Tips voor fijne feestdagen met je kat

Tips voor fijne feestdagen met je kat

Pakjesavond, kerstdagen en oud en nieuw staan voor de deur, dagen vol warmte en gezelligheid! Maar wist je dat deze feestelijke periode stressvol kan zijn voor jouw kat? Geen zorgen! Met onze handige tips en producten zorg je ervoor dat ook jouw kat de feestdagen sprankelend en stressvrij doorbrengt.

 

Tips voor fijne feestdagen met je kat

 

Stel je kat gerust tijdens de feestdagen

De feestdagen brengen veel veranderingen met zich mee, van een schitterende kerstboom in je woonkamer tot gezellig bezoek. Voor een kat kan dit behoorlijk overweldigend zijn. Stel je kat gerust en houd de feestdagen ook voor je pluizige vriend leuk en zorgeloos. Hoe? Met onze speciale kalmerende supplementen, zoals HempOne-poeder, zorg je ervoor dat je kat zich op zijn gemak voelt te midden van alle feestelijkheden.

 

Tips voor fijne feestdagen met je kat

 

Veilige feestdagen voor je poes of kater: hier vind je hoe!

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden tijdens kerst en oud en nieuw. We delen graag tips met je hoe je de feestdagen zo fijn en veilig mogelijk maakt voor je kat. Zo hebben jij en je poezenbeest allebei een leuke tijd!

   1. Zorg dat je kat voldoende veilige plekken heeft waar hij of zij zich kan verstoppen. Dit kan zijn onder het bed, in een doos of op een zachte deken.
   2. Laat deuren open als je bezoek in huis hebt. Zo kan jouw kat gaan en staan waar die maar wil en kan jouw kat zich ook terugtrekken als het bezoek iets te veel wordt.
   3. Een dennenboom is giftig voor je kat en de naalden van kerstbomen kunnen de darmen van je kat aantasten als je kat deze per ongeluk opeet. Kies daarom voor een kunstkerstboom of zorg ervoor dat je kat niet in de buurt komt van de echte boom.
   4. Kerstster, maretak, geurolie en kerstroos is giftig voor je kat. Haal dit niet in huis. Zoek het sowieso altijd even op als je nieuwe huiskamerplanten en bloemen wilt kopen, omdat best wat planten en bloemen giftig zijn voor poezen en katers.
   5. Engelenhaar, nepsneeuw, snowglobes en chocoladekransjes kun je ook beter niet kopen. Chocoladekransjes wel, zolang je ze niet in de boom hangt (hier kan je kat bij). Al deze versieringen zijn giftig/gevaarlijk voor je kat (bij snowglobes gaat het om de inhoud) en kunnen nare gevolgen hebben als je kat dit binnenkrijgt.
   6. Zet de kattenbak, voer- en drinkbakjes van je kat op een plek waar bezoek niet komt. Zo kan je kat wel gewoon naar de bak, wat drinken en eten in een veilige ruimte.
   7. Geef je kat wat kalmerende supplementen om deze drukke feestdagen goed door te komen. Denk aan HempOne-poeder en antistressmiddel voor katten. Zo kan jouw kat zich wat meer ontspannen en krijgt je dier wat minder mee van alle hectiek.

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

 • Vermindert spanning en stress bij je kat
 • Gemakkelijk te mengen met het voer
 • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

 • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
 • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
 • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering