Mijn kat is bang voor onweer: kalmeringstips

Mijn kat is bang voor onweer: kalmeringstips

Is jouw kat bang voor onweer? Dat is niet erg! Hartstikke logisch dat jouw pluizige vriendje geen fan is van donder en bliksem. Veel mensen zijn bang voor onweer. Vergeet daarbij dus niet dat dieren hier ook enorm angstig van kunnen worden. Bovendien kunnen katten het vaak al voelen als er onweer op komst is, zonder dat wij het al merken. Dit komt door de scherpe zintuigen die dieren – en dus ook katten – hebben. Wil jij jouw kat(ten) gerust stellen bij onweer? Lees dan onze tips om katten te kunnen kalmeren bij donder en bliksem.

 

Waarom zijn katten bang voor onweer?

Er is naderend onweer. Dat merkt jouw kat en daarom wordt je kater of poes wat onrustiger. Jouw kat is namelijk bang voor onweer. Maar waarom zijn katten eigenlijk bang voor onweer? Een kat heeft zeer gevoelige oren en hoort dus heel goed. Een hard geluid komt hierdoor een stuk harder binnen bij katten dan bij ons. Daarom schrikken katten van onweer en vuurwerk en slaat een kat hierdoor vaak op de vlucht. Houd je katten dus altijd binnen als het onweert en bliksemt of als we weer richting oudjaarsavond en nieuwsjaarsdag gaan.


Tips om katten te kalmeren als jouw kat bang is voor onweer

De meeste onweersbuien zijn van mei tot en met september. Vooral in het binnenland hebben we in de zomer meer onweer. Aan de kust zijn er vooral in de herfst en winter relatief gezien meer onweersbuien. Er is dus vrijwel het gehele jaar kans op onweer, maar in de lente komen deze buien nauwelijks voor. 

Onweert het? Probeer dan jouw kat te kalmeren als hij of zij bang is voor onweer. Dat kan met de volgende tips:

Sluit alle (rol)luiken en gordijnen en doe de lichten overal aan

Zo zorg je ervoor dat het licht van de bliksem nauwelijks te zien is. Blijf lekker praten tegen je kat of zet de televisie/radio aan, zodat het geluid van het onweer wordt verzacht.

Houd je katten (en andere huisdieren) binnen

Als ze buiten zijn, kunnen ze namelijk van de schrik en in paniek wegrennen en verdwalen.

Blijf zelf rustig

Als jij kalm blijft, zal jou kat dat aanvoelen. Het resultaat is dat jouw pluizige vriendje beter met zijn of haar angst omgaan en misschien zelfs relaxen.

Zorg ervoor dat er voldoende schuilplaatsen zijn voor je kat(ten)

Laat de deuren van je kamers open en leg genoeg fijne slaapplekjes neer, zoals dekens. Zo kan jouw kat wegvluchten in een kast of onder je bed.

Geef je kat wat kalmerends

Er bestaan verschillende supplementen die jouw kat kunnen kalmeren. Denk aan antistressmiddel voor katten, zodat je kat minder meekrijgt van het onweer. Houd je wel aan de maximum aanbevolen hoeveelheid voor je kat.

 

Jouw kat rustiger krijgen? Probeer deze producten:

Excellent Antistressmiddel voor Kat

Excellent Antistressmiddel voor Kat

  • Bezoek aan de dierenarts
  • Oud en nieuw (met vuurwerk)
  • Helpt bij onweer
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Relaxopet Easy Cat & Dog Luidspreker met Kalmerend Effect

  • Diameter: 6 cm
  • Hoogte: 5,5 cm

Bekijk product

 
Kalmeer je kat tijdens iedere onweersbui

Met deze tips is jouw kat een stuk minder bang voor onweer. Maak jouw huis zo goed mogelijk ‘onweerproof’, zodat jouw huisdieren zo min mogelijk meekrijgen van de bliksem en donder. Wil je meer informatie over onze supplementen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je met alle liefde aan de juiste supplementen voor je kat! Kijk ook zeker eens rond in ons assortiment met onder andere de zachtste kattenmandjes, leuke voer- en drinkbakken en de tofste speeltjes!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering