5x waarom katten blij zijn dat het lente is

5x waarom katten blij zijn dat het lente is

1. Relaxen in het zonnetje 

In de lente wordt het warmer, wat goed uitkomt voor onze poezenvrienden. Katten zijn namelijk echte zonaanbidders. De ideale omgevingstemperatuur voor de gemiddelde kat ligt rond de 22ºC. Lentetemperaturen dus! Katten houden onwijs veel van warmte, dus pakken ze graag een paar zonnestraaltjes mee wanneer het kan. Laat dat zonnige plekje in huis zich nou precies op de keukentafel bevinden. Top.

2. Vitamine D(rinkfontein) 

Wanneer je kat lekker in de zon ligt te chillen, maken ze net als mensen vitamine D aan. Vitamine D bevordert de opname van calcium en fosfor; twee mineralen die belangrijk zijn voor de botten en het skelet van je kat. Nog een overeenkomst met mensen; te veel zon is ook voor een kat niet goed. Mochten er tropische lentedagen op komst zijn, is het belangrijk om (zeker bij lichte katten) de oortjes en het neusje in te smeren met een speciale zonnebrandcrème, om te voorkomen dat ze verbranden. Daarnaast is het belangrijk dat je kat genoeg vocht binnenkrijgt. Als jij een kat hebt die regelmatig onder de kraan hangt, weet je waarschijnlijk al dat katten stromend water verkiezen boven stilstaand water. Neem daarom eens een kijkje bij ons assortiment drinkfonteinen: deze houden het water constant in beweging, waardoor het water verser smaakt.  

3. Als de kat... uhm poezenbaas van huis is 

Nu wij poezenbazen vaker naar buiten gaan om van het lenteweer te genieten, hebben onze katten het rijk alleen. Voor de boeven onder ons biedt dit een uitgelezen kans om de boel ongestoord op stelten zetten. Wees dus voorbereid als je terugkomt van je ontspannen wandeling. Ach ja, we kunnen ook niet lang boos op ze blijven. Wil je voorkomen dat je huistijger je mooie bank kiest als doelwit? Zorg voor voldoende alternatieven in huis! Denk bijvoorbeeld aan een stevige krabpaal, maar ook aan kleinere krabmogelijkheden zoals een krabplank of krabmat. Lees ook even ons blog: Help, mijn kat krabt aan meubels. 

4. Let’s go on an adventure 

Achter insecten aan sprinten, verstoppertje spelen tussen de planten; katten kunnen er wat van. Nu het niet meer zo koud is onder de pootjes, gaan veel katten weer lekker buiten op avontuur. Ook de binnenkatten onder ons kunnen van achter het raam meegenieten van alles wat buiten beweegt. Want ja, of vliegjes nou voor of achter het glas zitten, katten zullen ze hoe dan ook proberen te vangen. Als je kat wel regelmatig naar buiten gaat, check dan even op vlooien en teken. Maar, voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Tickless is een handig apparaatje dat ultrasone impulsen afgeeft om vlooien en teken af te weren. De Tickless is eenvoudig aan de halsband of het tuigje van je kat te bevestigen. Mocht je kat wel last hebben van een teek of vlooien, dan kun je ze makkelijk verwijderen met een tekentang of speciale vlooienkam

5. BBQ-time 

Bij lekker weer wordt bij velen de barbecue weer uit de schuur gehaald. Wat is er nou gezelliger dan samen genieten van het zonnetje onder het genot van biertjes, wijntjes en een heerlijk stukje (of 10) vlees of vis? Je kat denkt er waarschijnlijk net zo over (met uitzondering van de biertjes en wijntjes natuurlijk). Als je je kat besluit te trakteren, let er dan wel even op dat het vlees niet te vet of sterk gekruid is. Geef in plaats daarvan een stukje ongekruide, magere kipfilet of vis. Of een lekkere kattensnack, dat kan natuurlijk altijd. Smullen maar!

Happy spring!

Laten we hopen dat de zon vaak gaat schijnen deze lente, zodat jij en je kat optimaal kunnen genieten van dit prachtige seizoen! Ben jij nog op zoek naar een kattenmandkattenspeeltje of kattenluik om de lente goed te beginnen? Neem dan een kijkje in onze webshop. De keuze is reuze!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering