Goede krabton kopen?

Ben je op zoek naar een goede krabton voor jouw kat? Zodat je kat niet meer zijn nagels in je meubels of gordijnen zet? Dan ben je bij Poezenbazen op het juiste adres! Poezenbazen heeft een uitgebreid aanbod aan krabtonnen, zodat jij de perfecte krabton voor jouw kat uit kunt kiezen.

Waarom moet ik een krabton in huis hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom het zo belangrijk is om een goede krabpaal of krabton in huis te hebben. Allereerst markeren katten met krabben hun leefgebied. Wanneer een kat over een oppervlakte of voorwerp krabt, komt er een unieke geur vrij. Deze geur zorgt ervoor dat het voor andere katten duidelijk is dat dit zijn plekje is.

Een andere reden voor het krabben is nagelonderhoud. Door het krabben laat de buitenste laag van de nagel los en hierdoor komt er een scherpe nagel tevoorschijn. Hierdoor wordt het jachtinstinct van de kat bevorderd. Ook wordt met het krabben de spieren van de voorpoten getraind.

Ook is het mogelijk dat de kat gaat krabben om spanning of stress af te reageren. Door te krabben, verminderd de kat zijn stress op deze manier komt de kat weer tot rust.

Daarnaast is het voor jou zelf natuurlijk ook erg fijn als je favoriete meubels heel blijven.

Waarom kiezen voor een krabton in plaats van een krabpaal?

Een van de grote voordelen van een krabton is dat een krabton compacter is dan een krabpaal of krabmeubel. Ook is een krabton zeer geschikt voor schuwe katten. Ze kunnen zich in de krabton namelijk even terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. De krabton heeft in verhouding met andere krabmeubels de meeste kraboppervlakte en daarnaast is de krabton een rust-, slaap- én krabplek in één!

Krabtonnen met sisal

Veel krabtonnen zijn omringd met sisal. Hierdoor kan de kat de hele krabton gebruiken om op te krabben. Sisal is een stevig materiaal wat niet snel kapot zal gaan. De krabtonnen met sisal zullen daarom extra lang mee gaan.  

Kat laten wennen aan een nieuwe krabton

Katten houden meestal niet van veranderingen. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als je een mooie krabton hebt gekozen en als je kat er niks van wil hebben. Om dat te voorkomen hebben we een goede tip om je kat aan de nieuwe krabton te laten wennen. Het helpt namelijk om de krabton van kattenkruid of catnip te voorzien. Op deze manier kun je je kat naar de krabton toe lokken. Doet je kat alles voor snoepjes? Dan kun je hem natuurlijk ook lokken door snoepjes op de krabton te leggen!                                                           

De leukste kattenproducten vind je bij Poezenbazen

Ook voor voerbakken, kattenspeeltjes, kattenbakvulling en halsbanden ben je op het juiste adres bij Poezenbazen! Shop de producten eenvoudig via de webshop of via de app Poezenbazen!