Hoeveel levens heeft een kat?

Hoeveel levens heeft een kat?

Het gezegde gaat dat een kat negen levens heeft. Nu vraag je je misschien af waar is dat op gebaseerd en is er een kern van waarheid te vinden? 

Een kat heeft volgens de overlevering negen levens. Dit kent haar oorsprong uit de Egyptische oudheid waar katten als zeer veerkrachtig, sterk en heilig werden gezien. Zo speciaal zelfs dat meerdere Egyptische goden uitgebeeld werden als katten. Er was zelfs een speciale kattengod Atum-Ra. Getallen met drie of een veelvoud ervan (3x3=9) werden door hen als goddelijk gezien. 

Een kat komt altijd op zijn pootjes terecht

Deze uitspraak ken je waarschijnlijk ook al. Een kat die valt weet zich altijd zo te draaien dat hij met de pootjes eerst de grond raakt. Dit komt omdat katten erg flexibele gewrichten kennen en een rekbare huid hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kat de tijd heeft zich om te kunnen draaien, bij een val van een lage hoogte is dat niet altijd het geval.

Daarnaast zorgt de lichaamsbouw van een kat ervoor dat hij goed tegen ziektes en verwondingen kan. Onder de vacht zit een dun vetlaag die goed beschermt tegen ziektekiemen en verwondingen. 

Het is dus niet verwonderlijk dat de oude Egyptenaren de kat negen levens hebben toegedicht. Jouw kat kan namelijk wel tegen een stootje. Tijd dus om je kat te verwennen met een stootbestendige krabpaal!

Katten blijven ook een groot deel van hun kattenjaren hangen in de volwassenfase. Ze groeien namelijk snel van kitten naar volwassene op en zijn slechts een korte tijd bejaard. Tijdens de volwassenfase zijn ze erg gezond en kunnen ze alles aan, het maakt niet uit met welk uitdagend speeltje je op de proppen komt. Ze weten er wel raad mee! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering