Wist je dat er zo'n 50 officieel erkende katten soorten op de wereld zijn? In dit blog vertellen we over de 7 meest populaire soorten katten!

Soorten katten: de 7 meest populaire op een rij

Iedere kat is anders en dat is wat ons zo leuk maakt. We doen lekker wat we zelf willen en hebben allemaal een compleet eigen karakter. Toch kun je op basis van ons ras bepalen welke karaktereigenschappen meer neer voor komen. Nu zijn er ontzettend veel soorten katten dus dat maakt de keuze niet echt makkelijker. Daarom hebben we hier de 7 meest populaire soorten katten op een rij gezet!

De Maine Coon

Wist je dat de Maine Coon een van de populairste kattenrassen in Nederland is? Maine Coons zijn populair omdat ze vaak rustig zijn en behoren tot de grootste katten ter wereld! Het zijn speelse, vriendelijke katten die snel gehecht zijn aan hun baasje. En misschien onverwacht: ze zijn fan van water. Waar ze precies vandaan komen weet niemand, maar we weten wel dat je ze wilt hebben!

Check hier alles over de het kattenras de Maine Coon!

De Blauwe Rus

De Blauwe Rus is eigenlijk echt een typische kat. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben. Soms willen ze complete rust en hebben ze een hekel aan veel geluid en drukte. Maar soms komen ze tot leven en zijn ze ontzettend speels en sportief. De Blauwe Rus vindt zichzelf heel onafhankelijk en heeft volgens zichzelf geen baasje nodig. Maar goed, wie moet ze dan eten geven?  

Lees hier alles over de eigenzinnige Blauwe Rus.

De Brits Korthaar

Kort haar? Check. Stevig gebouwd? Check. Sociaal? Check. Dat is de Brits Korthaar. De Brits Korthaar is zoals de naam al doet vermoeden een Engels ras waar hij tegen het einde van de 19e eeuw gefokt werd door de kleur en tekeningen in de vacht. Net als de Maine Coon behoort de Brits Korthaar tot een van de populairste rassen van Nederland om zijn makkelijke en sociale karakter.

Meer weten? Hier vertellen we je alles wat je wilt weten over de Brits Korthaar.

De Noorse Boskat

De Noorse Boskat wint populariteit in Nederland. De kat ziet er super stoer uitziet door het halflange haar in veel verschillende kleuren. Ben je op zoek naar een ontzettend nieuwsgierige, speelse en vriendelijke kat? Dan is dit je kat! De Noorse Boskat is ook nog een rustig en tolerant naar mensen en dieren.

We vertellen je hier alles over de Noorse Boskat!

De Naaktkat Sphynx

Ben je allergisch voor kattenharen? Dan is de Sphynx het ras voor jou. Tóch heeft de kat gewoon haren! Er zit op de huid namelijk een dun laagje donshaar waardoor ze super zacht aanvoelen. De Sphynx houdt van kroelen en zorgt dus niet voor een allergische reactie als je niet tegen kattenharen kunt.

Alles over de Sphynx lees je hier!

De Siberische kat

De Siberische kat is een natuurlijk langharig kattenras, net als de Noorse Boskat en de Amerikaanse Maine Coon. Hij heeft alleen een kortere kop, lichaam en pootjes. Siberische katten zijn aanhankelijk en hebben daarmee meer aandacht nodig dan een gemiddelde andere kat. Ze zijn dus niet graag alleen!

Meer weten? Lees hier alles over de Siberische kat

De Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is een vriendelijke raskat en is een echt gezelschapsdier. De Heilige Birmaan heeft een mooi uiterlijk met “point”-tekeningen en opvallende witte voeten. In Nederland wordt dit ras veel gehouden en dat is niet gek!

Lees meer over de Heilige Birmaan!

Het aantal soorten katten is oneindig

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle soorten katten want wereldwijd zijn er zo’n 50 officieel erkende kattenrassen. Maar deze lijst bevat wel de meest populaire katten soorten en daarmee de populairste. Zo maken we de keuze als je een kitten gaat kopen hopelijk een stuk makkelijker!