Wat doet kattenkruid met katten?

Wat doet kattenkruid met katten?

Kattenspeeltjes met kattenkruid hebben een ontzettend grote aantrekkingskracht en maken al onze catfluencers wild! Kattenkruid wordt ook wel catnip genoemd en kan eigenlijk ook wel gezien worden als een soort drrrrrugs voor katten. Prrrrr. Maar wat doet kattenkruid met katten? 

Wat is kattenkruid of catnip?

Kattenkruid bevat een aantal verschillende stofjes en oliën. Nepetalacton is een van de oliën in kattenkruid en heeft een milde hallucinerende werking waar katten rustig van worden en even ontstressen. Je kunt je voorstellen dat katten hier helemaal betoverd van raken, want 2934534 muizen en overal snoepjes en speeltjes zien, is niet voor de poes. Met kattenkruid houd je onze playfluencer Boppe misschien wel uit de gordijnen, wordt Gin nóg luier en zijn Ike en Yuna ineens niet meer zo grumpy. Door kattenkruid worden katten ineens héél lief, maar het kan ook zomaar zijn dat ze er juist nog vager en onvoorspelbaarder door worden. Zo is het altijd een verrassing wat kattenkruid met een kat doet!

Niet alle katten zijn gevoelig voor kattenkruid

Wanneer je dus even geen zin hebt in poespas geef je je viervoeter gewoon wat kattenkruid. Wordt je kat dus lekker relaxed van. Maar katten blijven katten en doen dus soms (lees altijd) gewoon wat ze willen. Oftewel: niet alle katten zijn gevoelig voor kattenkruid.

Om te achterhalen of kattenkruid effect heeft op jouw kat moet je goed opletten op zijn of haar gedrag. Geef dus wat kattenkruid en let op de volgende punten:

 • Trekt je kat z’n lip licht op? Het lijkt dan eigenlijk of je kat naar je lacht (wat dus normaal nooit voorkomt). Ondertussen drukt  je kat zijn tong tegen het gehemelte. Hiermee wordt alle lucht door de neus gedrukt en daardoor ruikt hij nog meer! Of eigenlijk ruikt en proeft je kat tegelijk. Wow!
 • Je kat gooit zich volledig op het kattenkruid: eten, likken, rollen, rennen… Your cat loooves het kattenkruid.
 • Geeft je kat kopjes?
 • Kwijlt je kat?
 • Lijkt je kat high of dronken?
 • Rolt je kat op z’n rug?

Is het antwoord op minimaal twee van de bovenstaande punten ja? Dan is de kans groot dat kattenkruid jouw katje in zijn greep heeft. 

Kittens met een leeftijd tot ongeveer 12 weken reageren eigenlijk nooit op kattenkruid. De functie die daarvoor zorgt, is dan nog niet helemaal ontwikkeld. En je geeft baby’s sowieso geen drugs. Toch..?

Hoe lang werkt kattenkruid

Kattenkruid werkt slechts een paar minuten. Wat een teleurstelling hè? Katten zijn zelfs na het uitwerken een uur lang immuun voor kattenkruid. Zodat ze weer lekker kattenkwaad kunnen uithalen. Purrrfect. Kattenkruid is trouwens niet gevaarlijk voor katten. Dus geen zorgen, je kat wordt geen junkie. Het is dus ook niet verslavend. Misschien werkt het wel verslavend voor jou, aangezien katten er vaak (nog) liever van worden. ;) 

Hoe gebruik je kattenkruid?

Kattenkruid spraylos kattenkruidcatnip speelgoed… Kattenkruid heb je in allerlei soorten en maten en kun je gebruiken om plaatsen of kattenspeeltjes aantrekkelijker te maken. En het maakt sommige katten dus rustiger, speelser of liever. Uiteraard vinden de meeste katten kattenkruid fijn. Kattenkruid is er dan ook in allerlei vormen te vinden: van sprays tot planten, gedroogd kattenkruid en zelfs bellenblazen. Maar vooral kattenkruid speelgoed vinden de meeste katten leuk. 

Check bijvoorbeeld dit knuffeltje met kattenkruid erin! ‘’Moet. Ik. Hebben.’’

KONG Softies Buzzy Llama EU

KONG Crackles Scoopz Assorted

 • Stimuleert het natuurlijke jachtinstinct
 • IJsbol zit met elastiekje vast
 • Met Catnip
Bekijk product

 

Kattenkruid: win-win situatie

Kattenkruid zorgt dus eigenlijk voor een geweldige win-win situatie. Jij als baasje hebt even geen last van je kat en je kat ook even niet van jou! Klinkt purrfect. Grapje natuurlijk. :)  Shop jouw dosis kattenkruid bij Poezenbazen.nl. Ben je toch niet zo’n fan van kattenkruid? Dan hebben we ook leuke kattenspeeltjes met of zonder catnip. Shop ze!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering