Waarom katten bang zijn voor komkommers

Waarom katten bang zijn voor komkommers

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Filmpjes met een poes en een komkommer in de hoofdrol. En nee, ik heb het niet over de filmpjes die je vriend kijkt na middernacht. Ik heb het over die vreselijke filmpjes op Facebook en 9GAG waar mijn mede katachtigen belachelijk worden gemaakt. Shame on you! Katten en komkommers zijn geen goede combi, ik herhaal: geen! Wil je weten waarom? En weten wat je ons vooral wél moet geven? Ik leg het je hier haarfijn uit.  

Komkommers  

Leg een komkommer achter ons katachtigen neer en zodra we ons omdraaien schrikken we ons een hoedje. Ja, echt. De filmpjes zijn inmiddels een ware hype. Ook ik heb er al aan moeten geloven (thanks poezenbaas). Blinde paniek kan ik je vertellen! Ik ben niet bestand tegen de schrikreactie die een komkommer teweeg brengt.

 

Een schrikkende kat is bang voor het onbekende

Maar waarom dan hoor ik je denken? Simpel, het ligt niet eens zozeer aan die komkommer. Wij katten houden van geborgenheid en veiligheid, zeker in het territorium waar we eten en slapen. Bang voor het onbekende zou je het kunnen noemen.

Komkommers zijn nu eenmaal geen bekende voorwerpen voor ons. De combinatie onbekend voorwerp en 'beslopen' worden maken een schrikkende kat. Spannender dan dat kan ik het niet maken hoor, hoewel het voor ons wel altijd schrikken is. 

Waar we dan wel blij van worden?

Veel belangrijker is natuurlijk: van welk voedsel worden we dan wél blij? Kattensnoepjes en kauwsticks en natuurlijk! In alle vormen, maten en smaken graag. Ook kun je mij altijd wakker maken voor een lekker blikje natvoer en 'simpele' kattenbrokken gaan er ook altijd wel in. Want eten = leven zeg ik altijd.

 

Culinary Kattenvoer in Saus Adult Rund 85 gram

  • Heerlijk rundvlees
  • Afgerond met een heerlijke saus
  • Complete voeding

Bekijk product

Junior Kattenvoer 4-12 Maanden Eend 4kg

  • Rijk aan vitaminen
  • Hoogwaardige ingrediënten
  • Speciaal voor jonge katten

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering