Leuk kattentuigje kopen?

Ben je op zoek naar een leuk kattentuigje voor jouw kat? Dan ben je hier op het juiste adres! Poezenbazen heeft een divers aanbod aan kattentuigjes, zodat jij het beste tuigje kan kiezen voor jouw kat! Ook vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een kattentuigje, zodat jij een perfect passend tuigje voor jouw kat koopt!

Waarom heeft een kat een kattentuigje nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom het is handig is om een kattentuigje voor je kat te hebben. Allereerst kun je met een kattentuigje jouw kat veilig in de auto vervoeren zonder dat je een kattenmand of kattenreismand nodig hebt. Erg handig voor katten die niet van de kattenmand houden! Daarnaast kun je met een kattentuigje jouw kat ‘uitlaten’. Zo kun je samen met je kat even lekker een rondje door de tuin of door de straat lopen.

Soorten kattentuigjes

Poezenbazen biedt verschillende soorten tuigjes aan waar je uit kan kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledige ‘body’. Dit tuigje bestaat niet uit riempjes, maar uit een harnas. Het grote voordeel van een tuigje is dat je kat hier niet gemakkelijk uit kan glippen. Je kunt ook kiezen voor een tuigje dat bestaat uit riempjes. Het voordeel van dit tuigje is dat het op zomerse dagen een stuk minder warm is voor jouw kat. Bij dit tuigje kun je ook nog kiezen hoe je het tuigje bevestigd bij de kat: met klittenband, een kliksluiting of leren riempjes.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een kattentuigje?

Om er zeker van te zijn dat je het perfecte kattentuigje voor jouw kat koopt, hebben we hier een paar belangrijke zaken om rekening mee te houden.

  • Let goed op de grootte van het kattentuigje! Om de goede maat te bepalen, kun je de nek en de romp van je kat opmeten. Zo voorkom je een te groot of te klein tuigje!
  • Verwacht je dat jouw kat zich het kattentuigje niet gemakkelijk aan laat doen? Dan is het handig om een tuigje met klittenband of kliksluiting te nemen. Verwacht je hier geen problemen mee? Dan is een kattentuigje met riempjes ook een goede optie.
  • Vergeet ook niet om op het materiaal van het tuigje te letten. Hardere materialen zitten vaak niet fijn en kunnen zelfs snijden in de vacht. Kies daarom voor fijnere materialen als nylon, leer of mesh.
  • Als je kat het kattentuigje aanheeft, let er dan op dat de looplijn lang genoeg is. Als dit niet het geval is, heb je de kans dat je je kat meesleept in plaats van dat hij zelf loopt.

Hoe doe ik het kattentuigje aan bij mijn kat?

Voordat je je kat het kattentuigje aan doet, is het belangrijk om je kat te laten wennen aan het kattentuigje. Dit kan je doen door je kat aan het tuigje te laten snuffelen of mee te laten spelen. Als je kat gewend is aan het poezentuigje dan is het makkelijker om het tuigje aan te doen bij je kat.

Is het gelukt om het kattentuigje aan te krijgen? Controleer dan of er 2 vingers tussen het tuigje en de kat passen. Controleer daarna ook of je 1 vinger tussen de hals en het tuigje passen. Kan dit allebei? Dan zit het kattentuigje perfect!

Hoe laat ik mijn kat wennen aan het kattentuigje?

Het kan zijn dat je kat in het begin een beetje raar gaat lopen als hij het kattentuigje aan heeft. Geen stress! Dat is namelijk heel normaal en het betekent dat je kat moet wennen aan het tuigje. Dit kun je doen door het kattentuigje een paar dagen binnenshuis aan te doen bij je kat. Begin met een paar minuten per dag en bouw dit iedere dag op. Je kunt je kat belonen met een traktatie en zo zal de kat een positieve associatie ontwikkelen over het tuigje. Als dit na een paar dagen goed verloopt, is het tijd om samen met je kat buiten op pad te gaan!

Kattentuigje kopen bij Poezenbazen?

Wil je een kattentuig kopen? Dan ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres! Je kunt kiezen uit diverse soorten, maten en kleuren. Van een premium kattenrug in de kleur koraal oranje tot aan een loopharnas voor je kat. Bekijk het diverse assortiment en shop jouw kattentuigje eenvoudig online. Ook andere producten, zoals kattenmanden, krabpalen, kattenspeeltjes, kattenbakken en kattenbakvulling shop je eenvoudig online bij Poezenbazen.