kat en het is de leukste allertijden

 • aviana

  ik wil een kat

 • Katpoes

 • Katpoes

  als ik later een kat wil gaan kopen wil ik niet zo`n populaire kat hebben die iedereen heeft ik wil gewoon graag een bijzondere kat die niemand heeft

 • iemand

  cute poesjes

Reacties

Schrijf je in voor onze kittige nieuwsbrief