Tips voor katten met oud en nieuw

Tips voor katten met oud en nieuw

Oudjaarsavond en nieuwjaarsdag zijn twee populaire feestdagen in ons land. Op deze dagen komen familieleden en vrienden bijeen om afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar te verwelkomen. We genieten van oliebollen en champagne en kijken naar vuurwerk. Maar al dat vuurwerk gaat gepaard met harde knallen en lichtflitsen die bij jouw geliefde kat veel stress en angst kunnen veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat jouw poezelige gezinslid goed deze feestdagen doorkomt, delen we fijne tips voor katten met oud en nieuw.

 

 

Tips om jouw katten een fijn oud en nieuw te geven

Wij kijken vaak uit naar deze feestelijke dagen. Je kat niet. Die krijgt alleen maar stress van alle heisa rondom oudjaarsavond. Daarom delen we met alle liefde tips om katten een zo ontspannen mogelijke oud en nieuw te kunnen geven.

Tip 1: Houd je kat binnen tijdens oud en nieuw

Het is belangrijk om je kat binnen te houden in de dagen voor oudjaar en op de dag zelf. Zo is jouw kat in een veilige omgeving tijdens oud en nieuw en kan je poes of kater niets overkomen door de schrik en het vuurwerk.

Tip 2: Zorg ervoor dat je kat een chip heeft

Heeft jouw kat nog geen chip? Maak dan nog even gauw een afspraak bij de dierenarts om dit wel te laten doen. Als je kat wel gechipt is, controleer dan of de gegevens nog up-to-date zijn. Als je kat dan toch per ongeluk ontsnapt, is de kans groter dat je je diertje weer terugvindt.

Tip 3: Sluit ramen, deuren en kattenluiken

Maak het ontsnappen van je kat zo goed als onmogelijk. Houd ramen en deuren gesloten en zorg ervoor dat het kattenluikje ook niet geopend kan worden. Op oudjaarsdag houd je je kat sowieso binnen, maar vaak is het verstandiger om je kat een paar dagen van tevoren al binnen te houden. Vuurwerk wordt tegenwoordig steeds eerder afgestoken.Tip 4: Creëer voldoende schuilplaatsen

Zet in huis alle deuren open en leg voldoende dekentjes neer. Zo kan jouw kat zich verstoppen in een kast, schuilen onder je bed of liggen onder een dekentje. Geef je kat vooral alle ruimte en kijk af en toe hoe het met je diertje gaat.

Tip 5: Doe lichten aan en zorg voor geluid

Verlicht elke kamer in huis, zodat de lichtflitsen van buiten niet door de gordijnen of (rol)luiken dringen. Zet ook de radio of televisie aan. Op deze manier verminder je het harde geluid van buiten.

Tip 6: Geef je kat kalmerende supplementen

Onze laatste tips om katten tijdens oud en nieuw gerust te stellen, is door ze een supplement te geven. Zo kun je denken aan Excellent Antistressmiddel voor katten. Dankzij supplementen kunnen katten wat meer relaxen. Dat is zeker rondom 12 uur ‘s nachts op oud en nieuw geen overbodige luxe.

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

  • Vermindert spanning en stress bij je kat
  • Gemakkelijk te mengen met het voer
  • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

  • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
  • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
  • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering