Hier moet je op letten bij de aanschaf van een voerbak

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een voerbak

Iedere kat heeft een voerbak nodig, simpel is dat. Deze zijn er natuurlijk in verschillende soorten, maten en materialen. Het is belangrijk om rekening te houden met de voorkeur(en) van jouw kat. In dit blog geven we je een aantal tips voor het aanschaffen van de best passende voerbak voor jouw kat.

Let op het materiaal van de voerbak

Voerbakken voor katten zijn er in veel verschillende soorten materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit tin, keramiek, RVS, zandsteen of kunststof. Welke keuze je moet maken? Dat is afhankelijk van de voorkeur van jouw kat. Sommige katten hebben een voorkeur voor een bepaald materiaal of zelfs de kleur. Wat voor voerbak gebruik je nu? Dan kun je er vanuit gaan (of juist niet) dat dit materiaal in de smaak valt. Ook kun je het beste kiezen voor een voerbak én waterbak of waterfontein van hetzelfde materiaal.

Houd rekening met het type kat 

Houd er rekening mee dat het type kat dat je hebt ook van invloed is op welke voerbak het meest geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een kat met een platte neus, zoals een Perzische kat? Dan heb je een voerbak nodig waarvan de rand minder hoog is en wat breder is. Ook katten als de Maine Coon hebben een speciale voerbak nodig. Voornamelijk omdat deze katten een stuk zwaarder en groter zijn dan de gemiddelde kat. Je kiest dan ook een voerbak die groot en stevig gebouwd is, zodat deze niet omgegooid kan worden. 

Slecht etende kat?

Heb je een kat die weinig of slecht eet? Grote kans dat hij zich verveelt en niet genoeg uitdaging krijgt. Ook hier is een handige oplossing voor! Laat je kat 'werken' om bij zijn eten te komen, bijvoorbeeld met een uitdagende voerbak met verschillende niveaus. Je kat kan zich zo concentreren op het verdienen van zijn eten. 

Wanneer je vaak van huis bent

Ben je vaak van huis, of ga je veel op vakantie? Ook dit zijn situaties waar je aan moet denken bij de aanschaf van een (nieuwe) voerbak. Je kunt, als je vaak van huis bent, namelijk kiezen voor een automatische voerdispenser. Je vult de voerbak en stelt de timer in op het moment dat jouw grote vriend zijn eten mag hebben. 

Kattenvoer opbergen in een voorraadpot

Al dat lekkers moet natuurlijk wel goed opgeborgen kunnen worden! We hebben het over kattenvoer, maar ook over kattensnoepjes. Losse zakjes in het keukenkastje of in de voorraadkast zijn misschien niet heel erg handig. Daarnaast zijn ze ook niet echt leuk om naar te kijken. Overweeg dan ook eens om een mooie voorraadpot of voerton aan te schaffen. Zo blijft het eten van jouw kat lekker vers.

De perfecte voerbak voor jouw kat

Zoals je ziet zijn er nogal wat keuzes te maken op het gebied van voerbakken. We hebben speciaal voor jou een top 6 voerbakken samengesteld om de keuze nog makkelijker te maken. Heb je ook al aan een drinkfontein gedacht? Want alleen het beste is goed genoeg voor jouw grote vriend! 

 

 

Interactief voedseldoolhof

 • Interactieve puzzel
 • Helpt tegen schrokken
 • Geleverd met 2 varianten
Bekijk product

 

Voerton met draaisluiting 70 liter GreenInteractief voedseldoolhof

 • De perfecte voer- en bewaarton.
 • 62 cm hoog en 43 cm breed met draai-sluiting.
 • Voor het droog opslaan van je kat
Bekijk product

AFP Lifestyle 4 Pet-5 Meal Pet Feeder

 • Timer zorgt voor automatisch openen van de vakken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Geschikt voor nat en droog voer

Bekijk product

Replendish 9,5 l drinkbak met automatische filter

 • Voorziet huisdieren van vers water
 • Voorkomt bacteriën
 • Vervangbaar koolstoffilter

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering