5x waarom katten de coronamaatregelen beu zijn

5x waarom katten de coronamaatregelen beu zijn

We zitten op dit moment in de zwaarste lockdown sinds de Corona pandemie. We werken al geruime tijd thuis, kinderen gaan niet naar school en vakanties of dagjes weg zitten er ook niet meer in. De coronamaatregelen hebben een grote invloed op ons leven. Maar wat dacht je van het leven van jouw kat? Door de maatregelen worden de dagelijkse routines van jouw kat compleet verstoord. Katten zijn de coronamaatregelen dus kotsbeu en dit is waarom!

1. Poezenbazen die thuiswerken

Schattig he, als je kat gezellig bij je komt liggen tijdens het thuiswerken. Voor even dan, want voor je het weet ligt hij boven op je toetsenbord, ligt je koffie op de grond en hang jij zelf in de lampen. 

Maar voor katten is het thuiswerken ook zeker geen pretje. Zij zijn gewend aandacht te krijgen als de baas thuis is. Maar ondertussen ben je alleen maar bezig met je stomme laptop en papierwerk. Geef je kat een kattenspeeltje, waar hij zichzelf uren mee kan vermaken.

2. Kinderen die thuis studeren

Het is voor ouders die thuiswerken geen pretje, maar zolang de scholen gesloten zijn, krijgen kinderen thuis onderwijs om geen achterstand op te lopen. Dat is eigenlijk nog het prettige gedeelte voor jouw kat. Want zodra dat half uurtje thuisonderwijs voorbij is gillen en rennen de kinderen weer vrolijk door het huis. Weg rust! 

Zelfs onder het bed ben je niet meer veilig, want kinderen kunnen hun energie niet meer kwijt op het schoolplein en lijken niet moe te krijgen. Is het je opgevallen dat jouw kat ‘s nachts steeds minder actief is? Dat zou best wel eens kunnen komen door meer energieke prikkels overdag van bijvoorbeeld kinderen. Of omdat zijn kattenmand zo lekker ligt natuurlijk! 

3. Chagrijnige mensen

Katten kunnen er ook niets aan doen dat corona het dagelijkse leven flink verpest. Maar ondertussen worden we er niet vrolijker op. De stress die de maatregelen met zich meebrengt, slaat ook over op katten. Mensen zijn met veel dingen tegelijk bezig en worden chagrijnig. Grumpy Cat (God hebbe zijn ziel) was er niks bij. Stress verminderen bij je kat? Probeer de Excellent HempOne Powder eens uit!

En wie zijn de dupe van al die chagrijnige mensen? Precies, katten. Vroeger was het schattig als je kat iets ondeugends deed. Nu kan er geen glimlach meer vanaf. Merk je dat jouw kat hierdoor stress ervaart en ongewenst gedrag vertoont? Gelukkig zijn er verschillende stressverminderende middelen. Maar aandacht, liefde en speeltijd werkt nog wel het beste. 

4. Geen vakanties, geen veel te gulle buurvrouw

Vroeger waren we nog wel eens een paar dagen of weken van huis. Gelukkig is er altijd die ene buurvrouw die maar wat graag op de kat wil passen. En die buurvrouw is de gierigste niet. Vaak als we terugkomen van vakantie heeft niet alleen de baas, maar ook de kat enkele vakantiekilootjes gewonnen. 

Maar omdat we nu zelf veel thuis zijn, komt ook de buurvrouw met haar goed gevulde snoeppot niet meer langs. Jammer voor de kat, maar aan de andere kant wel goed voor de lijn!

5. Coronababy’s en -kittens

Tijdens de lockdown lijkt het wel alsof er maar een ding is waar mensen nog een beetje gelukkig van worden. Het gevolg is 9 maanden later explosie van gezinsuitbreidingen. Daar gaat je aandacht. Lekker dan.

En als het geen kindje is, is het wel een nieuwe kitten. ‘Want we zitten nu toch alleen maar thuis’. Voor veel mensen is de corona pandemie een reden geweest om een kitten in huis te nemen. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het brengt ook extra verantwoordelijkheden met zich mee. Je moet je tijd en aandacht goed kunnen verdelen en dat blijkt in de praktijk moeilijker dan gedacht.

De voordelen van de coronamaatregelen voor katten

Gelukkig is het niet enkel kommer en kwel. Katten ervaren zeker ook voordelen van de coronamaatregelen. Wat dacht je van de avondklok? Lekker rustig op straat toch? Je zou er bijna een illegale kattenrave op straat voor organiseren, want er is niemand die het kan zien of verstoren. 

En stiekem is het ook wel weer leuk dat poezenbazen de hele dag thuis zijn. Lekker heel de dag knuffelen met de baas en af en toe flink irritant zijn. Niks leukers dan dat voor een kat.

Tot slot is het allemaal gelukkig maar tijdelijk. Het einde is bijna in zicht. Zowel voor de Poezenbaas als de kat nog even volhouden dus. Zorg tot die tijd dat je je kat voldoende aandacht geeft, voldoende speeltjes en zo nu en dan ook rust. Voor je het weet hebben katten hun volledige rust en routine weer terug!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering