Je krijgt binnenkort een kitten. Wat skattig! Wat je allemaal nodig hebt, vertellen we je in dit blog.

Je krijgt binnenkort een kitten. Wat skattig! Maar het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat jouw nieuwe kat allemaal nodig heeft. Want je wilt natuurlijk wel dat je kitten zich op zijn of haar gemak voelt bij jou thuis. Laat dat nou het makkelijkst gaan als je alle kattenbenodigdheden al in huis haalt vóór je kitten bij jou intrekt. Wat je allemaal nodig hebt, vertellen we je hier!

De basisbenodigdheden voor jouw kat

Er zijn een aantal basis spullen die iedere kat nodig heeft. Meer mag natuurlijk altijd, maar dit moet je ons op z’n minst gunnen:

Kattenmand

Er zijn een hoop redenen waarom je je kat een kattenmand moet geven maar de voornaamste is toch wel omdat we het gewoon willen. Jij wilt toch ook niet op de grond slapen? Nee, precies. We hebben natuurlijk ook nog wat tips voor je over waar je op moet letten bij het kopen van een kattenmand.

Kattenbak

Ook niet geheel onbelangrijk! Een plek waar we onze behoeftes kunnen doen: de kattenbak. Denk er hierbij aan dat we als kitten klein zijn en dat we dus makkelijk de kattenbak in en uit moeten kunnen. Zet de kattenbak ook nooit naast de voerbak en drinkgelegenheid. Want wie wil er nou eten waar die poept?

Drinkfontein

Iedere kat moet aan de drinkfontein! We zijn namelijk niet de beste drinkers, op catfluencer Gin na dan, maar genieten ervan als water een beetje beweegt. Met een drinkfontein zorg je dat we meer drinken én dus gezonder zijn. Het is al helemaal goed wanneer je zorgt voor meerdere drinkgelegenheden in huis!

Geen komkommer

Geef ons gewoon geen komkommer oké? En probeer ons er ook niet mee te laten schrikken, want dat werkt. Wij katten zijn echt bang van komkommers dus als je wilt dat we je aardig vinden: geen komkommers.

Voerbak

Een goede voerbak mag natuurlijk ook niet ontbreken! Een hele leuke is de voerbak met vissengraat of de voerbak met kattensnuit. We willen een voerbak die niet te klein en niet te hoog is. We houden er namelijk niet van als onze snorharen het bakje raken als we eten.

Wil je het wat leuker maken voor ons? Graag! Een voerpuzzel vinden we erg leuk. Maar soms ook niet. Je weet het eigenlijk nooit met ons.

Krabpaal

Ook een krabpaal mag echt niet missen. We willen regelmatig ergens aan krabben en dan kan je ons beter aanleren dit aan de krabpaal te doen. Anders gebruiken we je bank, stoel, kleding, bed en al het andere wat we geschikt vinden om aan te krabben. Wil je een krabpaal die echt tof staat in jouw interieur? De cactus krabpaal is dan dé krabpaal voor jou. Of gun je ons een compleet appartementencomplex? Vinden we lief!

Check hier waar je op moet letten als je een krabpaal voor een Maine Coon koopt!

Kattenspeeltje

Krijg je net zo’n stuiterbal als catfluencer Boppe? Dan mogen en kunnen kattenspeeltjes niet ontbreken! Want anders gaan we andere dingen zoeken om mee te spelen. Geef ons bijvoorbeeld kattenspeelgoed met catnip of een leuke kattenhengel om ons mee te vermaken. Of een laserlampje! Daar zijn we ook wel even zoet mee.

Met deze kattenbenodigdheden voelt jouw kitten zich direct thuis

Bovenstaande dingen hebben katten écht nodig! Wanneer je zorgt dat je dit allemaal in huis hebt, zijn we gelukkig én wennen we sneller aan ons nieuwe huis. Want een goed begin, is het halve werk. Twijfel je nog of je wel een kat wilt? Laat ons je helpen en doe de ‘Ben jij een kattenmens test?’.