7 redenen om je kat een kattenmand te geven

7 redenen om je kat een kattenmand te geven

Joejoe, daar ben ik weer. Je kat in het bakkie. Of kat in het mandje moet ik eigenlijk zeggen. Ik weet immers alles over kattenmanden en -holletjes. Ik weet dus ook hoe belangrijk het is voor een poes of kater om er een te hebben en waar hij allemaal aan moet voldoen. Dus heb jij nu nog geen fatsoenlijke kattenmand voor dat beesie gekocht? Ik geef je 7 redenen om er nu meteen een cadeau te doen aan je kat!

Oh, ik hoor van de redactie dat dit intro korter moet… MAND!

1. Omdat je geen kattenharen in je eigen bed wilt

Sommige poezenbazen vinden het geweldig om lekker samen met hun kat in één bed te slapen. Andere poezenbazen vinden het onhygiënisch. Terwijl ik mezelf wel 20x per dag schoonlik. Anyway: als je loopt te zeuren dat je eigen bed helemaal onder de kattenharen zit, geef mij dan gewoon mijn eigen plekje. Ik ga echt niet op de grond liggen hoor. Of slaap jij zelf wel graag op de koude tegels in de keuken? Geef je kat dus gewoon zijn of haar eigen kattenbed en iedereen is tevreden.*

*Het aanschaffen van een kattenmand of -bed is geen garantie tot een haarvrij en hygiënisch bed. Katten zijn immers stronteigenwijs. En trouwens, heb je jezelf al wel eens geroken in de ochtend?!

KONG Softies Buzzy Llama EU

Madison Velours Lounge Cushion Roze Klein

  • Heerlijk zacht en comfortabel velours
  • Zeer makkelijk in onderhoud
  • Zacht en knuffelig
Bekijk product

2. Omdat een natte poes aantrekkelijker klinkt dan dat het is

Ik heb het namelijk over vieze, vettige, natte en stinkende kattenharen, nadat jouw kat weer eens naar buiten is geweest in de regen. Als je dan een lekker warm plekje hebt om in te liggen, zoals een kattenmand, dan blijft die viezigheid tenminste maar op één plek. Maarja je moet het zelf weten. Ze gaan anders gewoon lekker in je nieuwe bankstel liggen.

3. Omdat je jouw kat soms wel achter het behang kunt plakken

Ken je dat? Je kat is super annoying bezig en je kunt hem of haar wel achter het behang plakken. Maar dan kom je erachter dat juist die kat je behang al helemaal aan gruzelementen heeft gekrabd. Een kattenmand zet je makkelijk in elke hoek van je huis weg. Beetje catnip erin en je hebt er de hele dag geen last meer van. Je kan een speeltje met catnip in de mand leggen, maar je kan de hele mand ook inspuiten met catnip spray. Zo verkiest jouw viervoeter zijn of haar eigen mand altijd boven jouw bed of de bank. 

KONG Softies Buzzy Llama EU

Excellent Catnip Spray

  • Geconcentreerde kattenkruidolie
  • Voor optimaal plezier
  • Aangenaam gevoel van ontspanning
Bekijk product

4. Omdat je eigenlijk zelf kartonnen dozen spaart

Katten zitten het liefst in kartonnen dozen. Maar wist je dat er ook kattenmanden zijn van speciaal bewerkt karton? Dan zijn jouw eigen dozen gewoon weer veilig en kun je ze gebruiken om bijvoorbeeld dingen in te verzamelen, zoals kattenspeeltjes

5. Omdat je wel wat design in je huis kunt gebruiken

Een kattenmand is niet alleen gewenst voor ons katten, maar het staat ook nog eens erg mooi in jouw huis. Er bestaan verschillende kattenmanden, kattenholletjes en kattenkussens die geïnspireerd zijn op de nieuwste woontrends. Alles designer! Daarnaast zullen je gasten zien dat je een geweldige poezenbaas bent, omdat je zo goed voor jouw beestje zorgt. Schouderklopje voor jezelf!

6. Omdat het eigenlijk elke dag dierendag is

Jouw kater of poes is je kindje toch? En een kind krijgt altijd alles wat hij of zij wil. Althans, een beetje huilen doet wonderen. En dat huilen doen wij niet eens. Je hoeft daarom helemaal niet te wachten tot het dierendag is. Een spontaan cadeautje vinden wij net zo leuk! 

7. Omdat daarom wél een reden is

Dus dat!

Overtuigd?

Dat kan haast niet anders! Poezenbazen heeft een leuke selectie van de mooiste, lekkerste en meest praktische kattenmanden en kattenhollen. Maak dus snel je keuze, want nadat ik er over geblogd heb, vliegen ze de deur uit!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering