Oude kat verzekeren? Dit zijn je mogelijkheden

Oude kat verzekeren? Dit zijn je mogelijkheden

Oude kat verzekeren? Dit zijn je mogelijkheden

In onze vorige blog gaven we je tips over wat je nodig hebt bij het adopteren van een oude kat. Leuke praktische weetjes, maar laten we vandaag ook even miauwen over iets anders: een oude kat verzekeren. Dit is geen saaie kost, maar superbelangrijk voor jouw snorrende senior (en jouw portemonnee). We gaan je alles vertellen over waarom een verzekering voor jouw oudere kat niet alleen slim, maar ook hartstikke nodig is. Klaar voor de start? 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Je oudere kat is hartverwarmend, maar laten we reëel zijn: soms komen er wat kwaaltjes om de hoek kijken. Zonder verzekering voor je oude kat kan dit betekenen: hoge dierenartskosten. Stel je voor, je oudere kat heeft zorg nodig en jij kunt het niet betalen. Niet leuk! Het is dus echt mega-belangrijk om voorbereid te zijn. Zo voorkom je stressvolle situaties en kun je altijd de beste zorg bieden aan je pluizige dierenvriend.

 

Kattenverzekering: een must voor oudere katten

Een kattenverzekering is echt een must voor wanneer je een oude hebt. Oudere katten brengen vaak meer bezoekjes aan de dierenarts, dus de kans bestaat dat je al snel diep in de buidel moet tasten. Natuurlijk hebben verzekeraars baat bij jonge, gezonde katten en staan ze niet snel te springen wanneer je met een oude kat vol risico´s komt aanzetten. Dit verhoogde risico op gezondheidsproblemen maakt het vinden van een verzekering voor oudere katten soms lastig, maar er zijn zeker opties!

 

PetSecur Extra

PetSecur Extra dekt onverwachte medische kosten, operaties en andere onvoorziene situaties. Deze verzekering is geschikt voor katten tot 7 jaar oud, ideaal voor als je een speelse senior in huis hebt. Met PetSecur Extra kun je tot € 6.000 per jaar aan medische kosten vergoed krijgen. Denk aan dekking voor dierenambulance, operaties, MRI-scans en meer. En het mooie is, je kunt zelf kiezen naar welke dierenarts je gaat.

 

Univé Dierenverzekering

Met een Univé Dierenverzekering geniet je van een uitgebreide dekking voor allerlei medische situaties. Ze bieden dekking voor consulten bij de dierenarts, ingrijpende operaties, tumoren, chronische ziekten en allergieën. Handig om te weten: bij Univé kunnen katten tot 9 jaar oud worden verzekerd. Dit biedt een iets ruimere optie voor wanneer je een oudere kat in huis hebt.

 

Figo Huisdierenverzekering

Figo biedt een uitgebreide dekking voor medische kosten van je huisdier. Het unieke aan Figo is dat ze een vergoedingspercentage van 50%, 70% of zelfs 90% aanbieden, wat een grote financiële meevaller is bij onverwachte uitgaven. Figo onderscheidt zich nog verder door geen maximale leeftijdsgrens te hanteren. Dit betekent dat je een kat van elke leeftijd kunt verzekeren, wat een groot voordeel is wanneer je een oudere kat hebt.

 

Verzeker je oude kat, verzeker je gemoedsrust!

Jouw oudere kat verdient het allerbeste, en dat begint met een goede verzekering! Het verzekeren van je oude kat is als het kopen van een paraplu voordat het regent: je hebt het niet altijd nodig en doet het voor de zekerheid. Met een verzekering die katten op leeftijd toelaat, ben je voorbereid op alles wat kan komen. Je zorgt niet alleen voor je kat, maar ook voor je eigen gemoedsrust. Geniet van elk moment met je lieve senior, wetende dat je voor alles bent voorbereid.

 

 

PetSecur Extra

 • Tot € 6.000 per jaar
 • Geen wachttijd
 • Toelating tot 7 jaar
Bekijk product

 

Univé Dierenverzekering

 • Tot € 2.500 per jaar
 • Geen eigen bijdrage
 • Toelating tot 9 jaar
Bekijk product

 

FIGO huisdierverzekering 50%

 • Tot € 3.000 per jaar
 • Ook 70% en 90% mogelijk
 • Elke leeftijd toelaatbaar
Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering