Waarom katten bang zijn voor komkommers

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Filmpjes met een poes en een komkommer in de hoofdrol. En nee, ik heb het niet over de filmpjes die je vriend kijkt na middernacht. Ik heb het over die vreselijke filmpjes op Facebook en 9GAG waar mijn mede katachtigen belachelijk worden gemaakt. Shame on you! Katten en komkommers zijn geen goede combi, ik herhaal: geen! Wil je weten waarom? En weten wat je ons vooral wél moet geven? Ik leg het je hier haarfijn uit. 

Komkommers 

Leg een komkommer achter ons katachtigen neer en zodra we ons omdraaien schrikken we ons een hoedje. Ja, echt. De filmpjes zijn inmiddels een ware hype. Ook ik heb er al aan moeten geloven (thanks poezenbaas). Blinde paniek kan ik je vertellen! Ik ben niet bestand tegen de schrikreactie die een komkommer teweeg brengt.

 

Een schrikkende kat is bang voor het onbekende

Maar waarom dan hoor ik je denken? Simpel, het ligt niet eens zozeer aan die komkommer. Wij katten houden van geborgenheid en veiligheid, zeker in het territorium waar we eten en slapen. Bang voor het onbekende zou je het kunnen noemen.

Komkommers zijn nu eenmaal geen bekende voorwerpen voor ons. De combinatie onbekend voorwerp en 'beslopen' worden maken een schrikkende kat. Spannender dan dat kan ik het niet maken hoor, hoewel het voor ons wel altijd schrikken is. 

Waar we dan wel blij van worden?

Veel belangrijker is natuurlijk: van welk voedsel worden we dan wél blij? Kattensnoepjes en kauwsticks en natuurlijk! In alle vormen, maten en smaken graag. Ook kun je mij altijd wakker maken voor een lekker blikje natvoer en 'simpele' kattenbrokken gaan er ook altijd wel in. Want eten = leven zeg ik altijd.

Kattensnoepjes opbergen

Ben je nog op zoek naar een handig manier om al dat lekkers op te bergen? Kijk dan eens naar de  Banbury & Co voorraadpot. Met het mooie design een aanwinst in huis. En het mooiste van alles: je houdt tegelijkertijd je poes tevree!

En oké, ik weet waarom je hier uiteindelijk bent: leedvermaak. Geniet daarom voor deze ene keer van deze hilarische (not) compilatie.

Recente reacties

 • gerard herben

  Tuesday 20 / 08 / 2019

  wat mij lijkt dat ze zeggen katten zijn bang voor komkommers nou ik hebt ook een kat die draait zijn of haar nekje er niet voor om
  lijkt mij een beetje een onzin verhaaltje

 • Natasja

  Tuesday 20 / 08 / 2019

  Mijn kat Roosje is verzot op komkommers, haalt ze uit de koelkast of van het aanrecht. Loopt ermee weg en begint rustig te eten ervan

Laat ook een reactie achter