Krabpaal maine coon: hier moet je op letten

Krabpaal maine coon: hier moet je op letten

Mocht je een extra grote kat in je bezit hebben zoals een Maine Coon of een Ragdoll dan is het verstandig om een goede en stevige krabpaal aan te schaffen. De krabpaal voor zware katten moeten namelijk wat bredere ligvlakken hebben én ze moeten gemaakt zijn van goed en stevig materiaal. Je kunt je voorstellen, een dikke kater van zo'n 10 kilo kan een klein krabpaaltje zo omver gooien. Nu hebben we twee grote Poezenbazen in huis, Maine Coon katten Ike en Yuna, die expert zijn op het gebied van krabpalen, krabtonnen en krabmeubels. Ze delen hun ervaringen met je in dit blog. 

Krabpaal voor zware katten

Als je als kat wat stevig gebouwd bent (net als maine coon kat Ike die meer dan 10 kilo weegt) dan is het aan te raden dat je je bazen vriendelijk verzoekt om een grote stevige krabpaal, krabmeubel of krabton voor je te kopen. Er bestaan krabpalen op de markt die speciaal gemaakt zijn voor de grote en zwaardere katten zoals wij Maine Coons of Noorse boskatten. De krabpalen kunnen dat extra kilootje makkelijker dragen dan normale krabmeubels. De krabpalen voor mainecoons bijvoorbeeld hebben vaak een wat zwaardere bodemplaat. Flinke poes moet je zijn om die omver te krijgen als je je nagels aanscherpt aan de paal. 

De grotere krabmeubels of krabpalen bevatten daarnaast fijne ligplekjes waar je je ff lekker kunt terugtrekken. Mocht je meerdere katten in huis hebben dan is het ook aan te raden om een wat grotere krabpaal aan te schaffen. Zo kunnen ze er samen lekker chillen!

Krabton voor maine coons

Een krabton is een krabpaal en een kattenhuisje in één. De katten kunnen zowel hun nagels aanscherpen als een schoonheidsslaapje doen in de ton! De kattentonnetjes zijn niet alleen comfortabel, ook zien ze er nog eens tof uit in je woning! 

Krabhuisje: maximale coon chillings

Naast de standaard krabpalen en krabmeubels bestaan er ook krabhuisjes. Heel simpel: dit is een cosy kattenholletje met een krabmat in één. Vooral Yuna is erg te spreken over het Aladin krabhuisje. No worries, ondanks dat het kattenhuisje er wat klein uitziet past een maine coon er toch vrij eenvoudig in. Wel is dit een heus DIY project. Dit kattenhuis moet je namelijk zelf nog even in elkaar zetten. Let goed op de beschrijving dan moet het goedkomen. 

Design krabpaal voor een maine coon: maak je bazinnetje blij

Wil je jouw baas of bazin tevreden houden? Dan kun je het beste gaan voor een design krabpaal. No worries, het is niet zo dat de design krabpalen voorzien zijn van een Chanel of Louis Vuitton logo. De design kattenmeubels staan gewoon heel tof in je huis. Je Scandinavische interieur is bijvoorbeeld helemaal on point met deze heeeele toffe cactus krabpaal

Maine Coon krabpaal kopen?

Zeker weten dat je na het zien van deze plaatjes een toffe krabpaal wilt kopen voor jouw kat! No worries, óók voor de slanke dennetjes (lees Blauwe Rus formaat) is de keuze reuze en hebben we bij Poezenbazen genoeg krabpalen in het assortiment. Bekijk de diverse krabpalen, krabtonnen en krabmeubels in onze kattenshop en koop eenvoudig en direct online jouw favo krabpaal!

Ook kun je bij Poezenbazen terecht voor de meest schattige kattenmanden, kattenspeeltjes en voerbakken en drinkfonteinen.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering