Top 3 kattenshampoo: getest door onze catfluencers

Top 3 kattenshampoo: getest door onze catfluencers

Katten kunnen zichzelf prima onderhouden en wassen. Soms is het toch nodig om je poes of kater te wassen met speciale kattenshampoo. Wanneer je beestje fysieke problemen heeft bijvoorbeeld of wanneer ze ernstig vuil is. Ook langharige katten hebben soms wat extra hulp nodig. Gelukkig zijn er verschillende soorten kattenshampoos. Onze catfluencers hebben de shampoos uitgebreid getest en dit is het resultaat!

3. Vets Best Waterless Cat Bath

Katten zijn niet erg dol op water. Heb je echt alles geprobeerd om je kat in bad te krijgen, maar lig je al helemaal open? Probeer dan Waterless Cat Bath van Vets Best. Dit is een droogshampoo voor katten. Daarbij is dus geen water nodig. De droogshampoo is makkelijk toe te passen en is alles behalve schadelijk voor de huid en vacht van jouw kat. Waterless Cat Bath reinigt de vacht op een natuurlijke manier en hydrateert de huid. Hierdoor voorkom je een droge huid. Mede door verzachtende ingredienten als aloë vera, neemolie en Vitamine E is de shampoo meer dan goedgekeurd door ons testpanel. 

2. Hery Kattenshampoo

De kattenshampoo van het merk Hery is gemaakt voor alle huid- en vachttypen. Dat maakt de keuze een stuk gemakkelijker. De shampoo bevat bovendien bruine algenextract. Dit zorgt ervoor dat de shampoo een diepe reinigende werking heeft. Natuurlijk is de shampoo Ph-neutraal en daarom is het de shampoo geschikt voor bijna alle katten. De substantie is makkelijk aan te brengen op de vacht van jouw kat en trekt snel in. Even goed afspoelen en je bent binnen no-time klaar! 

1. Beaphar Shampoo Premium

Met stipt op 1 staat de Beaphar Shampoo Premium. It’s in the name, want de kattenshampoo van Beaphar is een premium product. Deze shampoo is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en deskundigen. Naast het grondig reinigen van de vacht en de huid heeft de shampoo ook een voedende werking. Onder andere witte thee, zijde en eiwitextracten zorgen voor een gezonde en volle basis, zonder de vacht te verzwaren. Bovendien is Beaphar Shampoo Premium ook geschikt voor kittens. Wil je het allerbeste voor jouw poes? Dan ga je voor Shampoo Premium! 

Aanvullende verzorgingsproducten

Zoals gezegd hebben katten niet veel hulp nodig. Maar als het dan toch nodig is om je poes te wassen, kun je het maar beter goed doen. Naast shampoo gebruik je een geschikte kam of borstel om klitten te voorkomen. Wil je zeker zijn van een klittenvrije poes of is het kwaad al geschied? Gebruik dan een anti-klitspray na de wasbeurt. 

Kattenshampoo nodig?

Onze catfluencers zijn kritisch en deze top 3 is zeer zorgvuldig samengesteld. Toch is iedere kat en iedere vacht anders. Kies daarom de kattenshampoo die het beste past bij jouw kat. Je shopt de geschikte kattenshampoo snel en voordelig in onze webshop. Wil je weten wanneer en hoe je je kat wast? Lees dan onze special met alles wat je moet weten bij het wassen van je poes! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering