Waarom jouw kat een halsband nodig heeft

Sommigen vinden het grappig, anderen vinden het zielig. Een kat met een halsband heeft opzich wel iets schattigs. Maar wist je dat een halsband voor een kat in sommige gevallen heel handig kan zijn. Soms zelfs van levensbelang. Wij leggen je graag uit waarom en wanneer een kattenhalsband handig is. 

Halsbanden voor buitenkatten

Sommige katten zijn vaker buiten te vinden dan binnen. Een halsband is dan erg handig, omdat mensen dan kunnen zien dat jouw kat een poezenbaasje heeft. Men is tegenwoordig niet meer zo dol op wilde katten. Daarnaast kan het zelfs van levensbelang zijn. Sommige kattenhalsbanden geven namelijk licht of reflecteren in het licht. Hierdoor is jouw kat beter zichtbaar op straat dankzij een halsband of tuigje. 

Komt jouw kat vaak thuis met een smaakvolle verrassing, zoals een vogeltje of een muis? Dat is een goed teken, want dat betekent dat ze jou wel mag. Als je deze liefdesverklaring toch liever voorkomt, kun je kiezen voor een halsband met een opvallende kleur en een belletje. Grote kans dat de prooi dan al gevlogen is als de kat toeslaat. 

Tot slot bestaan er zelfs kattenhalsbanden of tuigjes met een microchip erin, zodat ze ook buiten sluitingstijd jouw hotel kunnen betreden via een speciaal kattenluik. Want je mag dan wel regels opstellen in huis, een kat is de laatste die ze zal opvolgen. 

Maak jouw kat uniek

Heb je een binnenkat? Ook dan kan het handig zijn om jouw kat een halsband te geven. Heb je bijvoorbeeld twee identiek gelijke Blauwe Russen uit hetzelfde nestje? Dan is het opzich wel handig om te weten wie Mimi is en wie Boppe. 

Je kunt natuurlijk ook een kattenhalsband cadeau doen aan je kat. Want we houden allemaal wel van sieraden en de nodige bling-bling. Is jouw poes een echte diva? Neem dan bijvoorbeeld een kattenhalsband met diamant of een halsband met Swarovski. Wat zullen de katers in de straat opkijken! 

Halsband of tuigje bevestigen

Een halsband of tuigje voor katten werkt vaak met een of meerdere simpele clipjes. Het bevestigen is dus niet zo moeilijk. Let er wel op dat je de kattenhalsband niet te strak doet, maar zeker niet te los. Het gevaar van een te losse halsband is namelijk dat jouw kat ergens achter kan blijven haken en zo verwondingen oploopt in de nek. Een goede maatstaf is om één vinger te plaatsen tussen de huid en het bandje. Zo verklein je de kans op ongelukken en doet de halsband enkel dienst als hulpmiddel. 

Een halsband of tuigje voor iedere kat

Ben jij nog opzoek naar een kattenhalsband? Poezenbazen.nl heeft een ruim assortiment halsbanden en tuigjes voor elke kat. Check Poezenbazen.nl en scoor jouw kattenhalsband vandaag nog! 

Laat een reactie achter