Catfluencers: dit is wat je over ze moet weten

Catfluencers: dit is wat je over ze moet weten

Influencers rule over the world! De term 'influencer' is bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar wist je dat naast mensen, er ook huisdieren zijn die 'influencen'? Inmiddels bestaan er duizenden of misschien wel miljoenen 'petfluence' accounts waarmee je je uren kunt vermaken. En zeg eens eerlijk, heb jij als kattenliefhebber een Instagram account aangemaakt voor je poezenvriend? Ja hé?

Om het wat specifieker te maken is de term 'catfluencer' in het leven geroepen. Deze term is mede ontstaan dankzij beroemde social media katten zoals Grumpy Cat, Lil Bub of Nala Cat. Deze katten kunnen we scharen onder de naam 'catfluencers'. Maar wat zijn catfluencers nu precies? En wat doen ze? We leggen het je graag uit!

Wat is een catfluencer?

Een catfluencer is een poes of kater die 'beroemd' is op het internet op social media kanalen als Instagram of Facebook en zodoende hun volgers kunnen beïnvloeden. De poezen of katers hebben vaak meer dan duizenden volgers (soms ook miljoenen). De katten zijn zo beroemd vanwege hun bijzondere en unieke uiterlijk, grappige creatieve foto's, leuke captions of de hilarische kattengifs. De katten worden voornamelijk gevolgd omdat ze 'schattig' zijn. Want niets is ontspannender om na een school- of werkdag even lekker door wat katten Instagram accounts te scrollen en naar schattige poezen te kijken. 

Het bijzondere aan petfluencers is dat ze voor meer engagements zorgen op de social kanalen dan menselijke influencers. Uit een Amerikaanse studie van Mintel (2017) blijkt dat een petinfluencer bijna meer dan 89% comments krijgt dan menselijke influencers. Daarbij zien we de trend de 'influencer markt' steeds verder stagneert en de zogenoemde micro-influencers (zoals petfluencers) opkomen.

Ondanks dat Poezenbazen Ike, Yuna, Boppe, Gin en Mimi nog geen miljoenen volgers hebben op Facebook, vinden wij dat we ze kunnen scharen onder de term catfluencers. 

Wat doen catfluencers?

Maar wat doen catfluencers nu eigenlijk? De beroemde katten en poezen maken natuurlijk opvallende en leuke content. Denk daarbij aan grappige kattengifs, opvallende en unieke foto's in een grappige setting zoals Halloween, Kerst of andere nieuwswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat katten bang zijn voor komkommers? Dit zorgt natuurlijk voor hilarische content!

Daarnaast zijn er catfluencers (vaak de poezen en katers met miljoenen volgers) die bijvoorbeeld producten promoten. Bedrijven of merken betalen de katten om een product zoals een kattenmand, krabpaal, kattenspeeltje of voerbak onder de aandacht te brengen bij de volgers. Dit is dus eigenlijk hetzelfde als bij de menselijke influencers.

Welke catfluencers volg jij?

Wij zijn benieuwd: wat vind jij van catfluencers? Wie volg jij en waarom? Laat het weten in de reacties!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering