De 10 duurste kattenrassen

De 10 duurste kattenrassen

Laatst schreven we al een blog over de 10 grootste kattenrassen, maar nu zijn de 10 duurste aan de beurt! Onderstaande prijzen kunnen natuurlijk variëren op basis van geslacht, leeftijd, kleur en stamboom. Benieuwd welke rassen een flink prijskaartje hebben? Lees dan snel verder! 

10. Maine Coon: tot 1.000 euro

We beginnen met de Maine Coon; het ras van onze eigen Catfluencers Ike en Yuna. Met een prijs die kan oplopen tot 1.000 euro staat deze prachtkat op nummer 10 in deze lijst. De Maine Coon is van karakter erg vriendelijk, speels en trouw. Het ras behoort tot de grootste katten ter wereld; veel Maine Coons zijn van kop tot staart ruim 1 meter lang. Daarnaast zijn ze te herkennen aan de pluimpjes op de oren: cute.

9. Brits Korthaar: tot 1.300 euro

De Brits Korthaar is één van de meest populaire kattenrassen in Nederland. Dit is niet zonder reden; ze zijn evenwichtig, sociaal en liefdevol van karakter. Daarnaast zien ze er enorm knuffelbaar uit door hun ronde kop met bolle wangen. Bij een Brits Korthaar denk je misschien gelijk aan een blauw-grijze kleur vacht, maar wist je dat er meer dan 300 erkende kleurvariaties zijn? As they say in Britain: they cost an arm and a leg. Voor de duurdere Brits Korthaar leg je namelijk zo’n 1.300 euro weg. 

8. Ragdoll: tot 1.500 euro

Op nummer 8 staat de relaxte, aanhankelijke en intelligente Ragdoll. De belangrijkste handelsmerken van het ras zijn de heldere blauwe ogen en zijdezachte vacht die in veel verschillende kleurpatronen voorkomt. Net als Siamezen behoren Ragdolls tot de ‘point-katten’. Dat wil zeggen dat hun natuurlijke vachtkleur zich alleen op de lichaamsuiteinden (points) toont, zoals op de snuit, poten, staart en oren. Pas rond het derde levensjaar zijn ze uitgekleurd. Voor een Ragdoll moet je denken aan een maximale prijs van 1.500 euro.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ragdoll Bleu Snowflake (@bleu_snowflake)

7. Sphynx: tot 1.600 euro

De Sphynx is met zijn unieke uiterlijk één van de meest herkenbare katten in dit rijtje. Hoewel de Sphynx een naaktkat genoemd wordt, is de kat niet volledig haarloos. Ze hebben namelijk hele kleine donshaartjes, die een beetje als de haartjes op een perzik voelen. Andere uiterlijke kenmerken zijn de driehoekige kop, de rechtopstaande oren en de prachtig gekleurde ogen. De persoonlijkheid van de Sphynx is te omschrijven als huiselijk, speels en gemakkelijk in de omgang. Prijskaartje? De prijs voor een Sphynx kan oplopen tot zo’n 1.600 euro. 

 

6. Schotse Vouwoorkat: tot 2.100 euro

Je raadt het niet; de oortjes van Schotse Vouwoorkatten zijn gevouwen. Leuk om te weten: ze worden geboren met normale oren, maar na een tijdje beginnen de oren te buigen. Dit unieke kenmerk geeft ze een hogere schattigheidsfactor en hierdoor een hoger prijskaartje. De prijs voor een Schotse Vouwoorkat kan namelijk oplopen tot wel 2.100 euro. Schotse Vouwoorkatten hebben een vriendelijk, rustig en sociaal karakter. Een grappige eigenschap is dat ze hun Poezenbazen graag imiteren, bijvoorbeeld tijdens het tv kijken. Dit maakt Netflixen een stuk gezelliger! 


 

5. Blauwe Rus: tot 2.500 euro

Op nummer 5 staat het ras van onze eigen Boppe; de Blauwe Rus. Katten van dit ras houden van rust, maar als het ze uitkomt kunnen ze ook heel speels zijn. Ze hebben een smalle, sierlijke bouw, een hoekig kopje en een staart die uitloopt in een punt. Blauwe Russen zijn uniek door hun dubbele vacht, waardoor ze super zacht zijn. Ook de kleur vacht is bijzonder; middenblauw met een zilveren glans. Mede hierdoor zijn ze erg gewild. Je moet wel redelijk diep in je buidel tasten; de prijs voor een Blauwe Rus kan oplopen tot 2.500 euro.

4. Peterbald: tot 3.500 euro

De Peterbald is een bijzonder ras dat ontstaan is uit een kruising tussen de Oosterse korthaar en de Don Sphynx. Ze hebben een opvallend uiterlijk door hun rimpels en zeer kortharige vacht of zelfs naaktheid. Net als de Sphynx hebben ze grote, rechtopstaande oren en een driehoekige kop. Qua karakter heeft de Peterbald wat weg van een hond; ze zijn loyaal, speels en volgen je overal door het huis. Peterbalds zijn relatief zeldzaam en komen vooral in Rusland voor. Hierdoor zul je tot 3.500 euro moeten betalen voor deze kat.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Peterbald Meowfia (@peterbald_meowfia)

  

3. Pers: tot 3.700 euro 

We zijn alweer bij de top 3 aangekomen van deze lijst, met op nummer 3: de Pers. Wist je dat deze luxepoes tot één van de oudste kattenrassen behoort? Al in de 17e eeuw werden de eerste Perzen naar Europa overgebracht, waar het uiterlijk verder werd ontwikkeld. Hierdoor hebben Perzen vandaag de dag een lange vacht, platte snuit en kleine oren. De oog- en vachtkleur kan heel erg variëren. Perzen hebben een heel lief, rustig en aanhankelijk karakter en zijn niet zo speels. Ze zijn wel ontzettend fan van slapen, vooral op schoot! Voor een prijs van 3.700 euro heb je een echt pareltje van dit ras. 

 

2. Bengaal: tot 5.000 euro

Door een kruising tussen de Aziatische luipaard-kat en de huiskat ontstond de Bengaal; een ras met de looks van een wilde kat, maar het gedrag van een huiskat. Laten we beginnen bij de looks. De prachtige vlekken en strepen springen direct in het oog. De vacht heeft meestal een bruin-oranje tint en in combinatie met de mooie tekening is het net een kleine jaguar. Het ‘wilde’ is ook nog een beetje aanwezig in het karakter van de Bengaal. Ze zijn namelijk enorm actief en hebben veel beweging nodig. Een grote tuin is daarom ideaal voor deze katten. Ga alvast maar sparen, want de prijs voor een Bengaal kan oplopen tot maar liefst 5.000 euro.

 

1. Savannah: tot 20.000 euro

Met stip op nummer 1 staat de Savannah. Eerlijk is eerlijk, het is een echte beauty! De exotische uitstraling van de Savannah is te danken aan de Serval voorouders. De eerste generatie Savannahs (F1) is een directe afstammeling van de Serval en de huiskat, waardoor deze katten groter zijn en meer wilde eigenschappen vertonen. De latere generaties (F2 tot en met F6) vertonen steeds meer het karakter en uiterlijk van de huiskat. De meest opvallende uiterlijke kenmerken zijn de verschillende kleurmarkeringen en het grote, atletisch gebouwde lichaam. De persoonlijkheid van de Savannah is te omschrijven als avontuurlijk, speels en loyaal. Er worden maar weinig Savannah kittens geboren, waardoor de prijs erg hoog kan zijn. Een F1 kitten kan wel 20.000 euro kosten! Laat die nieuwe auto maar zitten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stryker (@strykerthecat)

 

Tja het zijn dure katjes, maar bij Poezenbazen weten we als geen ander dat de liefde die je ervoor terugkrijgt het meer dan waard is! Heb je één van bovenstaande raskatten in huis? Dan zijn de juiste producten erg belangrijk. Neem snel een kijkje in onze webshop voor de lekkerste voeding, beste krabpalen, gezonde supplementen en nog veel meer accessoires voor jouw dierbaarste dier!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering