Mijn kat wil niet eten! Wat nu?

Mijn kat wil niet eten! Wat nu?

Mijn kat wil niet eten! Wat nu?


Merk je dat je kat zijn snorharen draait bij zijn etensbakje? Geen paniek! We gaan samen kijken wat er aan de hand kan zijn en wat je kunt doen. Van handige tips om je kat toch weer te laten eten tot belangrijke stappen als het echt menens is, we duiken overal in. En onthoud: als je kat helemaal stopt met eten, is het tijd voor een tripje naar de dierenarts. Laten we beginnen met het oplossen van dit eetmysterie!

Kat wil niet eten? Tip: breng variatie in het menu

Heeft je kat een 'nee, dank je' attitude ontwikkeld tegenover zijn gewoonlijke diner? Geen zorgen! Soms kan het introduceren van een nieuw smaakje precies zijn wat ze nodig hebben. En gelukkig is er voor elke leeftijd en smaak wat wils. Een aantal voorbeelden uit ons assortiment zijn:

Laten we ook de verscheidenheid aan smaken niet vergeten! Van klassieke kip of rund tot exotische gevogelte, van heerlijke forel tot zachte zalm, de smaakopties zijn eindeloos. Mix het eens op en kijk hoe je kat reageert. Een kleine verandering in het menu kan een groot verschil maken.

 


Junior Kattenvoer 4-12 Maanden Eend 4kg

 • Rijk aan vitaminen
 • Hoogwaardige ingrediënten
 • Speciaal voor jonge katten

Bekijk product

Minkas Urinary Kattenvoer Adult Kip

 • Licht verteerbaar
 • Laat urine pH-waarde dalen
 • Rijk aan vitamines en mineralen
Bekijk product

Sensitive Nier Dieet Kattenvoer Adult 4kg

 • Speciaal voor nieren
 • Lekker recept
 • Voor oudere katten
Bekijk product

 

Mijn kat wil niet meer eten, wanneer moet ik me zorgen maken?


Het kan flink onrust veroorzaken als je kat zijn neus ophaalt voor zijn favoriete maaltijd. Katten kunnen om tal van redenen hun eetlust verliezen, en soms is het een alarmsignaal. Let op als je kat andere zorgwekkende symptomen heeft, zoals lusteloosheid, overgeven, diarree of merkbaar gewichtsverlies. Ook veranderingen in drinkgedrag, zoals te veel of te weinig drinken, kunnen duiden op problemen. Als je pluizige vriend langer dan een dag zijn eten links laat liggen, is het tijd om aan de bel te trekken bij de dierenarts. Beter een keer te veel gecheckt dan een serieus probleem over het hoofd gezien, toch? Jouw snorrende vriend rekent op jouw snelle actie!

Je kat wil niet meer eten en je moet naar de dierenarts


Tja, Poezenbazen, soms is het echt tijd om de dierenarts in te schakelen. Als je lieve pluizenbol stopt met eten, kan dit wijzen op allerlei gezondheidsprobleempjes die niet altijd met het blote oog te zien zijn. Maar geen zorgen, je staat er niet alleen voor!

Een bezoekje aan de dierenarts kan soms best prijzig zijn, vooral als er extra onderzoeken nodig zijn. Hier komt de superkracht van een goede kattenverzekering om de hoek kijken. Met zo'n verzekering kun je flink besparen op de kosten van onderzoeken bij de dierenarts, behandelingen en zelfs operaties. Het is als een veiligheidsnet voor jou en je miauwende maatje. Dus, wanneer het tijd is voor een onverwacht dierenartsbezoekje, hoef jij je geen zorgen te maken over de rekening.

Krijg die snorharen weer in beweging


Een kat die niet wil eten kan je flink bezighouden, maar met jouw liefdevolle zorg krijg je je poezenvriend meestal gauw weer in beweging. De gezondheid van je kat staat natuurlijk voorop, maar soms kan een beetje variatie in de maaltijd al een verschil maken. Met een beetje liefde zit jouw pluizige vriend binnen de kortste keren weer vrolijk voor zijn voerbak te spinnen.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering