Drinkfontein voor jouw kat kopen: wij geven je 5 tips!

Katten houden over het algemeen niet zo van water en een nat pak is al helemaal niet de bedoeling. En als we het dan toch over water moeten hebben, kiezen ze het liefst voor zuurstofrijk water! Om je kat te motiveren voldoende water te drinken kun je kiezen voor een drinkfontein. In dit blog geven we 5 tips voor het aanschaffen van de perfecte drinkfontein voor jouw kat.

1. Let op het materiaal van de drinkfontein

Drinkfonteintjes voor katten zijn er in vele soorten, maten én materialen. Zo kun je kiezen voor plastic, roestvrij staal en keramisch. Heeft je kat geen specifieke voorkeur? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een drinkfontein die je zelf praktisch of mooi vindt. Maar sommige katten hebben wel een sterke voorkeur voor een bepaald materiaal. Kijk bijvoorbeeld eens naar je huidige voer- of drinkbak. 

Tip! Een drinkfontein van plastic kan geurtjes sterk vasthouden. Houdt hier rekening mee bij het maken van jouw keuze! 

2. Kies je voor een drinkfontein met of zonder pomp?

De meeste drinkfonteintjes voor katten hebben een pomp. De pomp zorgt dat het water in de drinkfontein rondgepompt wordt. Zo blijft het wat vers en schoon, meestal met behulp van speciaal filter. Een nadeel? Filters kosten geld en moeten binnen aanzienlijke tijd vervangen worden. Ook kan de pomp in een drinkfontein geluid maken die jij of jouw kat wellicht niet erg waardeert. In sommige gevallen kan het geluid katten zelfs een beetje afschrikken.

Overweeg je een drinkfontein zonder pomp? Hou er dan rekening mee dat deze werkt op zwaartekracht. Het voordeel van dit type drinkfontein voor jouw kat is dat deze stiller zijn. Wel zul je af en toe een 'blup' horen. Ook zijn deze drinkfonteintjes makkelijker schoon te maken en hoef je geen filters te vervangen. Bijvullen kan soms wel lastig zijn en het water wordt niet continu gefilterd, wat een drinkfontein met pomp wel hygiënischer maakt.

3. Is de drinkfontein groot genoeg?

Heb je één of meerdere katten? Hou dan rekening met de capaciteit (het aantal liters) dat je in de drinkfontein kwijt kunt. Er moet natuurlijk voldoende zijn voor iedereen. Een te kleine drinkfontein resulteert in te weinig water wat uiteindelijk zorgt voor uitdroging van jouw poes. 

Tip! Sommige katten vinden het erg onprettig als hun snorharen de zijkant van de drinkfontein raken. Let hier extra op!

4. Met of zonder filter?

Kies je voor een drinkfontein met pomp met of zonder filter? Filters kosten geld en deze moet je toch zeker eens in de maand vervangen. Wil je deze extra kosten niet? Dan kies je voor een drinkfontein voor jouw kat zonder filter.

5. Let op het design: het oog natuurlijk wil ook wat

Dat een drinkfontein voornamelijk functioneel moet zijn is logisch. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Kijk naar de verschillende materialen en designs. Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar. Wat spreekt jou het meeste aan?

Houd je poes tevree met een drinkfontein

Je weet nu precies waar je op moet letten bij de aanschaf van een drinkfontein! Als je toch bezig bent kijk dan ook even voor een mooie krabpaal, of de nieuwste kattenspeeltjes. Want alleen het beste is goed genoeg voor jouw Poezenbaas! 

Laat een reactie achter