Mijn kat heeft stress na een bezoek aan dierenarts

Mijn kat heeft stress na een bezoek aan dierenarts

Katten en bezoeken aan de dierenarts gaan vaak niet hand in hand. Daarom is het fijn als je deze bezoekjes kunt minimaliseren. Je ontkomt niet aan de jaarlijkse gezondheidscontrole en bijbehorende vaccinatie van je kat. Gelukkig hoeven veel katten niet vaker naar de dierenarts. Toch kan zo’n enkel jaarlijks bezoek al veel stress opleveren. Heeft jouw kat altijd veel stress na een bezoek aan de dierenarts? Lees de tips van Poezenbazen en kalmeer je kat op een fijne manier.

 

 

Waarom krijgt een kat stress bij de dierenarts?

Voor, tijdens en na een bezoek aan de dierenarts kan jouw kat stress ervaren. Maar waarom is dit eigenlijk? De verklaring is heel logisch. Je neemt jouw kat namelijk mee in zijn of haar reismandje, terwijl jouw diertje helemaal niet weet wat er staat te gebeuren. Jouw dier wordt uit een veilige omgeving gehaald en komt in een onbekende ruimte (lees: de dierenkliniek) terecht. Je kat in het reismandje doen, zorgt al voor stress. Tel daarbovenop het reizen, het dierenartsbezoek en de terugreis en je hebt een heleboel stressfactoren.

Hoe kalmeer je een gestreste kat na een bezoek aan de dierenarts?

Gelukkig kun je jouw kat prima kalmeren als hij of zij stress heeft na de dierenarts. De ene kat reageert gestrester dan de andere. Houd je kat een beetje in de gaten als jullie weer thuis zijn, zodat je weet of jouw kat nog lang stress ervaart of al gauw weer ontspannen is. 

Met de volgende tips kalmeer jij je kat een beetje. 

 1. Zet het reismandje op een fijne plek
   Kom je thuis na de dierenarts en ervaart je kat stress? Zet het reismandje bijvoorbeeld in de buurt van de trap naar boven. Zo kan jouw kat direct vanuit het mandje naar een veilige plek rennen, zoals onder het bed of in een kast.

   
 2. Geef je kat kalmerende supplementen
   Voor jullie naar de dierenarts gaan, kun je je kat een supplement geven dat de stress deels wegneemt. Hierdoor krijgt je kat minder mee van het dierenartsbezoek en de stressvolle situatie. Overleg wel even van tevoren met je dierenarts of dit kan als je voor iets anders naar de dierenarts gaat dan een normale controle. Supplementen die kunnen helpen, zijn de HempOne poeder en het antistressmiddel.   
 3. Kijk af en toe bij jouw diertje
   Is je kat direct weggeschoten in huis, nadat jullie terugkwamen van de dierenarts? Kijk dan af en toe bij je kat hoe het met hem of haar gaat. Zo weet jouw kat dat je gewoon thuis bent en voelt je poes of kater zich al een stuk veiliger in huis.

   
 4. Heb geduld
   De stress van je kat na een bezoek aan de dierenarts trekt vanzelf weer weg. Het is belangrijk dat je geduld hebt met je kat en je dier niet al te veel stoort. Laat je dier lekker een tijd zitten op zijn of haar veilige plek. Grote kans dat je kat binnen een uur alweer vrolijk miauwend rondloopt.

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

 • Vermindert spanning en stress bij je kat
 • Gemakkelijk te mengen met het voer
 • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

 • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
 • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
 • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering