Gesloten kattenbak

33 Product(en)

Een kattenbak is echt onmisbaar met een kat in huis. Shop daarom hier een gesloten kattenbak!

Sorteer op:

Gesloten kattenbak kopen

Ben je op zoek naar een goede kattenbak? En twijfel je nog tussen een open of een gesloten kattenbak? We leggen uit waarom je voor een gesloten kattenbak kunt kiezen. Daarnaast koop je bij Poezenbazen de beste gesloten katten bakken voor jouw poezenvriend! Lees verder!

Een open of gesloten kattenbak?

Het zal per kat verschillen of ze liever op een open of gesloten kattenbak hun behoeftes doen. Hier kom je al vrij snel achter als ze kitten zijn. Doen ze gemakkelijk hun behoeftes wanneer ze geen privacy hebben? Dan is een open kattenbak prima. Merk je dat je kitten hier moeite mee heeft? Dan kan een gesloten kattenbak beter bij jouw kat passen.

Wat zijn de voordelen van een gesloten kattenbak?

  • Een gesloten kattenbak biedt privacy voor de kat.
  • Een gesloten kattenbak is mobieler dan een open kattenbak. Dit komt omdat op de meeste gesloten kattenbakken een handvat zit.
  • De kattenbakvulling blijft in de kattenbak.
  • Weinig tot geen last van nare geurtjes.

Wat heb ik nog meer nodig voor een kattenbak?

  • Een koolstoffilter: dit filter neutraliseert vieze geurtjes uit de kattenbak. Dit koolstoffilter moet wel regelmatig vervangen worden, want anders heeft het niet veel nut.
  • Kattenbakschepje: om de uitwerpselen van je kat eenvoudig uit de bak te scheppen, kun je een kattenbakschepje gebruiken.
  • Kattenbakvulling: er bestaan veel soorten kattenbakvulling. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kattengrind, kattengrit, kattenbakkorrels of kattenbakzand. Hoe weet je nou welke kattenbakvulling je nodig hebt? Dat verschilt per kat. Je kunt het testen door te kijken hoe je kat reageert op een nieuwe zak kattenbakvulling.
  • Kattenbakmat: wil je voorkomen dat de kattenbakvulling door je hele huis ligt? Dan is het verstandig om een kattenbakmat onder de kattenbak te leggen.

Gesloten kattenbak schoonmaken

Het is belangrijk om de kattenbak met regelmaat te verschonen. Zo minimaliseer je geurtjes die je niet in je huis wil hebben. Iedere dag moet je de urine en ontlasting met een kattenbakschepje uit de kattenbak verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de kattenbak minstens één of twee keer per maand grondig te schoon te maken. Verwijder de kattenbakvulling en maak de bak met afwasmiddel schoon. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek en chloor, want dit kan gevaarlijk zijn voor je kat. Laat de bak hierna goed drogen en vul het daarna pas met nieuwe kattenbakvulling.

Gesloten kattenbak kopen bij Poezenbazen?

Ben jij op zoek naar een gesloten kattenbak? Bij Poezenbazen hebben we een divers assortiment waar jij de perfecte bak voor jouw kat kunt vinden. Ook vind je bij Poezenbazen andere leuke kattenspullen, zoals bijvoorbeeld krabpalen, kattenmanden, kattenbakken, kattenbakvulling en kattenhalsbanden