Kattenbakschep

De kattenbakschep is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de kattenbak, want scheppen met je handen is geen pretje. Met een goede kattenbakschep zorg je ervoor dat de kattenbak lekker schoon blijft. En dat is belangrijk want, op die manier schep je echt een band tussen jouw kat en de kattenbak. De kattenbakschep is misschien niet het meest ‘sexy’ product van Poezenbazen, maar wel eentje die je altijd in huis moet hebben. Wij scheppen niet graag op, maar onze kattenbakschepjes zijn de beste om de kattenbak mee schoon te scheppen. Let’s dig in! 

Waarom moet ik een kattenbakschep kopen? 

Wij vinden het prima als je lekker met je handen poep en plas wilt scheppen, zo open-minded zijn wij bij Poezenbazen. Toch heeft de kattenbakschep onze voorkeur, dat schept toch net even wat makkelijker en scheelt ook smerige handen. Alleen daarom moet je al een kattenbakschep kopen, want hoe kun je de kattenbak schoonmaken zonder schep? 

Iedereen wil natuurlijk een schone en hygiënische kattenbak. Niets is vervelender dan een stinkende kattenbak in de woonkamer, keuken of schuur. Belangrijk is om regelmatig urine en ontlasting van de katten uit de kattenbak te scheppen. Hoe vaak je dit moet doen hangt enerzijds af van hoe vaak jouw kat naar de kattenbak gaat en welk type kattenbakvulling je gebruikt. Zo krijg je met klontvormende kattengrit betere klonten dan bijvoorbeeld met kattenbakvulling van houtkorrels.

Belangrijk is in ieder geval dat je met een kattenbakschepje makkelijk alle viezigheid uit de kattenbak kunt scheppen. Naast het makkelijk schoonmaken van de kattenbak is het natuurlijk ook altijd beter om een schepje te gebruiken, want drollen vissen met je handen… (no thanks!) Zonder kattenbakschep ben je eigenlijk nergens, behalve middenin de shit. 

Wat is een goede kattenbakschep? 

Waar moet een kattenbakschepje aan voldoen? En welke kattenbakschep past het beste bij mijn scoop kwaliteiten? In ons assortiment hebben wij verschillende soorten schepjes om de kattenbak schoon te maken. Zo weet je zeker dat het scheppen van poep en plas van jouw kat makkelijk en snel gaat. 

De basis van een goede kattenbakschep heeft te maken met fijne mazen (nee, niet de mazen in de wet of die ene grote rivier). Fijne mazen kun je zien als het dunne rooster wat in de schep is gemaakt, deze mazen werken als een zeef waardoor alleen de kleinste korrels kunnen vallen. De Trixie Kattenbakschep Fijn is de perfecte verfijnde schep die het uitscheppen van klonten perfect aanpakt. Alleen de kleinste steentjes weten door de mazen heen te glippen, de rest blijft goed liggen in deze kattenbakschep.

RVS Kattenbakschep

Je zou bijna denken dat je met de Duvo kattenbak schep inox rvs pannenkoeken kunt bakken. Deze kattenbakschep lijkt wel een spatel en is ook nog eens gemaakt van roestvrijstaal en werkt als een grove zeef. Door het lange handvat is deze schep makkelijk in gebruik en kun je eenvoudig vuile plekken schoon scheppen. Zorg er wel voor dat deze kattenbakschep niet per ongeluk in je keuken terecht komt, want daar valt hij zeker niet op als poepschepper.

De andere sterke RVS kattenbakschep in ons assortiment is de kattenbakschep van Trixie. Ook de kleine poepjes en plasjes ontsnappen niet aan deze roestvrij stalen schep en de kattenbak schoonmaken was nog nooit zo makkelijk. Dit kattenbakschep(je) is groot en handig en is prettig in gebruik. Klonten blijven goed liggen en zijn makkelijk weg te scheppen. Daarnaast is het handig dat de RVS kattenbakschep niet roest. 

Kattenbakschepje online kopen bij Poezenbazen

Wil je een kattenbakschepje kopen? Dan ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres! Bij Poezenbazen vind je namelijk diverse kattenbakschepjes die je makkelijk en snel in onze webshop kan bestellen. Van een rvs (roestvrij stalen) schep tot aan gekleurde plastic schepjes of kattenbakschepjes met een houder. Ook voor kattenbakvulling of een kattenbak ben je bij Poezenbazen op de juiste (online) plek.