5 manieren om vrienden te worden met je kat

5 manieren om vrienden te worden met je kat

Spelen!

It’s playtime! Na een lange werkdag denk jij even niets te kunnen doen. Nou dan ben je een belangrijke factor in je leven vergeten. Kom er maar in pluizige vriend. Bij binnenkomst is het tijd voor twee dingen. Er moet eten op tafel komen en het is hoogtijd dat er gespeeld wordt. De hele dag een beetje wegblijven, dat is al erg genoeg. Die tijd gaan we eens goed inhalen met een kat- en muisspelletje. Bekijk hier de leukste kattenspeeltjes.

Denk aan de kattenbakken

Hygiëne is erg belangrijk voor katten. Graag doen ze hun behoefte in een schone kattenbak, ver weg van de plek waar ze eten. Ja, het verbaast je misschien maar veel mensen zetten de kattenbak in de keuken. Dat is een echte no go voor poezen. Het is aan te raden om minimaal 2 kattenbakken per kat te hebben. Heb je dus twee katten? Dan zijn 4 kattenbakken aan te raden. Zo geef je jouw katten voldoende gelegenheid om hun behoefte te doen. Regel je dit niet? Dan kan het natuurlijk ook gewoon op het luxe tapijt in de woonkamer. De keuze is aan jou.

Comfy slaapplek

Voor een kat is slapen de nummer 1 hobby. Snel gevolgd door spelen, eten en kroelen. Een lekker, warm en knus slaapplekje kan dan niet ontbreken! Zorg ervoor dat je kat een plekje heeft waar hij zich fijn in kan terugtrekken. Een comfortabele kattenmand of hangmat aan een radiator wordt erg gewaardeerd. Of je laat alles achterwege en geniet van de capriolen van een grumpy kat.

Knuffelen en kroelen

Lekker knuffelen op de schoot van het poezenbaasje, dwars liggen op het toetsenbord van de computer wanneer er een mailtje verstuurd moet worden of het geven van een kopje. Katten houden er van tijd door te brengen met jou. Bonuspunten scoor je als je kat gaat spinnen en daar heb je zelf best veel invloed op. Elke kat heeft namelijk een eigen plekje waar hij het extra fijn vind om geaaid te worden, of dat nu onder de kin of achter het oor is. Als je daar goed op focust zal het purrrrfect uitpakken!

Houd er wel rekening mee dat katten van oudsher erg op zichzelf zijn. Pak hem of haar niet zo maar op en wacht even af totdat ze zelf aangeven dat het tijd is voor een intense knuffelsessie.

Diner has been served!

Katten binden zich snel aan degene die eten geeft. Als je een goede band wilt opbouwen moet je dus vooral lekker eten voorschotelen. En een traktatie wordt ook erg gewaardeerd. Beloon je kat met een lekkere kattensnack bij het zien van goed gedrag. Wedden dat hij zich vaker gedragen!

Weet wel dat katten gewend raken aan structuur. Als je een paar avonden om klokslag zes uur een schoteltje brokjes neerzet, verwachten ze de volgende avond ook dat het eten op tijd klaar staat. Doe je dat een keertje niet, dan gaat hij geinig miauwen tot het eten geserveerd wordt.

Tip! Serveer de sterrenmaaltijd in een design voerbakje.

Meer tips?

Uit eigen ervaring nog goede tips die jou hielpen te bonden met jouw kat? Laat ze weten in de comments!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering