Kan je een kat scheren?

Kan je een kat scheren?

Kan je een kat scheren? Het korte antwoord daarop is ja. Je kunt je poes of kater scheren met een tondeuse. Daar willen we wel direct een disclaimer bij geven. Het is namelijk niet verstandig om een kat te scheren met als enige reden dat je dat mooi vindt. Katten worden namelijk alleen geschoren als ernstige klitten of viltplekken niet meer met een kam, borstel of schaar kunnen worden verwijderd. Of als er een medische noodzaak – zoals een operatie – zal plaatsvinden. Onze poezenexperts leggen je in deze overzichtelijke blogpost duidelijk uit wanneer jij jouw kat kan scheren.

 

 

Wanneer kan je een kat wel scheren?

Of je een kat kan scheren, hangt enorm af van verschillende factoren. Zo kan het zijn dat er een enorme ophoping is van klitten en je die met geen mogelijkheid meer uit de vacht krijgt. In zo’n geval kan een dierenarts adviseren om het desbetreffende gedeelte van je kat te scheren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een dierenarts te laten scheren. Overleg in ieder geval altijd met de dierenarts of je jouw kat kan scheren of dat een andere oplossing beter is voor jouw diertje.

Wanneer kan je de vacht van een kat absoluut niet scheren?

Veel mensen willen de vacht van hun geliefde poezenbeest scheren, omdat ze dat mooier vinden. Dat is niet de bedoeling. Je kan een kat echt alleen scheren als dit uit noodzaak is. Waarom mag je een kat niet zomaar scheren? Dat is heel slecht voor de huid van je poes of kater. Deze huid kan geïrriteerd raken of zelfs worden beschadigd, waardoor je kat veel pijn ervaart. In het ergste geval groeit zelfs de vacht slecht of helemaal niet meer terug. Probeer de vacht daarom altijd goed te verzorgen met een goede borstel of kam, zodat je hoopjes van klitten kunt voorkomen in de toekomst.

 

 

Gebruik een van deze tondeuses als je jouw kat mag scheren

Heb je het advies gekregen om een deel van de vacht van je poes te scheren? Kies dan de beste tondeuse uit, zodat jij je kat op een juiste manier kan scheren. Poezenbazen is groot fan van het merk Moser. Dit merk maakt zeer professionele tondeuses voor mensen en dieren en heeft zelfs een speciale dierenproductlijn. Zo weet je zeker dat de producten die je van dit merk koopt, passen bij jouw snoezelige poes of stoere kater. In onze webshop shop je verschillende producten van de Moser Animalline, waaronder de:

Moser 1400 Tondeuse

 • Optimale bewegingsvrijheid met een kabel van 2 meter
 • Duurzame en scherpe snijbladen voor nauwkeurige resultaten
 • Ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Moser Prima Tondeuse

 • Compact en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudige hantering
 • Instelbare snijlengtes voor veelzijdigheid in styling
 • Geluidsarm en trillingsvrije werking voor stressvrij gebruik

Bekijk product

Moser Arco Pro Tondeuse

 • Draadloos ontwerp met krachtige accu voor mobiliteit
 • Precisiesnijkop voor gedetailleerd trimmen
 • Lange batterijduur voor langdurig gebruik zonder opladen

Bekijk product

Moser Tondeuse Max 50

 • Robuuste tondeuse geschikt voor intensief gebruik
 • Variabele snijlengtes voor diverse trimstijlen
 • Krachtige motor voor snel en efficiënt trimmen; ideaal!

Bekijk product

Scheer jouw kat met de juiste tondeuse 

Of je een kat kan scheren, hangt dus af van de situatie. Bij twijfel kun je het beste overleggen met de dierenarts van jouw poes of kater. Zorg ervoor dat je een goede tondeuse in huis haalt, zodat je de vacht op de beste manier kunt behandelen. Kijk ook zeker rond tussen onze andere producten voor de juiste kattenverzorging en zorg ervoor dat je jouw kat voortaan op de best mogelijke manier vertroetelt. Mis je iets in ons assortiment of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering