Typisch kattengedrag om vrolijk van te worden

Typisch kattengedrag om vrolijk van te worden

Op het internet staan zat lijstjes over kattengedrag. Vaak gaat het hier om problemen met je kat of poes en wij van Poezenbazen lichten liever de leuke zaken uit. Het leven is al serieus genoeg. Wat is nou typisch kattengedrag waar je om kan lachen?

Op het toetsenbord liggen

“Als kat wil je graag je steentje bijdragen. De brokjes komen namelijk niet vanzelf in het voerbakje terecht. Wat is dan beter dan het baasje helpen met typen op het toetsenbord? Wij katten hebben daar een speciale techniek voor ontwikkelt. Lekker uitgestrekt liggen op alle toetsen. Snel, het baasje loopt naar de computer. Ik moet hem voor zijn, anders moet hij zich vermoeien met typen. Tja we doen echt alles voor onze poezenbaas.”

Dwars op bed liggen

“Slapen is een van onze specialiteiten, we steken er ook veel meer tijd in dan die mensen. Gek eigenlijk dat ze niet meer willen slapen. Om zeker te zijn dat het bed goed ligt en lekker opgewarmd is gaan we er dwars op liggen.”

Kartonnen doos

“Hé wat wordt daar nu uitgepakt? Een mooie kartonnen doos om in te spelen! Die moet ik direct claimen! Verhip wat doet mijn baasje toch druk… Hij wijst de hele tijd naar een mand. Die zat volgens mij in deze doos. Lief dat hij de doos vrij voor me heeft gemaakt!”

Onverwacht miauwen

 “Wij huiskatten zijn onze roots niet vergeten en zijn niet zo getalenteerd als een wilde kat. We zien kleuren en horen geluiden die voor het baasje verborgen blijven. Als wij iets geinigs meemaken willen we het direct laten weten.”

Tip: “Verras ons met een leuk speeltje of catnip, dan word ik helemaal gek!”

Spinnen alsof er geen morgen is

“Spinningklasjes zijn niet aan ons besteed. Wij spinnen op de ouderwetse manier. Hebben we het naar ons zin dan hoor je ons gaan.”

Kroelen met het poezenbaasje

“Af en toe verdiend het baasje ook een schouderklopje. Je moet toch een beetje zorgen voor je werknemers, niet waar? Ik spring dan op zijn schoot en voel me direct thuis. Lekker warm en knus liggen. Wat wil je nog meer?”