Miauwende kat, wat betekent dat?

Een miauwende kat, poes of kitten. Als baasje word je direct emotioneel bij het horen van je miauwende kat. Het ziet er zo schattig uit en je kat heeft duidelijk wat te vertellen aan zijn of haar menselijke huisgenoot. Maar wat betekent het nu precies als katten miauwen?

Waarom miauwende katten?

Rode kater Gin houdt erg van eten en weet te vertellen dat miauwen in veel gevallen met eten te maken heeft. Toch kan miauwen ook andere dingen betekenen:

 • Hé, ik wil aandacht!
 • Kom op, ga eens met me spelen!
 • Doe de deur eens open, ik wil naar buiten!
 • Tijd om te kroelen, aai me eens lekker!

Miauwen (b)lijkt aangeleerd

In de pure, wilde natuur hebben katten weinig met een poezenbaas te maken. Miauwen heeft dan geen zin. Huiskatten blijken dan ook veel vaker te miauwen dan wilde katten. Erg slim natuurlijk, want mensen zijn er super gevoelig voor!

Het miauwen helemaal afleren, zal niet makkelijk zijn, want ze hebben direct in de gaten dat het baasje reageert op het gemiauw. Door tijdig rekening te houden met de behoeften van je kat, zoals nieuwe speeltjes, een lekker slaapplekje en voldoende eten, kun je er wel voor zorgen dat ze happy zijn. En een beetje miauwen hoort er natuurlijk altijd bij!

Recente reacties

 • Poezenbazen.nl

  Poezenbazen

  Hi Chris,
  De kat herkent je miauw gewoon! Beste maatjes merk ik al. :P

 • Chris Paulissen

  Monday 30 / 12 / 2019

  Wanneer ik naar buiten ga en zelf een miauw geluid maak, komt Tiger al heel snel miauwend zo snel als ze kan aangerend.

 • Lenny

  Monday 30 / 12 / 2019

  Negeren. Mijn kat miauwt ook heel veel, vooral als hij honger heeft. Vaak begint hij 2 uur voor etenstijd al. Ik negeer hem dan en na een tijd gaat hij braaf in zijn mandje liggen. Na een poosje probeert hij het weer. Blijven negeren, dus niet terug praten.

 • Paula

  Monday 30 / 12 / 2019

  hallo, de buurman heeft een katje (nog jong nu 1 jaar en te vroeg uit het nest dat hoorde ik) die miauwt de hele dag echt het is veeeel! wat kan hij doen dat het stopt?

Laat ook een reactie achter