5 manieren voor jou en je kat om Blue Monday te overleven

5 manieren voor jou en je kat om Blue Monday te overleven

Aanstaande maandag 20 januari is het weer zo ver. De meest deprimerende dag van het jaar. Als we er alleen al aan denken, gaan onze haren recht overeind staan. Korte dagen, lange nachten, regen, wind, goede voornemens nu al verpest en bovendien duurt het nog ruim 20 weken voor de zomer begint. Het komt allemaal terug op deze duivelse dag: Blue Monday!

Ach, zo erg is het allemaal niet. Laten we van de nood gewoon een deugd maken. Wij hebben namelijk genoeg inspiratie om deze afgrijselijke dag door te komen. Dit zijn 5 manieren voor jou en je kat om Blue Monday te overleven. 

1. Netflix & Chill

Meld je ziek voor je werk, bel je afspraken af en kom het huis niet uit. Zorg dat je voldoende eten en drinken in huis hebt voor jou en je kat om de hele dag lekker binnen te blijven. Jij en je poes kunnen zich prima vermaken met een dagje bank- en mandhangen. Helemaal als jullie gezellig wat films en series kijken met een kat in de hoofdrol. Dekentje erbij en jullie komen de dag wel door.

2. Neem je poes mee naar je werk-dag

21 juni is het ‘Neem je hond mee naar je werk-dag’. Maar wanneer mag je je poes meenemen? Precies: op Blue Monday! Ideaal wanneer je je afspraken op het werk toch niet kunt verzetten. Tijdens neem je poes mee naar je werk-dag hoeft je beestje zich niet depressief thuis te vervelen en het komt de werksfeer ook nog eens ten goede. Katten zorgen namelijk altijd voor voldoende plezier en de nodige afleiding. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Online Marketing Bureau (@redbanananl) op

3. Blijf actief met kattenspeeltjes

Als je je niet verveelt, denk je ook niet zo snel aan Blue Monday. Poezenbazen.nl heeft de leukste kattenspeeltjes om Blue Monday te overleven. Van catnip om bij weg te zwijmelen tot een katten speelzak voor uren speelplezier. Maak er dus een actieve dag van en kom spelenderwijs Blue Monday door!

4. Leg je kat in de watten

Zijn bovenstaande opties niet voor jou van toepassing? Maak er dan gewoon het beste van! Soms moet je gewoon het huis uit en zit je kat een paar uurtjes alleen. Geen ramp natuurlijk, maar zoals Robert ten Brink zou zeggen: ‘Niemand mag met Blue Monday alleen zijn.’

Laat daarom zien dat je wel aan je poes hebt gedacht. Zet wat lekkers klaar om te snacken of verwen je poes met een nieuw speeltje. Helemaal punten scoren én er zeker van zijn dat je huis nog heel is aan het eind van de dag? Een krabpaal is één van de beste voorbehoedsmiddelen tegen kapot gekrabde meubels en het houdt je kat uren bezig. Waarschijnlijk heeft ze niet eens doorgehad dat jij het huis hebt verlaten.

5. Blue Monday ontkennen

Als je er echt niet uitkomt, kun je altijd nog doen alsof Blue Monday helemaal niet bestaat. Want wie heeft dit eigenlijk verzonnen en waarop is het gebaseerd? Leuk en aardig allemaal, maar je hoeft er niet in te geloven, toch? Dan heb je tenminste ook geen last van de donkere gevoelens die erbij komen kijken. 2020 is een schrikkeljaar, dus laten we dit jaar Blue Monday gewoon schrappen, in plaats van 29 februari. Dan zien we volgend jaar wel weer hoe we het oplossen. 

Blue Monday overleven met Poezenbazen

Spannend of niet: binnen 24 uur is het allemaal weer voorbij. En na deze dag wordt het alleen maar beter. Voor de eerstvolgende Blue Monday krijgen we namelijk eerst nog carnaval, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren, zomer, Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw. Jullie overleven het dus wel samen!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering