Hoe kun je vilt in de vacht van je kat verwijderen?

Hoe kun je vilt in de vacht van je kat verwijderen?

Vilt in de vacht van je kat verwijderen is een vervelende klus. Je wilt natuurlijk je kat zo min mogelijk tot last zijn. Gelukkig is het eenvoudig om beginnend vilt uit de vacht van je poes te verwijderen. Dit lukt vrijwel altijd met een kam die speciaal voor een kattenvacht bedoeld is. Is het vilt meer aanwezig en lukt het niet om deze plekken met een kam te verwijderen? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar andere oplossingen. 

In deze informatieve blogpost lees je alles over het verwijderen van vilten plekken in de vacht van je poes of kater. Zo kun jij jouw kat optimaal verzorgen en rent jouw pluizenbol weer vrolijk rond.

 

Wat is vilt in de vacht van een kat?

Vilten plekken bestaan uit klitten die samengeklonterd zijn. Deze klitten zitten zo vast, dat je ze er met geen mogelijkheid uit krijgt met een kam. Niet fijn voor jouw pluizige gezinslid. Vaak trekken deze klitten de huid van je kat strak. Dit resulteert in best wat pijn voor je kat. Bovendien zorgt vilt ervoor dat de huid van je kat niet meer kan ademen, waardoor de huid ernstig beschadigd kan raden. Het is dus belangrijk om vilt in de vacht van jouw lieve kat zo snel mogelijk te verwijderen, zodat je poes of kater weer lekker kan rondlopen zonder enige vorm van pijn. 

 

Zo kun je het vilt uit de vacht van jouw lieve kat verwijderen

Als je vilt uit de vacht van je kat wilt verwijderen, zijn er meerdere poesvriendelijke opties. Het verstandigste is om even met de dierenarts te overleggen. Dierenartsen kunnen goed inschatten wat er nodig is om het vilt te verwijderen. Ook kun je er vaak voor kiezen om de dierenarts in te schakelen voor het verwijderen van viltplekken. Is jouw kat bang voor de dierenarts en wil je liever zelf aan de slag? Probeer dan het vilt te verwijderen met een schaar.

Zijn de viltplekken enorm hardnekkig? Dan kan de dierenarts adviseren om de desbetreffende plekken vacht te verwijderen met een tondeuse. Bij Poezenbazen kun je Moser-tondeuses kopen. Deze tondeuses werken ontzettend fijn en zijn geschikt voor hond én kat.

 

 

Zorg voor een gezonde vacht van je poes of kater

Vaak zijn katten in staat om hun vacht goed te onderhouden. Hoe ouder katten worden, hoe minder goed zij hun vacht verzorgen. Misschien heb jij wel een kat geadopteerd die helaas is verwaarloosd. Ook dan is de kans aanwezig dat de kat onder het vilt zit. Om te voorkomen dat je in de toekomst vilt uit de vacht van je kat moet verwijderen, is het belangrijk de vacht goed te verzorgen. Dit kan met de verzorgingsproducten van Poezenbazen. Denk hierbij aan onder andere:

Pet and Me Borstel voor Katten met Kort Haar

 • 4-in-1 borstel voor huisdieren
 • Reinigen, masseren, poetsen, strelen
 • Geadviseerd door dierenartsen
 • Borstel kan gewassen worden tot 120 °C dagelijks (steriliseren)
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Pet and Me Borstel voor Katten met Lang Haar

 • 4-in-1 borstel voor huisdieren
 • Reinigen, masseren, poetsen, strelen
 • Geadviseerd door dierenartsen
 • Borstel kan gewassen worden tot 120 °C dagelijks (steriliseren)

Bekijk product

 

Voeg alle verzorgingsproducten toe aan jouw digitale winkelwagen

Om het vilt uit de vacht van je kat te verwijderen, heb je een tondeuse nodig. Wat denk je van de Moser Tondeuse Prima? Of de Moser 1400 Tondeuse? Alle benodigdheden voor je poes of kater zowel voor de verzorging van je huisdier als andere leuke hebbedingetjes vind je in onze webwinkel. Kijk gauw rond in ons aanbod en bestel alles wat je nodig hebt voor jouw poezenbeest.

Moser 1400 Tondeuse

 • Optimale bewegingsvrijheid met een kabel van 2 meter
 • Duurzame en scherpe snijbladen voor nauwkeurige resultaten
 • Ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Moser Prima Tondeuse

 • Compact en lichtgewicht ontwerp voor eenvoudige hantering
 • Instelbare snijlengtes voor veelzijdigheid in styling
 • Geluidsarm en trillingsvrije werking voor stressvrij gebruik

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering