usp-1
Snelle levering

Vandaag besteld = Voor 15u besteld, vandaag verzonden

usp-2
De beste kwaliteit

Keuze uit de beste merken

usp-3
Hulp nodig?

Mail: [email protected]

usp-4
Retourneren

Tot 14 dagen retourneren

Oorverzorging

1 Product(en)

De oorverzorging van een kat is een belangrijk onderdeel van de algemene verzorging. Schone oren helpen infecties en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Katten zijn van nature schone dieren, maar hun oren kunnen soms extra aandacht nodig hebben.

Sorteren op: Meest bekeken
Clean Ear Oorreiniger 60 ml
Op voorraad
Clean Ear Oorreiniger 60 ml
€14,50

Hoe maak je de oren van je kat schoon?

Het schoonmaken van de oren van je kat kan eenvoudig en snel gedaan worden met de juiste techniek en benodigdheden. Gebruik een zachte, katoenen doek of een katoenen watje en een speciale oorreiniger voor katten, bijvoorbeeld de clean ear oorreiniger. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes, omdat deze het oor kunnen beschadigen. Schud de flacon voor gebruik en de vul de gehoorgang geheel met de 60 ml clean ear oorreiniger. Masseer dan 60 seconden de gehoorgang, en laat daarna je kat de kop schudden. Je kan het oorsmeer en overtollige druppels eenvoudig verwijderen met een plukje watten.

Hoe weet je of je kat oormijt heeft?

Oormijt is een veelvoorkomende parasiet bij katten die ernstige jeuk en irritatie kan veroorzaken. Symptomen van oormijt zijn onder andere overmatig krabben aan de oren, schudden met het hoofd, een donkerbruine of zwarte afscheiding uit de oren en een onaangename geur. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het belangrijk om je kat door een dierenarts te laten onderzoeken. Oormijt kan eenvoudig worden behandeld met speciale medicatie, maar het is essentieel om snel te handelen om verdere complicaties te voorkomen.

Wat helpt tegen een oorontsteking van een kat?

Een oorontsteking bij een kat kan erg pijnlijk zijn en vereist vaak een bezoek aan de dierenarts. Symptomen van een oorontsteking zijn onder andere roodheid, zwelling, een warme oorschelp en een onaangename geur. Behandeling kan bestaan uit antibiotica of antischimmelmiddelen, afhankelijk van de oorzaak van de infectie. Thuis kun je helpen door de oren van je kat schoon te houden en te zorgen voor een gezonde omgeving. Vermijd het gebruik van huisremedies zonder overleg met een dierenarts, omdat deze de situatie kunnen verergeren.

Hoe vaak moet je de oren van je kat schoonmaken?

Hoe vaak je de oren van je kat moet schoonmaken, hangt af van de individuele behoeften van je kat. Over het algemeen is eens per maand schoonmaken voldoende voor de meeste katten. Echter, als je kat gevoelig is voor oorproblemen of veel tijd buiten doorbrengt, kan het nodig zijn om de oren vaker te controleren en schoon te maken. Regelmatige inspectie van de oren helpt om vroegtijdig eventuele problemen te signaleren en te behandelen.

Oorreiniger voor je kat online kopen

Het online kopen van een goede oorreiniger voor je kat biedt het gemak van een ruime keuze en de mogelijkheid om recensies van andere kattenbezitters te lezen. Poezenbazen.nl begrijpt dat en biedt de clean ear oorreiniger aan. Met deze flacon van 60 ml kan je eenvoudig het oor reinigen. Bestel vandaag nog en in de meeste gevallen heb je het morgen in huis!