Hoe scheer je jouw kat?

Hoe scheer je jouw kat?

Ben jij dol op je pluizige vriend? Dan ken je vast dat schrikeffect wanneer je ontdekt dat er klitten en zelfs vervilte plekken in de vacht van je geliefde viervoeter zitten. Met een gewone poezenkam of een speciale kattenborstel probeer je tevergeefs die ongewenste klitten eruit te krijgen. De wanhoop slaat toe, en je overweegt zelfs om je kat dan maar te scheren. Maar mag dat eigenlijk wel? Is het toegestaan om zelf je kat te scheren als kammen en borstelen niet meer lijken te helpen? In deze informatieve blogpost ontdek je alles over het zelf scheren van katten en welke tondeuses je het best kan gebruiken, want je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je geliefde huisdier!

 

 

Wanneer is het een goed idee om je kat zelf te scheren?

Het zelf scheren van je kat is een optie, maar het moet wel een gegronde reden hebben. Denk hierbij aan vervilte plekken of hardnekkige klitten die met reguliere kammen of borstels niet verdwijnen. Voordat je echter de tondeuse ter hand neemt, is het essentieel om eerst advies in te winnen bij de dierenarts. Deze professional weet het beste hoe je jouw kat kunt scheren en of dit een taak is die je zelf kunt uitvoeren.

Wanneer moet je juist niet zelf je kat scheren?

In de meeste gevallen is het niet nodig om zelf je kat te scheren. Onnodig scheren is namelijk schadelijk voor de vacht, de huid en uiteindelijk de gezondheid van je kat. Dus, voordat je de tondeuse tevoorschijn haalt, overleg altijd eerst met de dierenarts. Twijfel je over de noodzaak van het scheren? Laat de dierenarts beslissen welke verzorgingsmaatregelen nodig zijn. Op die manier kun je de vacht van je kat op de juiste manier behandelen, en zal jouw harige vriend binnen de kortste keren weer vrolijk rondrennen.

 

 

Hoe kun je zelf je kat op een verantwoorde manier scheren? Als je na overleg met de dierenarts besluit om zelf je kat te scheren, is een goede tondeuse essentieel. Wij als Poezenbazen zijn enthousiast over het professionele merk Moser, dat speciale tondeuses voor dieren ontwikkelt. In onze webshop vind je verschillende modellen, hieronder staan alle tondeuses en wat de voordelen zijn:

Moser 1400 Tondeuse

 • Optimale bewegingsvrijheid met een kabel van 2 meter
 • Duurzame en scherpe snijbladen voor nauwkeurige resultaten
 • Ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Moser Prima Tondeuse

 • Compact en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudige hantering
 • Instelbare snijlengtes voor veelzijdigheid in styling
 • Geluidsarm en trillingsvrije werking voor stressvrij gebruik

Bekijk product

Moser Arco Pro Tondeuse

 • Draadloos ontwerp met krachtige accu voor mobiliteit
 • Precisiesnijkop voor gedetailleerd trimmen
 • Lange batterijduur voor langdurig gebruik zonder opladen

Bekijk product

Moser Tondeuse Max 50

 • Robuuste tondeuse geschikt voor intensief gebruik
 • Variabele snijlengtes voor diverse trimstijlen
 • Krachtige motor voor snel en efficiënt trimmen; ideaal!

Bekijk product

 

Verzorg jouw poes of kater op de beste manier

Verwen jouw kat met de beste zorg! Jouw kat verdient alleen de allerbeste verzorging! Als je besluit om in overleg met de dierenarts zelf je kat te scheren, zorg er dan voor dat je de juiste tondeuse in huis hebt. In onze webshop vind je deze, samen met alle andere benodigde producten voor de verzorging van jouw kat. Ga naar de tondeuse-pagina voor een compleet overzicht van de tondeuses. Heb je vragen over de verzorging van je poes of kater? Neem gerust contact op met onze supportafdeling! Wij staan klaar om je te helpen, zodat jouw kat kan genieten van een gezond en plezierig leven.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering