usp-1
Snelle levering

Vandaag besteld = Voor 15u besteld, vandaag verzonden

usp-2
De beste kwaliteit

Keuze uit de beste merken

usp-3
Hulp nodig?

Mail: [email protected]

usp-4
Retourneren

Tot 14 dagen retourneren

Gebitsverzorging kat

1 Product(en)

Het verzorgen van het gebit van je kat is essentieel voor hun algehele gezondheid. Net als bij mensen kunnen katten tandplak en tandsteen ontwikkelen, wat kan leiden tot ernstige tandvleesontstekingen en tandverlies.

Sorteren op: Meest bekeken
Dental Oral Care Kat & Hond 60 gram
Op voorraad
Dental Oral Care Kat & Hond 60 gram
€10,95

Breng routine in

Om te zorgen dat de reiniging van het gebit van je kat soepel verloopt is het verstandig om te beginnen met een regelmatige routine om de tanden te poetsen. Hier zijn speciale kattentandenborstels én tandpasta voor. Daarnaast is het verstandig om jaarlijks een professionele gebitsreiniging door de dierenarts te laten uitvoeren. Regelmatig controleren op tekenen van tandproblemen, zoals slechte adem of rood tandvlees, kan ook helpen om problemen vroegtijdig op te sporen.

Hoe vaak het gebit van een kat reinigen?

Het is aan te raden om het gebit van je kat minstens twee tot drie keer per week te reinigen. Idealiter poets je de tanden van je kat dagelijks om de opbouw van tandplak en tandsteen effectief te voorkomen. Door het regelmatig poetsen blijft het gebit van je kat schoon en gezond, en kunnen tandproblemen vroegtijdig worden aangepakt. Naast het poetsen is het ook belangrijk om jaarlijks een professionele reiniging bij de dierenarts te laten doen.

Wat is goed voor de tanden van katten?

Een goede voeding speelt een cruciale rol in de gebitsverzorging van katten. Droogvoer kan helpen om tandplak te verminderen, omdat het kauwen op de brokken helpt bij het reinigen van de tanden. Er zijn ook speciale dental brokjes verkrijgbaar die extra bijdragen aan een gezond gebit. Daarnaast kunnen kauwspeeltjes en dental snacks helpen bij het schoonhouden van de tanden. Het toevoegen van enzymatische tandpasta aan hun routine kan ook helpen bij het afbreken van tandplak en tandsteen. Met Dental Oral care kan je gemakkelijk de tanden van je pluizenbol schoon houden. Doe maximaal 1 gram per dag mengen door het voer.

Wat helpt tegen ontstoken tandvlees kat?

Ontstoken tandvlees bij katten, ook wel gingivitis genoemd, kan zeer pijnlijk zijn en moet snel behandeld worden. Regelmatig tanden poetsen met een speciale tandpasta voor katten kan ontstekingen helpen voorkomen en verminderen. Het toevoegen van mondwater voor katten aan hun drinkwater kan ook bijdragen aan een betere mondgezondheid. In ernstige gevallen kan de dierenarts antibiotica voorschrijven of een professionele reiniging aanbevelen om het probleem aan te pakken. Voeding die rijk is aan omega-3 vetzuren kan ook ontstekingsremmende effecten hebben en zo bijdragen aan een gezonder tandvlees.

Hoe tanden poetsen bij kat?

Het poetsen van de tanden van je kat kan een uitdaging zijn, maar met geduld en de juiste technieken wordt het eenvoudiger. Begin met het wennen van je kat aan het aanraken van hun mond en tanden. Gebruik een speciale tandenborstel voor katten of een vingertandenborstel en een tandpasta die speciaal is ontwikkeld voor katten. Poets voorzichtig met cirkelvormige bewegingen en geef je kat tussendoor beloningen om de ervaring positief te maken. Bouw het poetsen geleidelijk op, zodat je kat eraan gewend raakt.

Gebitsreiniging kat online kopen

Het is gemakkelijk en handig om gebitsverzorgingsproducten voor je kat online te kopen. Bij Poezenbazen.nl snappen wij dat je je viervoeter graag ziet rondlopen met een gezond gebit. Bekijk ons assortiment en bestel vandaag nog dan heb je het in de meeste gevallen morgen in huis.