Wat doet kattenkruid met katten?

Kattenspeeltjes met kattenkruid hebben een ontzettend grote aantrekkingskracht en maken al onze catfluencers wild! Kattenkruid wordt ook wel catnip genoemd en kan eigenlijk ook wel gezien worden als een soort drrrrrugs voor katten. Prrrrr. Maar wat doet kattenkruid met katten? 

Wat is kattenkruid of catnip?

Kattenkruid bevat een aantal verschillende stofjes en oliën. Nepetalacton is een van de oliën in kattenkruid en heeft een milde hallucinerende werking waar katten rustig van worden en even ontstressen. Je kunt je voorstellen dat katten hier helemaal betoverd van raken, want 2934534 muizen en overal snoepjes en speeltjes zien, is niet voor de poes. Met kattenkruid houd je onze playfluencer Boppe misschien wel uit de gordijnen, wordt Gin nóg luier en zijn Ike en Yuna ineens niet meer zo grumpy. Door kattenkruid worden katten ineens heeeeel lief, maar het kan ook zomaar zijn dat we er juist nog vager en onvoorspelbaarder door worden. Zo is het altijd een verrassing wat kattenkruid met een kat doet!

Niet alle katten zijn gevoelig voor kattenkruid

Wanneer je dus even geen zin hebt in poespas geef je ons gewoon wat kattenkruid. Worden we dus lekker relaxed van. Maar we blijven katten en doen dus soms (lees altijd) gewoon wat we willen: niet alle katten zijn gevoelig voor kattenkruid.

Om te achterhalen of kattenkruid effect heeft op jouw kat moet je goed opletten op zijn of haar gedrag. Geef dus wat kattenkruid en let op de volgende punten:

 • Trekken we onze lippen licht op? Het lijkt dan eigenlijk of we naar jou lachen (wat dus normaal nooit voorkomt) en ondertussen drukken we onze tong tegen het gehemelte. Hiermee wordt alle lucht door de neus gedrukt en daardoor ruiken we nog meer! Of eigenlijk ruiken we en proeven we tegelijk. Wow!
 • Gooien we ons volledig op het kattenkruid: eten, likken, rollen, rennen we langs het kattenkruid
 • Geven we kopjes?
 • Kwijlen we?
 • Lijken we high of dronken?
 • Rollen we op onze rug?

Is het antwoord op minimaal twee van bovenstaande punten ja? Dan is de kans groot dat kattenkruid ons in zijn greep heeft. 

Kittens met een leeftijd tot ongeveer 12 weken reageren eigenlijk nooit op kattenkruid. De functie die daarvoor zorgt, is dan nog niet helemaal ontwikkeld en je geeft baby’s sowieso geen drugs toch?

Hoe lang werkt kattenkruid

Kattenkruid werkt slechts een paar minuten. Wat een teleurstelling hé? We zijn zelfs na het uitwerken een uur lang immuun voor kattenkruid. Zodat we weer lekker kattenkwaad kunnen uithalen. Purrrfect. Kattenkruid is trouwens niet gevaarlijk voor ons én we worden geen kattenjunkies, want het is niet verslavend. Misschien werkt het wel verslavend voor jou, aangezien wij er liever van worden. Want als je de beste plaats in huis wilt, moet je eerste de kat verplaatsen a.k.a kattenkruid geven.

Hoe gebruik je kattenkruid?

Kattenkruid spray? Kattenkruid in een buisje? Catnip speelgoed? Kattenkruid heb je in allerlei soorten en maten en kun je gebruiken om tegen ons te liegen en plaatsen of kattenspeeltjes aantrekkelijk te maken. Terwijl we die eigenlijk niet aantrekkelijk vinden. Kunnen jullie ook eens net zo savage doen als wij. Maar it’s okay, want op kattenkruid gaan we lekker. Kattenkruid is er dan ook in allerlei vormen te vinden: van sprays tot planten en gedroogd kattenkruid en zelfs bellenblazen. Maar vooral kattenkruid speelgoed vinden we leuk. En daar draait het uiteindelijk om: om ons.

Check bijvoorbeeld dit kussentje met kattenkruid erin! Moet. Ik. Hebben. Aldus Boppe.

Kattenkruid: win-win situatie

Kattenkruid zorgt dus eigenlijk voor een geweldige win-win situatie. Jullie hebben even geen last van ons en wij ook niet van jullie! Klinkt purrfect. Shop daarom jouw dosis kattenkruid bij Poezenbazen.nl. Ben je toch niet zo’n fan van kattenkruid? Dan ben je eigenlijk wel een beetje een pussy, maar gelukkig hebben we ook leuke kattenspeeltjes met of zonder catnip. Shop ze!

Recente reacties

 • Poezenbazen.nl

  Poezenbazen

  Geweldig he! Goed om te horen dat ze het fijn vinden.

  Groetjes,
  Poezenbazen

 • tineke wolda

  Thursday 27 / 05 / 2021

  Alle 5 zijn ze er gek op hier

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Goed om te horen ;-)!

 • Katja

  Thursday 27 / 05 / 2021

  Haha jullie zijn echt grappug!! xoxo

Laat ook een reactie achter