Krabpaal kopen: hier moet je op letten!

Leuke krabpaal kopen? 

Ben je op zoek naar een leuke krabpaal voor jouw kat of kitten? Een krabpaal waar jouw poes bijvoorbeeld zijn of haar nagels mee kan aanscherpen of ben je eerder op zoek naar een compleet speelparadijs waarbij je poezenvriend kan genieten van een mega kattenmeubel? Bij Poezenbazen is de keuze reuze en vind je zeker weten een geschikte krabpaal! Onze Catfluencers Ike en Yuna vertellen je er alles over op deze pagina over krabpalen. Handig want zij hebben onwijs veel ervaring met krabpalen voor Maine Coons, zwarte katten en natuurlijk ook met kleine krabpalen. Ze vertellen je er alles over op deze pagina.

Waarom krabt een kat aan een krabpaal?

Maar waarom krabben katten eigenlijk aan een krabpaal? Een krabpaal of krabmeubel is onmisbaar voor je kater of poes om ervoor te zorgen dat zij voorzien worden in de krabbehoeftes die zij hebben. Katten willen niets liever dan lekker krabben om ervoor te zorgen dat hun nagels gezond blijven. Door te krabben aan een krabpaal zorgen katten ervoor dat ze hun oudere nagelhoezen die ze hebben, verliezen. Sisal een robuuste vezel waarmee een kattenkrabpaal is bedekt zorgt ervoor dat de nagels van je kat dus mooi gezond en scherp blijven. Fijn is dat al je meubels heel blijven. De gloednieuwe bank, mooie leren stoelen of de gordijnen blijven zo gelukkig mooi in tact.

Kattenkrabpaal: afbakenen van het territorium

Naast dat katten dus aan een krabpaal krabben om in hun krabbehoeften te voorzien, krabben zij ook aan krabpalen, omdat ze zo hun terratorium afbakenen. Wist je bijvoorbeeld dat katten geurklieren hebben aan de onderkant van hun poten, tussen hun voetzolen? Als een kat krabt aan een krabpaal of krabmeubel komt er een feromoon vrij. Door deze geur maakt een kat dus kenbaar dat de krabmeubel zijn of haar territorium is. De kattenkrabpaal is op die manier dus onderdeel van het leefgebied van de kat. Let er maar eens op als je een kitten hebt: als ze eenmaal een keer krabben, zullen ze regelmatig terugkomen.

Krabben aan de krabpaal

Een laatste reden waarom katten krabben aan een krabpaal is omdat ze op deze manier hun frustraties en eventuele spanningen die ze hebben kwijt kunnen. Heb je een kat die niet buiten komt zoals een Maine Coon, Ragdoll of Blauwe Rus? Dan kunnen ze hun energie even kwijt bij de krabpaal. Ook kunnen ze hun spieren bijvoorbeeld lekker bij de krabpaal, krabmeubel of krabton eens lekker strekken en gebruiken. Zo krijgen ze toch een beetje lichaamsbeweging!

Krabpaal onderdelen: waaruit bestaat een krabpaal?

De diverse krabpalen die je bij Poezenbazen kunt kopen bestaan uit een aantal onderdelen. De ene krabpaal is super uitgebreid en bevat diverse onderdelen, de ander is wat simpeler en eenvoudiger. Krabpaal onderdelen bestaan uit:

  • Krabpaal bodemplaat: een bodemplaat is standaard de basis van iedere krabpaal. Deze platen zijn vaak gemaakt van hout en zij bedenkt met bijvoorbeeld een zacht pluche. De bodemplaat moet goed stevig zijn, om het gewicht te kunnen dragen. 
  • Sisal stammen: de meeste krabpalen, op een krabplank na bijvoorbeeld, hebben grote ronde ‘stammen’ die bevestigd zijn op de bodemplaat. Deze stammen dienen als basis waaraan andere onderdelen aan toegevoegd kunnen worden. De palen dienen dus eigenlijk als een soort verbinding tussen, als je een grote krabpaal hebt, de verschillende plateaus. De stammen zijn bedekt met sisal, zodat de katten er lekker aan kunnen krabben.
  • Ligplateau: een lekkere comfortabele ligplek op een krabpaal of kattenmeubel is natuurlijk onmisbaar voor een schoonheidsslaapje of goede nachtrust. De plateaus zijn bedekt met pluche dat heerlijk zacht is. Katten spelen en slapen graag op de plateaus en ze gebruiken ze om naar een hoger niveau te klimmen.
  • Hangmat: lekker chillen in een hangmat, zeg nu eerlijk, dat is toch ook het liefste wat jij doet? Diverse krabpalen bevatten comfortabele hangmatten waar katten lekker in kunnen chillen. 
  • Kattenhuisje: daarnaast zijn er krabpalen met kattenhuisjes. De huisjes bieden beschutting voor katten en ze trekken zich er graag in terug. 
  • Kattenspeelgoed: tot slot zijn er diverse krabpalen waar kattenspeelgoed aan bevestigd is. Zo kunnen katten op hoogte ook spelen met een kattenballetje. 

Krabpalen zijn er in diverse soorten en maten: maar welke is de beste?

Een kattenkrabpaal zijn er in alle soorten maten, kleuren en materialen. Afhankelijk van wat voor kat of poes je hebt zijn er verschillende keuzes te maken wanneer je op zoek bent naar een krabpaal. Van kleine krabpalen, middelgrote krabpalen, design krabpalen tot aan krabtonnen, krabmeubels, krabplanken of een plafrondkrabpaal: voor iedere poes of kat is er wel een geschikt kattenmeubel te vinden. Zoek je een krabpaal voor grote katten? Er zijn dus zelfs krabpalen die Maine Coon bestendig zijn. Of krabpalen met een kattenhuisje waar je je lekker in kunt verstoppen. Maar welke krabpaal is nu het beste? 

Wanneer je een kattenkrabpaal kiest moet je rekening houden met een aantal factoren:

  • Houd rekening met de hoogte van de krabpaal. Kan de kat zich helemaal strekken?
  • Bij een grote kat zoals een Maine Coon, moet de krabpaal natuurlijk stevig en stabiel zijn. Een Maine Coon weegt rond de 8 tot 12 kilogram en de krabpaal moet dus wat kunnen hebben. 
  • Bedenk of je wilt dat de kat in de kattenmeubel of krabpaal kan slapen. Zo ja, zorg er dan voor dat je een krabpaal met diverse ligplekjes of een kattenhuisje kiest. 
  • Heb je een speelse kat? Dan is het handig om wat extra speeltjes aan de krabpaal of kattenmeubel te hangen. Denk aan balletjes, speeltouw, een krabvlak en meer. Of denk aan een krabpaal met meerdere verdiepingen zodat ze lekker kunnen klauteren. 

Daarnaast kun je kiezen uit bijvoorbeeld een krabplank. Deze kun je op de grond leggen of tegen de muur zetten. Daar kunnen wij ons vervolgens lekker op uitleven! Met een beetje catnip (kattenkruid) erop gaan we helemaal los!

Ook kun je kiezen uit een krabton voor katten. Dit is een krabpaal en een poezenhuis in een. Mocht je bijvoorbeeld twee katten in huis hebben dan is dit super handig. De een kan lekker chillen in het huisje terwijl de ander lekker kan krabben.

Beste krabpaal voor grote katten

Grote katten zoals een Maine Coon of een Noorse Boskat zijn niet voor de poes. Vergeleken met hun soortgenoten zijn ze een stuk forser (meer om te knuffelen) en gespierder, een gewone krabpaal volstaat dan niet. Gelukkig zijn er ook grote krabpalen ontwikkeld voor grote katten. Wij hebben de beste krabpalen voor grote katten voor jou geselecteerd.

Het voordeel van een grote krabpaal is dat ze erg stevig zijn. Ze kunnen dus het gewicht van een zwarte kat makkelijk dragen. Bovendien kan een grote kat zo prinsheerlijk bovenin vanaf zijn troon over zijn personeel kijken. Deze krabpalen voor grote katten bevatten vaak extra hoge sisalstammen, zodat de kat genoeg ruimte heeft om lekker te spelen en te klimmen en klauteren. Vaak beschikken de grote krabpalen over meerdere slaapruimtes of vlakken. Ideaal dus om schoonheidsslaapjes te doen. 

Ook is een grote krabpaal aan te raden als je meerdere katten in huis hebt. Zo is er nooit ruzie om een slaapplek. 

Design krabpalen: het oog wil ook wat

Ben je specifiek op zoek naar een krabpaal die ook nog eens mooi in het interieur staat? Kies dan voor een design krabpaal. Wij Poezenbazen weten het maar al te goed: een katten krabpaal moet er ook mooi uitzien in de huiskamer, anders verdwijnt hij naar de zolder. Bij Poezenbazen vind je de leukste krabpalen in een tof design waar je ook nog eens mee kunt opscheppen. Zeker weten dat alle poezenvrienden vet jaloers zijn op jouw krabpaal!

Kleine krabpaal: de beste keuze voor kleine katten

Heb je geen grote, maar juist een kleine kat of poes rondlopen? Ook dan ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres! In ons assortiment hebben we altijd een ruime collectie aan kleine krabpalen. Bij deze krabpalen is rekening houden met het kleine formaat van jouw kat. Zo zijn deze krabpalen bijvoorbeeld niet te hoog en is het platform kleiner.

Een krabpaal kopen

Bij Poezenbazen kun je dus heel eenvoudig en gemakkelijk online een krabpaal kopen. Daarbij kun je kiezen tussen diverse krabpaal merken: waaronder een Adori krabpaal, Beezteez krabpaal, Ebi krabpaal, Designed by Lotte krabpaal, Easypets krabpaal, Rosewood krabpaal of een Trixie krabpaal. Daarbij kun je kiezen tussen een krabpaal cactus, krabpaal hout en uit diverse kleuren krabpalen zoals een zwarte krabpaal of een grijze krabpaal. Het assortiment bij Poezenbazen aan krabpalen is enorm breed dus er is altijd wel een geschikte kattenkrabpaal te vinden. 

Kat laten wennen aan nieuwe krabpaal

Oke, je bent eruit, je weet welke krabpaal je wilt kopen. Fijn, dan is dat geregeld. Maar eerlijk is eerlijk veel katten kunnen wat minder goed tegen verandering. Zo kan het zomaar zijn, dat de gloednieuwe, mooie, grote, kleine of juist goedkope krabpaal die je hebt gekocht niet in de smaak valt bij je kat. Het resultaat? Een krabpaal die amper wordt aangeraakt. Dat is natuurlijk enorm zonde van het geld! 

Wij hebben gelukkig een handige tip als je je kat wilt laten wennen aan de nieuwe kattenkrabpaal. Je kunt het beste, zodra de nieuwe krabmeubel of krabpaal in huis staat, hem voorzien van kattenrkuid. Het kattenkrud of catnip zorgt ervoor dat je kat de krabpaal interessant gaat vinden. Ook helpt het om bijvoorbeeld wat snoepjes op de krabpaal op de verschillende hoogtes te leggen, zodat je je poes of kater kunt lokken. 

Meer kattenproducten vind je op Poezenbazen!

Wil je naast een krabpaal misschien ook wel een een kattenmand, kattenspeelgoed, kattenbak, kattenbakvulling, kattenluik, kattenvoer of een voerbak of drinkfontein voor de kat? Al deze toffe producten vind je in onze kattenwebshop! 

Laat een reactie achter