De 7 leukste katten uit bekende films en tv-series

De 7 leukste katten uit bekende films en tv-series

Garfield (Garfield)

Garfield kennen we allemaal wel. Deze luie en altijd hongerige kat heeft wel iets weg van onze eigen Catfluencer Gin. Het succes van Garfield is niet te ontkennen, want na een succesvolle stripreeks kreeg de poezenbaas een eigen serie, twee films en een computerspel. Onze volslanke gingervriend mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here we go again. #garfield #cats #cat #catsofinstagram #cats_of_instagram #catsanddogs #catstagram #comics #ihatemondays #ihatemonday #comicstrip #monday

Een bericht gedeeld door Garfield (@garfield) op

Puss in Boots (Shrek)

Puss in Boots, ook wel bekend als de gelaarsde kat, is een sprookje uit de 17e eeuw. Het is daarmee misschien wel de oudste poezenbaas die nog steeds actief is op het witte doek. Althans, de laatste Shrek-film dateert alweer uit 2010, maar de animatiefilm wordt nog altijd veelvuldig bekeken. Puss in Boots is een ware held in de filmreeks en kreeg daardoor zelfs zijn eigen film in 2011. De poezelige Zorro verdient daarmee sowieso een plekje in deze lijst! 

Don Corleone’s kat (The Godfather)

Now we’re talking. The Godfather is een van de beste films uit de geschiedenis. Vito Corleone is natuurlijk al een (maffia)baas van zichzelf. Maar wat zijn personage helemaal afmaakt, is zijn gestreepte poezenbaas. Geen pitbulls of rottweilers, maar een schattig poesje, dat maakt je een echte don!  

 

Snowbell (Stuart Little)

Deze waren jullie alweer vergeten he? Kennen jullie het verhaal nog van het schattige adoptie muisje Stuart Little? Hij had het maar moeilijk in een gezin waar hij niet door iedereen geaccepteerd werd. Gek genoeg is het de kat Snowbell die het kleine muisje wat levenslessen bijleert en uiteindelijk zelfs bevriend raakt met de nieuwste aanwinst van de familie. Zo zie je maar dat Perzische katten lang niet altijd grumpy zijn. Check hier hoe ze de held van de film werd! 

Mrs. Norris (Harry Potter)

Als we het over magie en tovenarij hebben, kunnen katten niet ontbreken. De meest bekende kat uit de Harry Potter filmreeks is Mrs. Norris, ook wel Mevrouw Norks. Het is de kat en beste vriendin van Argus Vilder. Wie zijn kat beroert, krijgt het zwaar te verduren. In Harry Potter en de Geheime Kamer hangt de hoofdpersoon zelfs de dood boven het hoofd als het aan Vilder ligt, wanneer hij zijn Mrs. Norris versteent aan haar staart opgehangen vindt. Stiekem is Mrs. Norris net zo’n grote hork als haar baasje, maar we houden toch van haar! 

Jinxy (Meet the Parents)

In tegenstelling tot schoonzoon Greg Focker, wordt Jinxy de kat wel gewaardeerd in de familie. Sterker nog, Jinxy kan en mag alles. Poepen in de as van oma, Greg krijgt de schuld. Jinxy is verdwenen, Greg krijgt de schuld. Het beestje lijkt wel de oorzaak van het ongelukkige binnenkomen in zijn nieuwe familie. Wij kunnen er alleen maar om gieren. Jinxy verdient daarmee zeker een plekje in deze lijst!

Mr. Tinckles (Cats & Dogs)

Nog eentje voor de millennials, want deze familiefilm uit 2001 was een ware hit. Niet in de laatste plaats te danken aan de hoofdrolspeler Mr. Tinckles. Deze norse kat is de kwaadheid zelve. Zijn doel: alle mensen allergisch maken voor honden. Maar zoals in de meeste films loopt het niet goed af voor de schurk. Een hoop hilariteit levert het in ieder geval wel op!

Films en series met katten

Natuurlijk zijn er nog veel meer bekende katten uit films en series. Denk aan Minoes, Orangey en Goose uit Captain Marvel. Het bewijst maar eens temeer dat een kat niet mag ontbreken in een goede film of serie. Bovenstaande katten zijn in ieder geval onze helden. Wie is jouw favoriete bekende poezenbaas? 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering