Weten of je kat van je houdt? Wij geven 7 aanwijzingen!

Weten of je kat van je houdt? Wij geven 7 aanwijzingen!

Wij katten kunnen soms een beetje wispelturig zijn, dat durven we best toe te geven. Liggen we het ene moment heerlijk te spinnen, hangen we het volgende moment in je arm met onze scherpe nagels. Toch is het, met wat oefening, vrij gemakkelijk om ons gedrag te lezen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd of jouw kat wel écht van je houdt?

Wij van Poezenbazen geven 7 tips hoe je dat het beste kunt zien!

1. Hij achtervolgt je OVERAL

De keuken, woonkamer, slaapkamer, op de wc en zelfs onder de douche. Je kat is er altijd bij, simpel is dat. Goed teken hoor! Als jouw kat je niet met rust kan laten en je overal volgt, is dit een teken van liefde. Hij is simpelweg je grootste fan. Ahhhh!

2. Kan. Niet. Stoppen. Met. Spinnen.

Spinnen staat voor geluk! Als je kat regelmatig spint betekent dit dat hij gelukkig is. Hij voelt zich hoogstwaarschijnlijk op zijn gemak en vertrouwt je volledig. Voel je maar vereerd, want katten spinnen zelfs niet naar andere katten (buiten hun kittens om). Ze spinnen alleen naar mensen die ze écht belangrijk vinden.

3. Onverwachte cadeautjes

Schrik je regelmatig van een dode kikker of muis die jouw kat heeft meegebracht? Als je extra veel mazzel hebt, heeft je kat hem op je kussen gedropt. Misschien ben je er niet altijd blij mee, maar het is wel een teken van vertrouwen. Katten brengen hun 'gevonden voorwerpen' namelijk naar een plek waar ze zich op hun gemak voelen. De volgende keer wanneer je weer boos dreigt te worden, denk dan hier aan! Eigenlijk is het gewoon een teken van liefde.

4. Miauuuuuuw!

Heb je een echte babbelaar in huis rondlopen? Grote kans dat jouw kat ontzettend veel van je houdt. Met een miauw laat hij dit namelijk weten. Hele gesprekken kun je met een gelukkige kat voeren. Je kunt het zien als 'ik ben blij met jou' maar dan in kattentaal! 

5. Staart omhoog

Kom je de kamer binnen lopen en gooit je kat dan gelijk zijn staart omhoog? Check, ook hieraan kun je zien dat jouw kat gelukkig is en van je houdt. Hij is blij om je na een lange dag weer te zien en kan niet wachten om naast of op je schoot te kruipen. Ook als je kat regelmatig op de keukentafel springt met zijn of haar achterste recht in je gezicht, is dit een teken van waardering. Wil je jouw kat bevestiging terug geven? Geef hem dan een aai over de bol, en geef hem wat aandacht. 

6. Hij stelt zich kwetsbaar op

Katten zijn heel kieskeurig in het kiezen van personen waarbij ze zich kwetsbaar opstellen. Dat doen ze door op je te slapen, zich bij je uit te strekken of hun buik te laten zien. Dus doet jouw kat dit? Dan betekent dat dat hij je echt vertrouwt.

7. Kneden of trappelen

Iedereen heeft er wel een andere benaming voor. Kneden, trappelen, masseren. Met uitgestrekte voorpoten zetten ze hun voetjes na elkaar op jouw schoot. Herken je het? Duidelijker kan niet, een kat die dit doet geniet enorm van jouw aandacht! Ook laat dit zien dat ze zich op hun gemak voelen en graag nóg meer aandacht van je willen. So cute!

Zo weet je of jouw kat van je houdt

En, wat is je score? Als je bovenstaande 7 aanwijzingen allemaal kunt afvinken kun je er wel vanuit gaan dat jouw kat ontzettend veel van je houdt! Mis je er een aantal? Dan weet je wat je te doen staat, Poezenbaas. Harder je best doen om jouw kat of poes het naar de zin te maken! 

Wat liefde terug geven?

Verwen jouw beestje dan even lekker! Dat geeft jou een goed gevoel en je kat wordt hier natuurlijk ook blij van! Geef hem dagelijks het lekkerste voer van Happy Cat of trakteer hem op een nieuw speeltje. Groots uitpakken? Geef een mooie krabpaal of een nieuwe kattenmand!

 

Robocat Robocat Pink Mouse

Robocat Robocat Pink Mouse

 • Werkt met bewegingssensor
 • Geschikt voor 3 x AAA- batterijen
 • De staart is voorzien van MADNIP
Bekijk product

Sensitive Huid & Vacht Kattenvoer Adult 1.3kg

 • Gemakkelijk te verteren
 • Vol voedingsstoffen
 • Ondersteunt huid en vacht
Bekijk product

AFP AFP Lifestyle4Pet-Vase sisal scratcher

 • Gaat lang mee
 • Stevig touw van maisschil en sisal
 • Design past bij elk interieur
Bekijk product

AFP - Kattenmand - Lambswool Donut Bed - 45 x 45 x 25 cm - Grijs

 • Maximaal comfort
 • Luxe materialen
 • Ecovriendelijk
Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering