Plafondkrabpaal

5 Product(en)

Veel katten vinden het fijn om van bovenaf een hele ruimte te kunnen overzien. Daar is de plafondkrabpaal het perfecte meubel voor! Ze kunnen hun nagels goed scherp houden én een dutje doen op een ligplateau of in een huisje.

Sorteer op:

Leuke plafondkrabpaal kopen?

Ben je op zoek naar een plafondkrabpaal? Dan ben je bij Poezenbazen aan het goede adres! We hebben een divers aanbod aan plafondkrabpalen, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw kat!

Waarom krabt een kat?

Er zijn verschillende redenen waarom een kat aan een krabpaal krabt. Als katten krabben komt de bovenste laag van de nagels los en op deze manier houden zij hun nagels scherp. Daarnaast bakent een kat zijn territorium af door middel van krabben. Wanneer een kat krabt, scheiden de klieren onder de voetzolen geuren en feromonen af. Op deze manier bakenen katten hun leefgebied af. Een andere reden om te krabben is om stress of spanning af te reageren. Krabben verlicht namelijk de spanning.

Voordelen plafondkrabpaal

Katten vinden het erg fijn om van bovenaf de hele ruimte te overzien en daar is de plafondkrabpaal natuurlijk het perfecte meubel voor! Een plafonkrabpaal kun je tussen de grond en het plafond vaststellen. Je hoeft ze hiervoor niet aan het plafond te bevestigen. De plafondkrabpalen zijn voorzien van meerdere verdiepingen. Katten hebben door deze verdiepingen genoeg plek om lekker te klimmen en klauteren. In de meeste plafondkrabpalen is ook een mandje of holletje te vinden waar ze lekker in kunnen rusten of slapen.

Hoe laat je een kat wennen aan een nieuwe plafondkrabpaal?

De meeste katten houden niet van veranderingen. Een nieuwe krabpaal kan daarom best spannend zijn. Om je kat er aan te laten wennen kun je de plafondkrabpaal voorzien van kattenkruid of catnip. Je kunt er bijvoorbeeld ook snoepjes op leggen. Op deze manier kun je katten naar de nieuwe krabpaal lokken en zo zullen ze er sneller aan gewend raken. Voor je het weet klauteren ze al op de plafondkrabpaal!

Verschillende soorten krabpalen

Naast plafondkrabpalen hebben wij ook andere soorten krabpalen in ons assortiment.

  • Kleine krabpalen: deze krabpalen zijn speciaal voor de kleine kattenrassen.
  • Krabmat: een krabmat is ideaal voor de katten die graag op het vloerkleed krabben.
  • Middelgrote krabpalen: de middelgrote krabpaal is perfect voor katten tussen de 5 en 7 kilogram.
  • Krabpaal grote katten: deze krabpalen zijn geschikt voor grote katten. Met dit formaat weet je zeker dat de krabpaal niet omvalt wanneer je kat eraan begint te krabben!
  • Maine Coon krabpalen: deze krabpalen zijn speciaal geselecteerd voor de Maine Coon. De Maine Coon behoort namelijk tot een van de grootste kattenrassen die bestaan. Daarbij hoort natuurlijk een grote en stevige krabpaal!
  • Design krabpalen: met deze prachtige design krabpalen weet je zeker dat de nagels van je kat verzorgd blijven én dat de krabpaal mooi in je interieur staat!
  • Krabmeubel: om ervoor te zorgen dat je kat zijn scherpe nageltjes niet in jouw meubels zet, kun je een krabmeubel in je huis plaatsen. De meeste krabmeubels bestaan uit verschillende krabpalen, ligplateaus, sisal stammen en een kattenhuisje.
  • Krabton: een voordeel van een krabton is dat een krabton veel compacter is dan bijvoorbeeld een krabpaal of krabmeubel. Daarnaast kunnen katten zich ook even terug trekken in de krabton.
  • Krabplank: de meeste krabplanken zijn gemaakt van karton, hout en sisal en zijn daarom erg stevig. Je kat kan hier goed zijn nagels aan scherpen of zijn stress op kwijt.

Alle kattenbenodigdheden vind je bij Poezenbazen

Ook andere producten als kattensnacks, kattenvoer, drinkfonteinen en kattenspeeltjes shop je eenvoudig bij Poezenbazen!