Weten of je kat van je houdt? Wij geven 7 aanwijzingen!

Wij katten kunnen soms een beetje wispelturig zijn, dat durven we best toe te geven. Liggen we het ene moment heerlijk te spinnen, hangen we het volgende moment in je arm met onze scherpe nagels. Toch is het, met wat oefening, vrij gemakkelijk om ons gedrag te lezen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd of jouw kat wel écht van je houdt?

Wij van Poezenbazen geven 7 tips hoe je dat het beste kunt zien!

1. Hij achtervolgt je OVERAL

De keuken, woonkamer, slaapkamer, op de wc en zelfs onder de douche. Je kat is er altijd bij, simpel is dat. Goed teken hoor! Als jouw kat je niet met rust kan laten en je overal volgt, is dit een teken van liefde. Hij is simpelweg je grootste fan. Ahhhh!

2. Kan. Niet. Stoppen. Met. Spinnen.

Spinnen staat voor geluk! Als je kat regelmatig spint betekent dit dat hij gelukkig. Hij voelt zich hoogstwaarschijnlijk op zijn gemak en vertrouwt je volledig. Voel je maar vereerd, want katten spinnen zelfs niet naar andere katten (buiten hun kittens om). Ze spinnen alleen naar mensen die ze écht belangrijk vinden.

3. Onverwachte cadeautjes

Schrik je regelmatig van een dode kikker of muis die jouw kat heeft meegebracht? Als je extra veel mazzel hebt, heeft je kat hem op je kussen gedropt. Misschien ben je er niet altijd blij mee, maar het is wel een teken van vertrouwen. Katten brengen hun 'gevonden voorwerpen' namelijk naar een plek waar ze zich op hun gemak voelen. De volgende keer wanneer je weer boos dreigt te worden, denk dan hier aan! Eigenlijk is het gewoon een teken van liefde.

4. Miauuuuuuw!

Heb je een echte babbelaar in huis rondlopen? Grote kans dat jouw kat ontzettend veel van je houdt. Met een miauw laat hij dit namelijk weten. Hele gesprekken kun je met een gelukkige kat voeren. Je kunt het zien als 'ik ben blij met jou' maar dan in kattentaal! 

5. Staart omhoog

Kom je de kamer binnen lopen en gooit je kat dan gelijk zijn staart omhoog? Check, ook hieraan kun je zien dat jouw kat gelukkig is en van je houdt. Hij is blij om je na een lange dag weer te zien en kan niet wachten om naast of op je schoot te kruipen. Ook als je kat regelmatig op de keukentafel springt met zijn of haar achterste recht in je gezicht, is dit een teken van waardering. Wil je jouw kat bevestiging terug geven? Geef hem dan een aai over de bol, en geef hem wat aandacht. 

6. Hij stelt zich kwetsbaar op

Katten zijn heel kieskeurig in het kiezen van personen waarbij ze zich kwetsbaar opstellen. Dat doen ze door op je te slapen, zich bij je uit te strekken of hun buik te laten zien. Dus doet jouw kat dit? Dan betekent dat dat hij je echt vertrouwt.

7. Kneden of trappelen

Iedereen heeft er wel een andere benaming voor. Kneden, trappelen, masseren. Met uitgestrekte voorpoten zetten ze hun voetjes na elkaar op jouw schoot. Herken je het? Duidelijker kan niet, een kat die dit doet geniet enorm van jouw aandacht! Ook laat dit zien dat ze zich op hun gemak voelen en graag nóg meer aandacht van je willen. So cute!

Zo weet je of jouw kat van je houdt

En, wat is je score? Als je bovenstaande 7 aanwijzingen allemaal kunt afvinken kun je er wel vanuit gaan dat jouw kat ontzettend veel van je houdt! Mis je er een aantal? Dan weet je wat je te doen staat, Poezenbaas. Harder je best doen om jouw kat of poes het naar de zin te maken! 

Wat liefde terug geven?

Verwen jouw beestje dan even lekker! Dat geeft jou een goed gevoel en je kat wordt hier natuurlijk ook blij van! Geef hem dagelijks het lekkerste voer van Happy Cat of trakteer hem op een nieuw speeltje. Groots uitpakken? Geef een mooie krabpaal of een nieuwe kattenmand!

Recente reacties

 • Zixin

  Friday 29 / 04 / 2022

  Bedankt koningin Zazi voor de liefde en hulp die je mij en mijn familie hebt laten zien. Je bent inderdaad een moeder en ik ben je eeuwig dankbaar. Dit getuigenis is een van de beloften die ik je heb gedaan en ik hoop dat je het zult zien.

  LEES DIT.

  Mijn vrouw is mijn leven. Ik hou van haar met alles wat ik heb. Ik gaf haar alles wat ik kon geven en liet haar zien hoeveel ik echt om haar geef. ze was ook erg goed voor mij en onze kinderen. in feite zal ik ons ​​huwelijk omschrijven als een perfect huwelijk, maar alles veranderde in oktober 2021. ze werd onverschillig voor mij en onze zoon. Ik vroeg haar afzonderlijk wat er aan de hand was, maar ze zei niets. Om een ​​lang verhaal kort te maken, ze verliet mij en onze zoon uiteindelijk in januari 2022. Ik werd bijna gek, onze zoon verloor zichzelf. Dit was een zeer verschrikkelijke tijd voor mij. snel vooruit naar vorige week, vertelde ik een collega in mijn kantoor over mijn probleem en hij vertelde me over koningin Zazi, dat zij zijn vriend heeft geholpen en zijn huwelijk in het verleden heeft gered. ik geloof echt niet in spirituele dingen, maar ik besloot haar een proef te geven. Koningin Zazi vertelde me de oorzaak van het probleem en kon binnen enkele dagen een oplossing krijgen. Jongens, mijn vrouw is weer thuis bij mij en onze familie is herenigd. Een paar dagen geleden kwam de dame die het probleem veroorzaakte naar ons toe om haar slechte daden te bekennen en om vergeving te smeken. Ik en mijn vrouw zijn je moeder Zazi eeuwig dankbaar. Hier is haar e-mail: [email protected]

  Help alsjeblieft jongens om dit te delen totdat het bij Queen Zazi aankomt en misschien help je ook een vriend daarbuiten, net zoals mijn collega deed voor mij.

 • Roxana Anda

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn leven is vol geluk omdat DR ISIKOLO me gelukkig maakt. Mijn naam is Roxana Anda. Wat mij is overkomen, kan ik niet alleen voor mezelf houden, maar ook om de wereld te vertellen, zodat degenen die een probleem hebben met hun relatie of huwelijk hun geliefden terugkrijgen en weer gelukkig zijn. Ik en mijn minnaar hadden een aantal ernstige problemen die ertoe hebben geleid dat we uit elkaar gaan. sindsdien is mijn leven nooit meer hetzelfde geweest en heb ik alle methoden geprobeerd om hem terug te krijgen. maar ze waren gewoon verspilling van moeite en tijdverspilling. Maar op een dag tijdens mijn zoektocht op internet, kwam ik iemands getuigenis tegen over DR ISIKOLO. Ik neem contact met hem op en leg mijn probleem aan hem uit. Ik ben tot nu toe nog steeds erg verrast hoe hij mijn minnaar binnen 48 uur kon terugbrengen. Met dit geweldige wat er in mijn leven is gebeurd, besloot ik de hele wereld te vertellen over deze geweldige man genaamd DR ISIKOLO. als je hulp nodig hebt om je ex-geliefde/ex-man terug te brengen of als je je baby wilt hebben, neem dan zo vriendelijk contact met hem op via e-mail; E-mail hem via: [email protected] of zijn WhatsApp/Viber hem op: +2348133261196. En ik beloof je dat je partner zeker bij je terug zal komen.

 • Dylst Colette

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn poes “Casper”is mijn “onvoorwaardelijke”
  vriend!
  Bij het overlijden van mijn man heeft hij me echt getroost: Constant bij mij en langs of op mij komen liggen.
  Zonder hem zou ik nu zeer ongelukkig zijn, hij is een ware vriend!

 • Wilma

  Friday 29 / 04 / 2022

  Wij hebben 2 katers Tommy en Brommer de een praat veel en de andere spint lekker als je maar in je buurt is Tommy zijn vader is een wilde kat daarom is hij heel slank en heeft mooi kleuren en Brommer was een zwerver maar super mooi dier rood en mooi getekend beidd geven zoveel liefde ook aan onze kleine hond van 11 bijna 12 jaar geweldig om die drie naast elkaar te zien eten

 • Thomas

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn kat lucky was een zwanger zwerverrje die opeens in mijn tuin was. Na een kwartiertje aaien en kopjes ontvangen is ze nooit meer weg gegaan en babbelt ze de hele dag met me. Na het 2e nestje die ze gaf is ze officieel gechipt en geen zwervertje meer maar een volwaardig gezinslid.

 • Poezenbazen.nl

  Kiwi

  Hi David,

  Wat leuk zeg! Je hebt dus ondertussen ook een echte catfluencers thuis zitten:)

  Groetjes,
  Kiwi, catfluencer bij Poezenbazen

 • David

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn kat heet Loki en hij komt van het asiel. Hij is pas 7 maand oud en doet alles behalve de muizen vangen. Daar hij niet naar buiten mag. Maar hij gaat verder, slaapt onder de dekens en als ik een bad neem moet hij perse met de voorpootjes in het water ploeteren om het badschuim te pakken en op te eten (en hij is zelfs een keer alleen in het bad gesprongen toen het water weg liep). Echt een schat van een kat, daarom ben ik ook maar een Instagram account begonnen deze week loki05102020. Hij heeft al 2 volgers, hahahaha.
  Het mooie is dat als ik naar de super ga hij rustig in zijn slaapmand gaat (heb verschillende camera's), nog niets stukgekrabt en komt als je hem roept. Ik sta versteld van de kat.lijkt een hond.

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Hi Romy,

  Geweldig he dat wij katten jullie 's ochtends zo wakker maken. Dat is toch veel leuker dan een hond die bovenop je springt en je hele gezicht onder kwijlt?

  Groetjes,
  Ike & Yuna, Catfluencers bij Poezenbazen

 • Romy van Niftrik

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn poes Dunja komt s'morgen aangerend zodra ze hoort dat ik uit bed kom en dan maar kopjes geven. Geweldig.

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Hi Tamara!

  Wat een geweldige naam:) Gelukkig heb je nog geen onverwachte cadeaus binnen gekregen. Houden zo!

  Groetjes,
  Ike & Yuna

 • Tamara

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn kitten is een rode kater. Hij heet brammetje. En hij voldoet aan alle punten ! Behalve puntje 3 niet.
  " het onverwachts cadeau "
  Maar hij is ook nog niet buiten geweest en ik heb geen muizen in huis

 • Ghhh

  Friday 29 / 04 / 2022

  Hij doet alles behalve de schoot...

 • DIELIS ROBERT

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn poes heet felix hij doet alle 7 dingen die jullie opsommen . Muizen als geschenk niet meer , hij heeft de famillie muis uitgeroeit . Als er nog zijn komen ze niet meer boven water . Hij heeft mij uitgekozen 6 jaar geleden , niet andersom . Ik vind dat een hele eer!

 • Johan

  Friday 29 / 04 / 2022

  Bij mijn reactie moet 'niet thuis' natuurlijk 'hier thuis' zijn !
  Grappig dat alle berichten dezelfde datum hebben , ook last van Corona zeker :-)

 • Johan

  Friday 29 / 04 / 2022

  Alle 7 heel herkenbaar , alhoewel ik geen bezitter ben op het moment heb ik toch regelmatig bezoek van Jamie , de achterbuurkat. Dit is trouwens niet de eerste buurkat die hier ziet als 2e huis :-) Maar ze vertonen wel hetzelfde gedrag alsof ze niet thuis horen. Dit komt natuurlijk ook omdat ik altijd katten snoep in huis heb … Maar zover ik weet zijn er al 55 jaar katten in mijn leven en ik ben pas 60 :-)
  Ik heb wel een opmerking bij 2 punten :
  7. trappelen : dit doen ze als kitten om bij de moeder melk op te wekken en naast de tepel(s) te duwen
  3. cadeautjes : dit doen ze omdat wij (mensen) het niet kunnen en dan brengen ze hun vangst mee naar huis om te zeggen : alsjeblieft want jij kunt dit niet ! Ik bestraf ze daarom nooit als het gebeurd want het is een blijk van waardering alhoewel het niet leuk is om zo'n spartelend beestje aan te treffen !
  Dit is althans wat mij verteld is en het klinkt heel erg aannemelijk …

 • Iris

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn kittens van 5 en 6 maanden spinnen wél naar elkaar hoor. Ze komen niet uit hetzelfde nestje. Ik heb ze weken geleden samen geadopteerd en ze zijn echt vanaf dag twee dikke vriendjes!

 • Olaf

  Friday 29 / 04 / 2022

  Donder en Bliksem, die kriebelen/krassen mij in de nek of onder de kin als ik lig te bed lig, in feite doen ze hetzelfde als wanneer ik achter hun kopje wat kriebel of onder hun kin,teken van affectie lijkt me (of baasje opstaan wij willen eten!) nemen ze dit gedrag van mij over, als ik lig te slapen wisselen ze elkaar af, Bliksem houdt er niet van om opgetild te worden, maar is de eerste die tegen me aan kruipt als ik ga slapen en ligt dan dicht tegen mijn zij, kan dan voorzichtig zijn zijkant of buikje aaien, Donder, ligt regelmatig volledig uitgestrekt op zn rug naast het hoofdeinde, mag dan ook zn buik kriebelen, hij is echter meer een knuffelkater en Bliksem meer de jager/speler, heb van de zomer regelmatig muizen moeten ruimen (is speelgoed voor ze, vangen ze bij de buurman die een hok heeft met duiven), als de muis nog leeft probeer ik deze nog wel te redden van mijn 2 monsters. het blijven toch roofdiertjes, echter voor het eten hoeven ze het niet te doen, want er staan altijd wel wat brokjes klaar. Donder is degene die kopjes geeft door zn kop tegen je hand aan te vegen, Bliksem geeft kopstootjes, door op zn achterpoten te gaan staan en met koppie tegen je hand te tikken (deed ie al vanaf 12 week oud)

 • claudia

  Friday 29 / 04 / 2022

  Inderdaad wij hebben twee katers een Maincoon en mix van straat/boskat
  Wij hebben ze geadopteerd van onze buurman en ze voldoen aan alle 7 punten.
  Ook vragen ze beide heel veel aandacht van ons maar dat is voor ons echt een teken van liefde en dankbaarheid. Wij zijn zeer blij met Amor en Knik en hopen nog lang van ze te kunnen genieten

 • Ilse

  Friday 29 / 04 / 2022

  Dit klopt volledig met mijn kitten. Wat ben ik een gelukszak

 • Poezenbazen.nl

  Mimi

  Oke dat is irritant!

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Dan houden jouw katten zeker weten heel veel van jou! Dat is fijn <3

 • Poezenbazen.nl

  Ike & Yuna

  Ahh dat zijn liefdesbeetjes <3

 • mark

  Friday 29 / 04 / 2022

  mijn siamees komt altijd in mijn armholte liggen als ik in bed lig en het gebeurd weleens dat ie me bijt in de kin , neus of oor, doet best wel pijn maar ze zeggen dat ie dat doet omdat ie van me houdt

 • Mbr

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn katten doen alle 7, echter op de rug gaan liggen als ik naar hen toeloop zegt wel t meeste.

 • A.M Van Leeuwen

  Friday 29 / 04 / 2022

  Mijn Kat Joharran doet alle 7 .. soms erg vermoeiend, kom je thuis na een lange dag werken en dan ben je een half uur bezig met knuffelen en kroelen . Japan moet ik nog koken en springt hij op het aanrecht pppfdf

 • Marja

  Friday 29 / 04 / 2022

  Djoels komt tegen je opstaan en dan komt er een pootje omhoog als teken banjert ik ben er ook , als je m dan wilt aaien dan moet je bukken want hij ligt te rollen op z’n rug, s’morgens geven we elkaar kopjes ik kan niet meer zonder Djoels

Laat ook een reactie achter