Krabpaal kopen: hier moet je op letten!

Krabpaal kopen: hier moet je op letten!

Leuke krabpaal kopen? 

Ben je op zoek naar een leuke krabpaal voor jouw kat of kitten? Een krabpaal waar jouw poes bijvoorbeeld zijn of haar nagels mee kan aanscherpen. Of ben je eerder op zoek naar een compleet speelparadijs waarbij je poezenvriend kan genieten van een mega kattenmeubel? Onze Catfluencers Ike en Yuna vertellen je alles over krabpalen op deze pagina. Handig, want zij hebben onwijs veel ervaring met krabpalen voor Maine Coons, zwarte katten en natuurlijk ook met kleine krabpalen. Ze vertellen je er alles over op deze pagina.

Waarom krabt een kat aan een krabpaal?

Maar waarom krabben katten eigenlijk aan een krabpaal? Een krabpaal of krabmeubel is onmisbaar voor je kater of poes om ervoor te zorgen dat zij voorzien worden in de krabbehoeftes die zij hebben. Katten willen niets liever dan lekker krabben om ervoor te zorgen dat hun nagels gezond blijven. Door te krabben aan een krabpaal zorgen katten ervoor dat ze hun oudere nagelhoezen die ze hebben, verliezen. Sisal, een robuuste vezel waarmee een kattenkrabpaal is bedekt, zorgt ervoor dat de nagels van je kat dus mooi gezond en scherp blijven. Fijn is dat al je meubels heel blijven. De gloednieuwe bank, mooie leren stoelen of de gordijnen blijven zo gelukkig mooi in tact.

Kattenkrabpaal: afbakenen van het territorium

Naast dat katten dus aan een krabpaal krabben om in hun krabbehoeften te voorzien, krabben zij ook aan krabpalen, omdat ze zo hun territorium afbakenen. Wist je bijvoorbeeld dat katten geurklieren hebben aan de onderkant van hun poten, tussen hun voetzolen? Als een kat krabt aan een krabpaal of krabmeubel komt er een feromoon vrij. Door deze geur maakt een kat dus kenbaar dat de krabmeubel zijn of haar territorium is. De kattenkrabpaal is op die manier dus onderdeel van het leefgebied van de kat. Let er maar eens op als je een kitten hebt: als ze eenmaal een keer krabben, zullen ze regelmatig terugkomen.

Krabben aan de krabpaal

Een laatste reden waarom katten krabben aan een krabpaal is omdat ze op deze manier hun frustraties en eventuele spanningen die ze hebben kwijt kunnen. Heb je een kat die niet buiten komt zoals een Maine Coon, Ragdoll of Blauwe Rus? Dan kunnen ze hun energie even kwijt bij de krabpaal. Ook kunnen ze hun spieren bijvoorbeeld lekker strekken en gebruiken bij de krabpaal, krabmeubel of krabton. Zo krijgen ze toch een beetje lichaamsbeweging

Krabpalen zijn er in diverse soorten en maten: maar welke is de beste?

Een kattenkrabpaal zijn er in alle soorten maten, kleuren en materialen. Afhankelijk van wat voor kat of poes je hebt zijn er verschillende keuzes te maken wanneer je op zoek bent naar een krabpaal. Van kleine krabpalen,middelgrote krabpalen, design krabpalen tot aan krabtonnen, krab objecten, krabplanken of een krabmat: voor iedere poes of kat is er wel een geschikt kattenmeubel te vinden. Zoek je een krabpaal voor grote katten? Er zijn dus zelfs krabpalen die Maine Coon bestendig zijn. Maar welke krabpaal is nu het beste? 

Wanneer je een kattenkrabpaal kiest moet je rekening houden met een aantal factoren:

 • Houd rekening met de hoogte van de krabpaal. Kan de kat zich helemaal strekken?
 • Bij een grote kat zoals een Maine Coon, moet de krabpaal natuurlijk stevig en stabiel zijn. Een Maine Coon weegt rond de 8 tot 12 kilogram en de krabpaal moet dus wat kunnen hebben. 
 • Bedenk of je wilt dat de kat in de kattenmeubel of krabpaal kan slapen. Zo ja, zorg er dan voor dat je een krabpaal met diverse ligplekjes of een kattenhuisje kiest. 
 • Heb je een speelse kat? Dan is het handig om wat extra speeltjes aan de krabpaal of kattenmeubel te hangen. Denk aan balletjes, speeltouw, een krabvlak en meer. Of denk aan een krabpaal met meerdere verdiepingen zodat ze lekker kunnen klauteren. 

Daarnaast kun je kiezen uit bijvoorbeeld een krabplank. Deze kun je op de grond leggen of tegen de muur zetten. Daar kunnen wij ons vervolgens lekker op uitleven! Met een beetje catnip erop gaan we helemaal los!

Ook kun je kiezen uit een krabton voor katten. Dit is een krabpaal en een poezenhuis in een. Mocht je bijvoorbeeld twee katten in huis hebben dan is dit super handig. De een kan lekker chillen in het huisje terwijl de ander lekker kan krabben.

 

 

AFP AFP Cardboard Scratcher Grand 47x24,5cm with Catnip

 • Gemaakt van stevig karton
 • Voorzien van Catnip
 • Past in ieder interieur

Bekijk product

 

Design krabpalen: het oog wil ook wat

Ben je specifiek op zoek naar een krabpaal die ook nog eens mooi in het interieur staat? Kies dan voor een design krabpaal. Wij Poezenbazen weten het maar al te goed: een katten krabpaal moet er ook mooi uitzien in de huiskamer, anders verdwijnt hij naar de zolder. Onze favoriet is de krabvaas. Deze kan je gemakkelijk op de grond zetten, past in elk interieur en je kan hem nog als echte vaas gebruiken ook! Zet er wat droogbloemen of takjes in en het ziet er meteen super sfeervol uit. Zeker weten dat alle poezenvrienden vet jaloers zijn op jouw krabpaal!

AFP AFP Lifestyle4Pet-Vase sisal scratcher

 • Gaat lang mee
 • Stevig touw van maisschil en sisal
 • Design past bij elk interieur
Bekijk product

 

Kat laten wennen aan nieuwe krabpaal

Oke, je bent eruit, je weet welke krabpaal je wilt kopen. Fijn, dan is dat geregeld. Maar eerlijk is eerlijk veel katten kunnen wat minder goed tegen verandering. Zo kan het zomaar zijn, dat de gloednieuwe, mooie, grote, kleine of juist goedkope krabpaal die je hebt gekocht niet in de smaak valt bij je kat. Het resultaat? Een krabpaal die amper wordt aangeraakt. Dat is natuurlijk enorm zonde van het geld! 

Wij hebben gelukkig een handige tip als je je kat wilt laten wennen aan de nieuwe kattenkrabpaal. Je kunt het beste, zodra het nieuwe krabmeubel of krabpaal in huis staat, hem voorzien van kattenkruid. Het kattenkruid of catnip zorgt ervoor dat je kat de krabpaal interessant gaat vinden. Ook helpt het om bijvoorbeeld wat korreltjes kattenvoer op de krabpaal op de verschillende hoogtes te leggen, zodat je je poes of kater kunt lokken. 

Kong Catnip Premium (1oz/28,35g)

 • Eersteklas kattenkruid
 • Herkomst uit Noord Amerika
 • Natuurlijk product
Bekijk product

 

Meer kattenproducten vind je bij Poezenbazen!

Wil je naast een krabpaal misschien ook wel een kattenmand, kattenspeelgoed, kattenbak, kattenbakvulling, kattenluik, kattenvoer of een voer- of drinkbak voor de kat? Al deze toffe producten vind je in onze kattenwebshop! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering