Wat zijn de kosten om je kat te laten scheren bij de dierenarts?

Wat zijn de kosten om je kat te laten scheren bij de dierenarts?

Soms is het nodig om een kat te laten scheren. De vacht van jouw pluizenbol zit aardig vol klitten, vervilte plekken kunnen niet meer worden uitgekamd of er staat een operatie op de planning. Wat zijn dan de kosten om jouw kat te laten scheren bij de dierenarts? Wel zo handig om te weten, voordat je jouw Simba, Max, Tijger, Guus of Saartje meeneemt naar de dierenarts voor een scheerbeurt.

Waarop baseren dierenartsen het scheren/ontklitten van katten?

Je bent benieuwd naar de kosten waar je op moet rekenen als jij je kat laat scheren door een dierenarts. Dat snappen we, want je wilt niet achteraf voor hoge rekeningen komen te staan waar je niet op had gerekend. De kosten die een dierenarts rekent voor het scheren van je kat, kunnen verschillen per dierenarts. Dierenartsen mogen namelijk zelf hun tarieven bepalen voor de behandelingen die ze uitvoeren. Daaronder vallen ook het trimmen of scheren van jouw lieve poes. Waar worden de tarieven op gebaseerd? Vaak bepaalt een dierenarts wat het scheren van poezen en katers kost op basis van factoren als:

 • Tijd: hoeft er maar een klein plekje te worden geschoren of zijn er meerdere te behandelen plekken?
 • Conditie van de vacht: zit er een klit in de vacht of zit de vacht van jouw poes vol met klitten?
 • Naverzorging: moet de vacht worden gewassen of zijn er nog extra stappen nodig om de vacht weer in goede staat te krijgen?


De kosten van een kat laten scheren door de dierenarts verschillen

Bij de ene kat is de vacht nog in redelijk goede staat, waar bij de andere poes een grondigere behandeling nodig is. Over het algemeen variëren de kosten van jouw kat laten scheren door de dierenarts tussen de € 25,- en € 65,-. Natuurlijk hangt dit dus wel van allerlei factoren af, waaronder de benodigde tijd, verzorging en de conditie van de kattenvacht.

Wil jij goed voorbereid zijn op jouw bezoek aan de dierenkliniek en zeker weten wat de kosten voor een scheerbehandeling zijn? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de dierenarts waar jouw kater of poes patiënt bij is. Zo kun je goed overleggen over de benodigde stappen en heb jij een helder beeld van de tarieven die jouw dierenarts rekent voor het scheren, kammen of trimmen van de vacht van jouw geliefde poes of kater.

Hoe scheert de dierenarts de vacht van je kat?

Een dierenarts kan op verschillende manieren de vacht van jouw kat scheren/trimmen. De vacht van jouw kater of poes wordt namelijk bijna nooit helemaal geschoren. Meestal wordt ervoor gekozen om alleen de plek(ken) aan te pakken die onder de klitten/vilt zit(ten). Katten zijn namelijk niet echt happig op scheerbeurten. Dit vinden ze ontzettend vervelend en vaak ook best eng. Overleg daarom goed met de dierenarts welke plekken worden geschoren, zodat je kat niet achteraf met onnodig geschoren plekken rondloopt.


Dierenarts inschakelen of zelf je poes of kater scheren?

Je kunt ervoor kiezen om een dierenarts in te schakelen voor het scheren van je poes of kater, maar deze klus kun je vaak ook gemakkelijk zelf doen. Is het nodig om een deel van de vacht van je kat te scheren? Zorg er dan voor dat je een betrouwbare tondeuse in huis haalt. Bij Poezenbazen zijn we fan van het merk Moser. Dit merk biedt diverse kattentondeuses aan, waaronder de Prima Tondeuse en de 1400 tondeuse. Met een tondeuse in huis kun jij de vacht van je kat op elk moment goed onderhouden.

Moser Prima tondeuse voor katten

 • Stil design
 • Draadloos of met snoer
 • Gaat 100 minuten mee

Bekijk product

Moser 1400 tondeuse voor katten

 • Kabel van 2 meter
 • 4 opzetkammen
 • Eenvoudig te reinigen

Bekijk product

 

Shop alle kattenverzorging in onze poezenwebwinkel

Jouw poes of kater verdient natuurlijk alleen de allerbeste verzorging. Dit kan door een dierenarts jouw kat te laten scheren, maar als dit iedere paar maanden is, loopt dit behoorlijk op in de kosten. Kijk daarom gerust eens rond in ons ruime aanbod vol verzorgingsproducten voor katten en haal alle benodigdheden gemakkelijk in huis!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering