Met je katten naar de trimsalon: wanneer doe je dit?

Met je katten naar de trimsalon: wanneer doe je dit?

Wanneer ga je met je katten naar de trimsalon? Een goede vraag waar we in deze blogpost met veel liefde antwoord op geven. Jij wilt natuurlijk wel jouw poes en/of kater op de beste manier verzorgen. Dit kan door voedzaam kattenvoer te kopen, de kattenbak dagelijks te verschonen, iedere dag vers water neer te zetten en je kat lekker veel te knuffelen. Uiteraard zijn er meer manieren om jouw kat het beste leven te bieden. Een van die manieren is door de vacht van je kat goed te verzorgen, bijvoorbeeld door de vacht te laten trimmen. Maar laat de kattenvacht niet zomaar trimmen, dat is niet goed.

 

Wanneer neem je katten mee naar de trimsalon voor een trimbeurt?

Hoe vaak en wanneer je met je katten naar een trimsalon gaat, hangt helemaal af van de vacht van jouw katers en/of poezen. Als je een kat hebt met een halflange of lange vacht kan het zijn dat je eens in de drie tot zes maanden naar de trimsalon moet. Sommige katten kunnen beter nog vaker naar de kattentrimmer. Overleg van tevoren met je dierenarts of de trimmer, zodat je een goede indicatie krijgt. Door de vacht te laten trimmen door een professionele trimmer, weet je zeker dat jouw langharige pluizenbol er altijd mooi bij loopt. Bovendien is een gezonde vacht beter voor de huid en gezondheid van je kat.

 

 

Zelf je poes of kater trimmen of toch naar de trimsalon?

Een kattentrimmer kost natuurlijk wel wat geld. Vaak wordt de vacht van je kat eerst lekker gewassen met geschikte shampoos. Daarna wordt je poes of kater getrimd, waarna de haren worden gedroogd (indien nodig). Twijfel je of je met je katten naar de trimsalon moet of dat je het zelf moet doen? Dat hangt helemaal af van je kat(ten). 

Aan de vacht van je kat wil je het liefst zo min mogelijk doen. Dit is ook beter voor je kat. Heeft jouw kat een (half)langharige vacht? Zorg er dan voor dat je een borstel voor lange kattenharen in huis hebt. Hiermee kun je wekelijks de haren van je kat goed uitkammen. Zo voorkom je klitten of zelfs viltplekken.

 

Trimmen met een goede tondeuse

Heb je overlegd met de dierenarts of trimsalon en kies je ervoor zelf je katten te trimmen? Zorg er dan wel voor dat je een geschikte tondeuse in huis hebt. Wij zijn fan van het merk Moser. Dit internationale merk maakt zeer professionele tondeuses voor dier én mens. In onze webshop koop je onder andere de Moser Tondeuse Max 50 – een mooie investering voor jouw kater of poes – of de meer betaalbare Moser 1400 Tondeuse.

 

Moser Tondeuse Max 50

  • Zeer krachtig
  • Enorm stil
  • Geschikt voor iedere kat

Bekijk product

Moser 1400 tondeuse voor katten

  • Kabel van 2 meter
  • 4 opzetkammen
  • Eenvoudig te reinigen

Bekijk product

 

 

Bestel bij ons de beste artikelen voor jouw poezenbeest

Jij besluit om jouw katten zelf te trimmen, in plaats van ze mee te nemen naar de trimsalon. Helemaal prima! Bestel dan wel de beste tondeuse en borstel voor je kat. In onze webshop kun je ook shampoos, andere verzorgingsartikelen én alle andere benodigdheden voor jouw poes of kater kopen. Heb je vragen over ons assortiment of mis je een bepaald product? Laat het onze supportafdeling weten, dan gaan wij voor je aan de slag!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering