Antistressmiddelen voor jouw kat

20 Product(en)

Zonder stress door het leven? Dat is toch heerlijk! Met deze anti stress middelen voor katten gaan we heerlijk chill door het leven.

Sorteer op:

Anti stress middelen voor katten

Is jouw kat wel eens gestrest of bang? Komt dit vaker voor? Dan is een anti stress middel of anti stress spray voor jouw kat een hele goede oplossing! Het is natuurlijk belangrijk om de echte oorzaak van de stress, en angst te achterhalen. Maar, je kunt stress ook voorkomen, of verminderen, met een anti stress middel. Deze middelen zorgen ervoor dat katten rustiger worden, zich makkelijker aanpassen aan nieuwe situaties en uiteindelijk beter om kunnen gaan met stress. Keep calm and relax your pussy! Poezenbazen helpt.

Kan een kat stress ervaren?

Jazeker! Een kat kan last van stress hebben. Net zoals jij kan een kat last hebben van verschillende factoren die ervoor zorgen dat er stress ontstaat. En teveel stress is nooit goed. Een kat die lui lijkt en zorgeloos op de bank blijkt te slapen, kan zeker stress ervaren. Het is dus heel belangrijk om jouw kat goed in de gaten te houden. Zijn er veranderingen in het gedrag of andere fysieke problemen? Dan kan het goed zijn dat jouw kat last heeft van stress. 

Kalmerende middelen en producten voor katten

Een gestreste poes zit niemand op te wachten. Maar wat kun je doen? En hoe zorg je ervoor dat jouw poes weer rustig en kalm wordt. Er zijn verschillende producten die ervoor zorgen dat jouw kat minder last heeft van stress. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Feliway spray, dit is een anti spray middel speciaal gemaakt voor katten. Het zorgt ervoor dat jouw kat rustiger wordt en dat hevig krabben ook voorkomen kan worden. 

De Feliway verdamper is een andere manier om de omgeving van jouw kat(ten) beter te maken. Deze verdamper zorgt ervoor dat het territorium van jouw kat veiliger voelt. Met de verdamper voelt jouw huistijger zich helemaal thuis en kan deze stressvrij het leven door. Door de Feliway verdamper wordt het veilige gevoel gestimuleerd waardoor er minder stress ontstaat.  

Naast de anti stress spray en verdamper kun je ook kiezen voor de No Stress Halsband van Beaphar. Door deze speciale halsband zal je kat minder stress ervaren, dit komt door het gebruik van valeriaan en lavendel. De halsband zorgt voor een kalmerende werking en maakt je kat helemaal zen. Een natuurlijke optie is de Valeriaanwortel van Utopia, dit is een natuurlijk kruid waardoor katten beter kunnen ontspannen. 

Stress bij katten

Stress kan op verschillende manieren boven water komen bij een kat. Er kunnen fysieke problemen ontstaan waardoor een kat zichzelf overdreven vaak gaat wassen/likken. Hierdoor ontstaan kale plekken. Daarnaast kan het ook zijn dat jouw poes minder zin heeft om te eten. Dit zijn belangrijke factoren van stress die je goed in de gaten moet houden. 

Naast fysieke problemen kan een kat ook ander gedrag vertonen wanneer er sprake is van stress. Vaak zien we dan dat katten opeens hevig gaan krabben waardoor jouw bank en muur niet meer veilig zijn. Het is sowieso heel belangrijk om goede krabmeubels in huis te hebben, ook al heeft je kat geen stress. Naast het hevige krabben kan een gestreste poest opeens in huis gaan sproeien. En op dat waterballet zit niemand te wachten! Uiteindelijk kan het ook nog zijn dat jouw huistijger zich zal afzonderen. Op die manier laten katten ook weten dat het niet goed gaat.

Wat veroorzaakt stress bij katten?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waardoor jouw kat stress kan krijgen. Nieuwe situaties zijn bijvoorbeeld een belangrijke oorzaak van stress bij katten. Denk aan een nieuw familielid of wat dacht je van een verhuizing? Ook als je gaat schuiven met meubels en bedenkt om de bank weer even anders te zetten, kan het zijn dat er stress ontstaat bij jouw poes.

Ook kan een kat zich bedreigd voelen wanneer zijn ‘huis’ a.k.a. territorium opeens anders is. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe kat neemt kan het zijn dat de spanningen hoog oplopen. Het opeens moeten delen van een bepaalde ruimte met andere huisdieren kan voor veel spanning zorgen. Deze spanning kan dan omslaan tot stress. Het samen laten wonen van bijvoorbeeld honden en katten vraagt daarom een goede aanpak!

Verveling speelt trouwens ook een bepaalde rol bij het ontstaan van stress. Kun je het je voorstellen? Jouw kat die heel de dag lekker ligt te ‘chillen’ op de bank en af en toe een hapje brokken neemt? Juist die verveling, kan zorgen voor stress. Dit kun je makkelijk voorkomen door veel soorten kattenspeeltjes in huis te hebben. Houd je kat of poes goed in de gaten. Want verveling en stress bij katten is lastig te ontdekken.

Jouw kat zonder stress door het leven met Poezenbazen

Bij Poezenbazen zijn wij sowieso erg chill en relaxed en daarom vind je ook alles voor een relaxte poes in onze webshop. Door anti stress middelen voor katten gaat jouw kat zonder stress door het leven. Naast onze producten die stress verminderen is het ook belangrijk om bij blijvende problemen naar de dierenarts te gaan.

We hebben ook nog andere spullen die stress kunnen voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Verveelt jouw kat zich vaak? Dat is niet goed! Zorg voor genoeg leuke kattenspeeltjes en een fijne kattenmand! Ook is een goede krabpaal onmisbaar voor katten. Alles om jouw kat helemaal op zijn gemak te laten voelen vind je bij Poezenbazen. Don’t worry, koop online jouw katten benodigdheden bij Poezenbazen.