Thuiswerken met een kat? Deze 12 musthaves wil je hebben!

Thuiswerken met een kat? Deze 12 musthaves wil je hebben!

Deze 12 musthaves voor je kat moet je hebben 

Vooral in tijden van crisis, zoals tijdens de coronapandemie, is een werkplek in eigen huis goud waard. Niet alleen daarom bieden steeds meer bedrijven home-office of flexible-office-dagen aan. Ook zelfstandigen, freelancers of docenten die zich op hun les voorbereiden, zijn veel thuis aan het werk en dat doen ze vaak niet alleen. Veel mensen delen hun werkkamer met een huisdier. Hoe gaat het samenwerken met katten? Wij geven je tips over thuiswerken met de kat!

Zorg voor een heerlijk eigen chillplekje voor je kat

Net zoals je zelf graag een fijne en goede thuiswerkplek hebt, wil jouw kat ook een eigen plekje hebben. Dit plekje is idealiter helemaal alleen voor je kat en wat mag daar echt niet missen? Juist! Een heerlijke kattenmand.

Oke, katten blijven eigenwijs en de kans bestaat dat je kat toch nog even over je toetsenbord komt lopen of op je schoot wil liggen. Maar door een heerlijke kattenmand weg te zetten, wordt de verleiding wel wat groter voor je kat om daar lekker te gaan liggen.

Beloon je kat na goed gedrag

Heeft je kat je een tijdje je ding laten doen? Wat fijn! Maar laat dit niet zomaar aan je voorbij gaan. De kat verdient een beloning. En hoe kun je je kat beter belonen dan met wat overheerlijke kattensnacks? De Catisfaction snacks of de liquid snacks zijn vooral heel erg gewild! Heeft je kat wel eens last van haarballen? Dan zijn de Whiskas snacks dé oplossing.

Zorg voor genoeg afleiding voor je kat

Al dat getik op je toetsenbord of misschien zit je te wiebelen met je voet en te spelen met je pen. Allemaal interessante prikkels voor je kat. Als je zorgt dat je kat genoeg eigen speelgoed heeft, voorkom je dat je toetsenbord of pen het slachtoffer wordt. Welke speeltjes vinden katten nu echt leuk zonder dat ze binnen de kortste keren toch je pen te pakken hebben?

Maak je kat high

Is je kat uitgekeken op oude speeltjes? Of wil je je kat graag op een bepaalde plek in huis hebben? Dan is catnip spray wat je nodig hebt. Door de catnip te sprayen op (oude) speeltjes of op de plek waar je je kat graag wil hebben, vermaakt je kat zich daar wel een tijdje. Katten worden namelijk een beetje ‘high’ van catnip en willen continu zijn waar de catnip is!

Een coole krabpaal

Katten krabben. Dat is een feit. En je wilt liever niet dat je bank, broek of bureaustoel naar de @#$* gaat, toch? Dus of je nu thuiswerkt of niet: een krabpaal is een echte musthave. Maar niet iedereen vindt het tof om zo’n mega krabpaal met allerlei poespas eraan in huis te hebben. Deze Designed by Lotte krabpaal in cactus vorm is dan ideaal! Een aanwinst voor ieder interieur.

Zo kun jij rustig thuiswerken met je kat

Met deze musthaves kom jij deze thuiswerk tijd dus prima door! Je kat heeft genoeg afleiding met zijn speeltjes, heeft een heerlijk plekje om te chillen en houdt alles heel dankzij de krabpaal. Ondertussen kun jij lekker rustig bellen en werken. Hoe zorg jij dat je goed kunt thuiswerken met je kat? Laat het ons weten in de reacties!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering