Kattenbrokken

Geef je kat een knapperige traktatie waar je kat dol op is. Ontdek de perfecte mix van voedzaamheid en smaak met de hoogwaardige kattenbrokken die aangeboden worden. Deze zijn speciaal ontworpen om de tandgezondheid te bevorderen.

Gepersonaliseerd dieet

Zoals elk mens uniek is, geldt dit ook voor elke kat. Of je poezenvriend nu behoefte heeft aan gewichtsbeheersing, extra energie of een gevoelige spijsvertering heeft. Voor elke kat is er specifieke voeding die hierop afgestemd is.

Droogvoer kat

Droogvoer bestaat uit brokjes die vaak een gebalanceerde mix van voedingsstoffen bevat. Er is variatie aangebracht in eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Droogvoer is lang houdbaar, gemakkelijk te doseren en te bewaren. Het kauwen van de brokjes heeft ook als voordeel dat het de aanmaak van tandplak en tandsteen vermindert.

Natvoer kat

Anders dan droogvoer bevat natvoer een hoog vochtgehalte. Dit draagt bij aan hydratatie van katten. Dit is belangrijk, omdat katten van nature niet veel water drinken. Daardoor zijn ze vatbaar voor urinewegproblemen. Natvoer is ook handig voor katten die mogelijk kauwproblemen hebben. Het is wat makkelijk om te nuttigen dan droogvoer. Natvoer bestaat uit hoogwaardige eiwitten en essentièle voedingsstoffen en is een voedzame keuze voor je kat.

Droogvoer of natvoer?

Hoewel droogvoer een handige optie lijkt, omdat het voedzame stoffen bevat én lang meegaat is het verstandig om een combinatie te hebben van zowel droog- als natvoer. Dit zorgt voor een goede balans. Met natvoer zorg je er namelijk voor dat je kat voldoende vocht binnen krijgt en anderzijds met droogvoer kan je de aanmaak laten slinken van tandplan en tandsteen. Een combinatie van beide zorgt voor een gezond voedingspatroon.

Gezond Kattenvoer

Gezond kattenvoer bestaat uit vetzuren, zoals omega-3 en omega-6. Dit draagt bij aan een mooie, gezonde huid en een vacht die straalt. Daarnaast is het verstandig te kijken naar kattenvoer dat dierlijke eiwitbronnen bevat, zoals kip, vis, kalkoen of rundvlees, volle granen zoals rijst of gerst en belangrijke vitamines en mineralen. Zorg hierbij ook dat er een gezonde balans ontstaat tussen droog- en natvoer.

Hoe vaak moet mijn kat eten?

Dit hangt af van de leeftijd van je kat, gewicht en activiteitsniveau. Pas hier de voedingsroutine op aan. Ontdek de optimale frequentie voor maaltijden van je pluizige metgezel en zorgt er in ieder geval altijd voor dat je kat toegang heeft tot vers water.

Kattenvoer kopen

Kattenvoer is de sleutel tot het welzijn van je kat. Kattenvoer is niet zomaar voeding, het is een bewuste, gepersonaliseerde keuze. Geef je kat de juiste voedingsstoffen die nodig zijn en kies uit het hoogwaardige assortiment kattenvoer van Poezenbazen.nl. Kattenvoer legt de basis voor een lang en tevreden kattenleven!