Kattenborstel

6 Product(en)

Ben je op zoek naar een geschikte kattenborstel voor jouw kat of poes? Dan ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres! Wij hebben diverse kattenborstels geschikt voor vrijwel iedere kat in ons assortiment.

Sorteer op:

Kattenborstel kopen?

Word je gek van de haren in huis, of lukt het jouw kat niet zo goed meer om zichzelf schoon te houden? Wat je argument ook is, voor iedere kat hebben wij een geschikte kattenborstel in ons assortiment. Het regelmatig borstelen van jouw kat met een kattenborstel brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo voorkom je klitten, vilten van de vacht en kun je in de gaten houden of je kat niet toevallig een teek of misschien zelfs wel vlooien heeft opgelopen. Een kattenborstel is een perfect hulpmiddel om je kat te helpen bij de verzorging van zijn vacht. 

Is het noodzakelijk om mijn kat te borstelen?

Als je een kortharige kat rond hebt lopen, zoals een Europees korthaar, denk je misschien dat het niet noodzakelijk is om deze te borstelen. In sommige gevallen is dit ook zo, en heeft jouw kat geen hulp nodig bij het onderhouden van zijn vacht. Toch kan het heel waardevol zijn om jouw kat met enige regelmaat te borstelen, ook als deze een korte vacht heeft. Haarballen, vuil, allergieën of ongedierte zijn allemaal redenen om jouw kat te borstelen. 

Ben je in het bezit van een langharige kat zoals een Maine Coon of een Noorse Boskat? Dan is het over het algemeen zeker noodzakelijk om met regelmaat gebruik te maken van een kattenborstel. Zo voorkom je klitten in de lange vacht en voorkom je dat de vacht gaat vilten, wat pijn en ongemakken kan veroorzaken.

Welke soorten kattenborstels zijn er?

Bij Poezenbazen hebben we een ruim assortiment aan borstels voor allerlei soorten katten. Zo hebben we een slickerborstel voor het verwijderen van bijvoorbeeld vuil en losse haren van katten met halflange tot lange vacht. Ook hebben we een kattenborstel met nylon haren voor dagelijks gebruik en het verwijderen van vuil en losse haren. De metaalkam fijn / grof kan handig zijn voor het verwijderen van ongedierte zoals vlooien en teken, maar ook zeker vuil. En heb je een kat die het moeilijk vindt om te ontspannen tijdens het borstelen? Dan is een borstel met rubberen tanden ideaal! Wat dacht je van een speciale borstelmat die je gewoon in huis plaatst zodat jouw kat zichzelf kan borstelen, bijvoorbeeld bij jeuk? Je bevestigt de Kong Kitty Comber heel gemakkelijk aan een deur en met de bijgeleverde catnip wordt het helemaal een feest!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een kattenborstel?

Bij de aanschaf van een kattenborstel is het handig om rekening te houden met het type kat dat je hebt. Een langharige kat kun je bijvoorbeeld het beste borstelen met een borstel met lange tanden, het liefst van roestvrijstaal. Je dringt zo door in alle lagen van de vacht, zodat je ook de ondervacht mee kunt nemen. Dit is een vrij harde borstel. Heb je een kortharige kat? Dan kan een harde borstel irritatie veroorzaken en pijnlijk zijn tijdens het borstelen. Kies dan voor een borstel met zachte tanden, bijvoorbeeld van rubber.  

Hoe gebruik ik een kattenborstel?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je begint met het borstelen van jouw kat. Deze gebeurtenis kan namelijk best wat stress met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zullen we maar zeggen!

Wij van Poezenbazen geven je wat tips voor het succesvol borstelen van jouw kat:

  • Heb je alle benodigdheden? Kattenborstel, handdoek, misschien een zakje om de haren in te bewaren. Zorg dat je alles bij de hand hebt voor je begint.
  • Zorg voor een veilige plek in huis, waar zowel jij als jouw kat zich op het gemak voelen.
  • Borstel zachtjes en telkens een beetje langer. Zo kan jouw kat wennen aan het borstelen en aan de kattenborstel.
  • Vergeet je kat niet te belonen bij goed gedrag met lekkere kattensnoepjes. Dit zorgt ervoor dat hij de ervaring steeds meer als iets positief gaat zien.

De perfecte borstel voor jouw kat scoor je bij Poezenbazen!

Met ons assortiment aan verschillende kattenborstels weet je zeker dat je altijd slaagt en de juiste keuze maakt. Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag nog verzonden, met uitzondering van de weekenden. Ook onderwerpen onze catfluencers al onze kattenborstels aan de nodige tests en ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit! Jouw kattenborstel koop je eenvoudig en snel bij Poezenbazen.