Weten of je kat van je houdt? Wij geven 7 aanwijzingen!

Wij katten kunnen soms een beetje wispelturig zijn, dat durven we best toe te geven. Liggen we het ene moment heerlijk te spinnen, hangen we het volgende moment in je arm met onze scherpe nagels. Toch is het, met wat oefening, vrij gemakkelijk om ons gedrag te lezen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd of jouw kat wel écht van je houdt?

Wij van Poezenbazen geven 7 tips hoe je dat het beste kunt zien!

1. Hij achtervolgt je OVERAL

De keuken, woonkamer, slaapkamer, op de wc en zelfs onder de douche. Je kat is er altijd bij, simpel is dat. Goed teken hoor! Als jouw kat je niet met rust kan laten en je overal volgt, is dit een teken van liefde. Hij is simpelweg je grootste fan. Ahhhh!

2. Kan. Niet. Stoppen. Met. Spinnen.

Spinnen staat voor geluk! Als je kat regelmatig spint betekent dit dat hij gelukkig. Hij voelt zich hoogstwaarschijnlijk op zijn gemak en vertrouwt je volledig. Voel je maar vereerd, want katten spinnen zelfs niet naar andere katten (buiten hun kittens om). Ze spinnen alleen naar mensen die ze écht belangrijk vinden.

3. Onverwachte cadeautjes

Schrik je regelmatig van een dode kikker of muis die jouw kat heeft meegebracht? Als je extra veel mazzel hebt, heeft je kat hem op je kussen gedropt. Misschien ben je er niet altijd blij mee, maar het is wel een teken van vertrouwen. Katten brengen hun 'gevonden voorwerpen' namelijk naar een plek waar ze zich op hun gemak voelen. De volgende keer wanneer je weer boos dreigt te worden, denk dan hier aan! Eigenlijk is het gewoon een teken van liefde.

4. Miauuuuuuw!

Heb je een echte babbelaar in huis rondlopen? Grote kans dat jouw kat ontzettend veel van je houdt. Met een miauw laat hij dit namelijk weten. Hele gesprekken kun je met een gelukkige kat voeren. Je kunt het zien als 'ik ben blij met jou' maar dan in kattentaal! 

5. Staart omhoog

Kom je de kamer binnen lopen en gooit je kat dan gelijk zijn staart omhoog? Check, ook hieraan kun je zien dat jouw kat gelukkig is en van je houdt. Hij is blij om je na een lange dag weer te zien en kan niet wachten om naast of op je schoot te kruipen. Ook als je kat regelmatig op de keukentafel springt met zijn of haar achterste recht in je gezicht, is dit een teken van waardering. Wil je jouw kat bevestiging terug geven? Geef hem dan een aai over de bol, en geef hem wat aandacht. 

6. Hij stelt zich kwetsbaar op

Katten zijn heel kieskeurig in het kiezen van personen waarbij ze zich kwetsbaar opstellen. Dat doen ze door op je te slapen, zich bij je uit te strekken of hun buik te laten zien. Dus doet jouw kat dit? Dan betekent dat dat hij je echt vertrouwt.

7. Kneden of trappelen

Iedereen heeft er wel een andere benaming voor. Kneden, trappelen, masseren. Met uitgestrekte voorpoten zetten ze hun voetjes na elkaar op jouw schoot. Herken je het? Duidelijker kan niet, een kat die dit doet geniet enorm van jouw aandacht! Ook laat dit zien dat ze zich op hun gemak voelen en graag nóg meer aandacht van je willen. So cute!

Zo weet je of jouw kat van je houdt

En, wat is je score? Als je bovenstaande 7 aanwijzingen allemaal kunt afvinken kun je er wel vanuit gaan dat jouw kat ontzettend veel van je houdt! Mis je er een aantal? Dan weet je wat je te doen staat, Poezenbaas. Harder je best doen om jouw kat of poes het naar de zin te maken! 

Recente reacties

 • Thomas

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn kat lucky was een zwanger zwerverrje die opeens in mijn tuin was. Na een kwartiertje aaien en kopjes ontvangen is ze nooit meer weg gegaan en babbelt ze de hele dag met me. Na het 2e nestje die ze gaf is ze officieel gechipt en geen zwervertje meer maar een volwaardig gezinslid.

 • Poezenbazen.nl

  Kiwi

  Hi David,

  Wat leuk zeg! Je hebt dus ondertussen ook een echte catfluencers thuis zitten:)

  Groetjes,
  Kiwi, catfluencer bij Poezenbazen

 • David

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn kat heet Loki en hij komt van het asiel. Hij is pas 7 maand oud en doet alles behalve de muizen vangen. Daar hij niet naar buiten mag. Maar hij gaat verder, slaapt onder de dekens en als ik een bad neem moet hij perse met de voorpootjes in het water ploeteren om het badschuim te pakken en op te eten (en hij is zelfs een keer alleen in het bad gesprongen toen het water weg liep). Echt een schat van een kat, daarom ben ik ook maar een Instagram account begonnen deze week loki05102020. Hij heeft al 2 volgers, hahahaha.
  Het mooie is dat als ik naar de super ga hij rustig in zijn slaapmand gaat (heb verschillende camera's), nog niets stukgekrabt en komt als je hem roept. Ik sta versteld van de kat.lijkt een hond.

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Hi Romy,

  Geweldig he dat wij katten jullie 's ochtends zo wakker maken. Dat is toch veel leuker dan een hond die bovenop je springt en je hele gezicht onder kwijlt?

  Groetjes,
  Ike & Yuna, Catfluencers bij Poezenbazen

 • Romy van Niftrik

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn poes Dunja komt s'morgen aangerend zodra ze hoort dat ik uit bed kom en dan maar kopjes geven. Geweldig.

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Hi Tamara!

  Wat een geweldige naam:) Gelukkig heb je nog geen onverwachte cadeaus binnen gekregen. Houden zo!

  Groetjes,
  Ike & Yuna

 • Tamara

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn kitten is een rode kater. Hij heet brammetje. En hij voldoet aan alle punten ! Behalve puntje 3 niet.
  " het onverwachts cadeau "
  Maar hij is ook nog niet buiten geweest en ik heb geen muizen in huis

 • Ghhh

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Hij doet alles behalve de schoot...

 • DIELIS ROBERT

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn poes heet felix hij doet alle 7 dingen die jullie opsommen . Muizen als geschenk niet meer , hij heeft de famillie muis uitgeroeit . Als er nog zijn komen ze niet meer boven water . Hij heeft mij uitgekozen 6 jaar geleden , niet andersom . Ik vind dat een hele eer!

 • Johan

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Bij mijn reactie moet 'niet thuis' natuurlijk 'hier thuis' zijn !
  Grappig dat alle berichten dezelfde datum hebben , ook last van Corona zeker :-)

 • Johan

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Alle 7 heel herkenbaar , alhoewel ik geen bezitter ben op het moment heb ik toch regelmatig bezoek van Jamie , de achterbuurkat. Dit is trouwens niet de eerste buurkat die hier ziet als 2e huis :-) Maar ze vertonen wel hetzelfde gedrag alsof ze niet thuis horen. Dit komt natuurlijk ook omdat ik altijd katten snoep in huis heb … Maar zover ik weet zijn er al 55 jaar katten in mijn leven en ik ben pas 60 :-)
  Ik heb wel een opmerking bij 2 punten :
  7. trappelen : dit doen ze als kitten om bij de moeder melk op te wekken en naast de tepel(s) te duwen
  3. cadeautjes : dit doen ze omdat wij (mensen) het niet kunnen en dan brengen ze hun vangst mee naar huis om te zeggen : alsjeblieft want jij kunt dit niet ! Ik bestraf ze daarom nooit als het gebeurd want het is een blijk van waardering alhoewel het niet leuk is om zo'n spartelend beestje aan te treffen !
  Dit is althans wat mij verteld is en het klinkt heel erg aannemelijk …

 • Iris

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn kittens van 5 en 6 maanden spinnen wél naar elkaar hoor. Ze komen niet uit hetzelfde nestje. Ik heb ze weken geleden samen geadopteerd en ze zijn echt vanaf dag twee dikke vriendjes!

 • Olaf

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Donder en Bliksem, die kriebelen/krassen mij in de nek of onder de kin als ik lig te bed lig, in feite doen ze hetzelfde als wanneer ik achter hun kopje wat kriebel of onder hun kin,teken van affectie lijkt me (of baasje opstaan wij willen eten!) nemen ze dit gedrag van mij over, als ik lig te slapen wisselen ze elkaar af, Bliksem houdt er niet van om opgetild te worden, maar is de eerste die tegen me aan kruipt als ik ga slapen en ligt dan dicht tegen mijn zij, kan dan voorzichtig zijn zijkant of buikje aaien, Donder, ligt regelmatig volledig uitgestrekt op zn rug naast het hoofdeinde, mag dan ook zn buik kriebelen, hij is echter meer een knuffelkater en Bliksem meer de jager/speler, heb van de zomer regelmatig muizen moeten ruimen (is speelgoed voor ze, vangen ze bij de buurman die een hok heeft met duiven), als de muis nog leeft probeer ik deze nog wel te redden van mijn 2 monsters. het blijven toch roofdiertjes, echter voor het eten hoeven ze het niet te doen, want er staan altijd wel wat brokjes klaar. Donder is degene die kopjes geeft door zn kop tegen je hand aan te vegen, Bliksem geeft kopstootjes, door op zn achterpoten te gaan staan en met koppie tegen je hand te tikken (deed ie al vanaf 12 week oud)

 • claudia

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Inderdaad wij hebben twee katers een Maincoon en mix van straat/boskat
  Wij hebben ze geadopteerd van onze buurman en ze voldoen aan alle 7 punten.
  Ook vragen ze beide heel veel aandacht van ons maar dat is voor ons echt een teken van liefde en dankbaarheid. Wij zijn zeer blij met Amor en Knik en hopen nog lang van ze te kunnen genieten

 • Ilse

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Dit klopt volledig met mijn kitten. Wat ben ik een gelukszak

 • Poezenbazen.nl

  Mimi

  Oke dat is irritant!

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Dan houden jouw katten zeker weten heel veel van jou! Dat is fijn <3

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Ahh dat zijn liefdesbeetjes <3

 • mark

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  mijn siamees komt altijd in mijn armholte liggen als ik in bed lig en het gebeurd weleens dat ie me bijt in de kin , neus of oor, doet best wel pijn maar ze zeggen dat ie dat doet omdat ie van me houdt

 • Mbr

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn katten doen alle 7, echter op de rug gaan liggen als ik naar hen toeloop zegt wel t meeste.

 • A.M Van Leeuwen

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Mijn Kat Joharran doet alle 7 .. soms erg vermoeiend, kom je thuis na een lange dag werken en dan ben je een half uur bezig met knuffelen en kroelen . Japan moet ik nog koken en springt hij op het aanrecht pppfdf

 • Marja

  Wednesday 05 / 02 / 2020

  Djoels komt tegen je opstaan en dan komt er een pootje omhoog als teken banjert ik ben er ook , als je m dan wilt aaien dan moet je bukken want hij ligt te rollen op z’n rug, s’morgens geven we elkaar kopjes ik kan niet meer zonder Djoels

Laat ook een reactie achter