usp-1
Snelle levering

Vandaag besteld = Voor 15u besteld, vandaag verzonden

usp-2
De beste kwaliteit

Keuze uit de beste merken

usp-3
Hulp nodig?

Mail: [email protected]

usp-4
Retourneren

Tot 14 dagen retourneren

Tekentang kat

1 Product(en)
Sorteren op: Meest bekeken
Zenpet - tekentang - tekenverwijderaar - groen
Op voorraad
Zenpet - tekentang - tekenverwijderaar - groen
€4,65

Het beschermen van je kat tegen teken is cruciaal voor hun gezondheid. Teken kunnen ziektes overbrengen die schadelijk zijn voor zowel huisdieren als mensen. Een tekentang is een onmisbaar hulpmiddel om teken veilig en effectief te verwijderen. Bij poezenbazen.nl weten we dit en hebben we de beste tekentang voor jou!

Waar dient een tekentang voor?

Een tekentang is speciaal ontworpen om teken veilig en efficiënt van de huid van je kat te verwijderen. Het doel van de tekentang is om de teek in zijn geheel te verwijderen, inclusief de kop, om te voorkomen dat er delen van de teek achterblijven die infecties kunnen veroorzaken. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat de teek niet wordt samengeknepen, waardoor de kans op het overbrengen van ziektes wordt verminderd.

Hoe werkt een tekentang voor je kat?

Een tekentang werkt door de teek vast te klemmen en deze vervolgens voorzichtig uit de huid van de kat te trekken. De tang heeft meestal een smalle opening of een V-vormig uiteinde dat je onder de teek schuift. Door een draaiende beweging te maken, trek je de teek langzaam en voorzichtig uit de huid. Dit minimaliseert de kans op het achterblijven van de kop en vermindert het risico op infectie.

Hoe zorg je dat je kat rustig blijft voor een tekentang?

Om ervoor te zorgen dat je kat rustig blijft tijdens het gebruik van de tekentang, kun je enkele voorbereidingen treffen. Zorg voor een rustige omgeving zonder afleidingen. Het kan helpen om je kat te aaien en geruststellend tegen hem te praten. Sommige katten reageren goed op een traktatie of een favoriet speeltje als afleiding. Als je kat erg gespannen is, kun je overwegen om een tweede persoon te vragen om je te helpen, waarbij de een de kat vasthoudt en kalmeert terwijl de ander de teek verwijdert.

Hoe veilig is een tekentang?

Een tekentang is een veilig hulpmiddel als het op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat de teek volledig wordt verwijderd zonder het risico op infectie. Een goed ontworpen tekentang vermindert de kans op knijpen of breken van de teek, wat cruciaal is om ziektes te voorkomen. Bovendien is het gebruik van een tekentang veiliger dan andere methoden zoals het gebruik van vingers of pincetten, die de teek kunnen samenknijpen.

Hoe gebruik je de tekentang?

  1. Zorg ervoor dat je kat ontspannen is en zich in een rustige omgeving bevindt
  2. Zoek de teek en schuif de tekentang zo dicht mogelijk bij de huid van je kat, onder de teek
  3. Knijp zachtjes in de tang om de teek vast te pakken zonder hem te verpletteren
  4. Maak een draaiende beweging terwijl je de teek langzaam en gelijkmatig omhoog trekt Controleer of de teek volledig is verwijderd en desinfecteer het bijtgebied met een antiseptisch middel
  5. Maak de tekentang schoon volgens de instructies van de fabrikant

Tekentang online kopen

De tekentang koop je gemakkelijk online bij Poezenbazen.nl. Met ze tekentang heb je een veilig product dat effectief is in het verwijderen van die vervelende parasieten op het lichaam van je pluizenbol. Door het gebruik van een tekentang bescherm je de gezondheid van je kat tegen de gevaren van teken.