Kattensnacks: hier moet je op letten als je ze koopt

Kattensnacks: hier moet je op letten als je ze koopt

Een kattenleven bestaat heel simpel gezegd uit slapen, spelen en eten. Je wilt natuurlijk dat je kat dit allemaal zo goed en gezond mogelijk kan doen. Daarbij zorg je voor een heerlijke kattenmand, leuke kattenspeeltjes en voor het beste kattenvoer. Maar onder voer vallen ook de snacks die jij je kat geeft en ook over de keuze van kattensnacks moet je goed nadenken! In dit blog lees je waar je op moet letten.

We zijn alles behalve vegetarisch

Met hoe lui we kunnen zijn, zou je het misschien niet zeggen, maar van nature zijn we roofdieren. We zijn carnivoren die in de natuur jagen op kleine prooien. Muizen, kuikens, kleine vogeltjes of kikkers bijvoorbeeld. Daarom houden we ontzetten van vlees en dan het liefst vers vlees. Daarom is het goed om te zorgen dat er altijd vlees in onze kattensnacks zit! 

Tip! Vermijd varkensvlees. Dat is niet goed voor ons!

We zijn lactose intolerant

Oké, lactose intolerant is overdreven maar we kunnen er niet goed tegen. Snoepjes met lactose erin willen we dus liever niet. De kans bestaat namelijk dat we maagproblemen en diarree krijgen en dat we moeten overgeven. Niet skattig! Geef ons dus nooit een ‘lekker schaaltje melk’. Misschien zong je vroeger op straat wel eens ‘Poesje mauw, kom eens gauw. Ik heb lekkere melk voor jou’ en verbaasde je je altijd als er geen enkele kat kwam. Nu weet je dus waarom. We kunnen er niet tegen!

Wanneer moet je ons kattensnacks geven?

Altijd en in ieder geval zo vaak mogelijk als het aan Gin ligt. Maar goed we weten allemaal dat dat niet de bedoeling. Niet iedereen wil van zijn kat een maatje Garfield maken en dat is ook niet gezond. Maar je kat regelmatig belonen met een lekkere snack kan bijdragen aan een lang en gelukkig kattenleven.

Geef ons dus in ieder geval eens per dag een lekkere snack als we iets goed doen of als we lekker komen kroelen.  

Kattensnacks zijn een must

Hoe dan ook, kattensnacks zijn dus een must. Het is alleen belangrijk dat je een beetje op let bij het kopen van de snacks. Ook al is het best simpel: wel vlees, geen lactose. Dan maak je ons helemaal blij. Dus met welke kattensnack ga jij jouw kat verwennen?

Ohja, en we houden soms ook best van banaan!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering