Met je kat naar de kapper. Kan dat?

Met je kat naar de kapper. Kan dat?

Kun je met je kat naar de kapper? Zeker, maar natuurlijk niet naar een normale kapsalon. Voor katten bestaan er speciale kappers – ook wel poezentrimsalons genoemd. Een gespecialiseerde kattenkapper weet precies hoe de vacht van jouw kat het best geknipt kan worden. Het is ontzettend belangrijk om de vacht op een goede manier te behandelen, omdat een juiste vachtverzorging van belang is voor de huid en gezondheid van je poes of kater. In sommige gevallen kan het wel fijn zijn om met je poes naar een speciale kapper te gaan. Lees in deze blogpost wanneer je voor jouw poes of kater een afspraak moet maken bij de kapperszaak.

 

 

Wanneer ga je met je kat naar de kapper?

Er zijn verschillende redenen om met je kat naar de kapper te gaan. Bij sommige raskatten is het nodig om periodiek naar de poezenkapper te gaan. Deze katten hebben zulke lange haren, dat goede verzorging onwijs belangrijk is. Bij deze katten volstaat meerdere keren per week de vacht kammen of borstelen niet. Soms kan het ook voorkomen dat je kat enorm veel last heeft van klitten of een vervilte vacht. Lukt het niet zelf om deze uit de vacht te halen met een borstel of schaar? Laat dit dan over aan een professionele kattenkapper. Hij of zij weet namelijk precies wat er moet gebeuren.

Waar zijn kattentrimsalons te vinden?

In heel het land zijn kattenkapsalons te vinden. Kijk maar eens op Google. Als je in de zoekbalk zoekt op ‘kat kapper’ krijg je direct een fijn overzicht van kattenkappers in Nederland en België. Zo zie je eenvoudig welke poezenkapsalon in de buurt zit en kun je verschillende reviews en websites bekijken. Twijfel je of de poezenkapper past bij jouw kat en je wensen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de kapsaloneigenaar om te overleggen over de opties.

 

 

Hoe duur is een kapper voor de kat?

Als je met je kat naar kapper gaat, wil je natuurlijk wel weten op wat voor kosten je moet rekenen. Je wilt uiteraard niet verrast worden met een hoog bedrag op het pinapparaat ná de behandeling van je poes of kater. De meeste kapsalons hebben de tarieven van de verschillende behandelingen online staan. Als deze informatie mist of je een speciale behandeling op maat van je kat wilt, kun je het best voorafgaand aan de afspraak contact opnemen. Zo weet je zeker wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

Zelf klitten of vilt uit de vacht van je kat halen

Moet de vacht van je kat vaak grondig worden verzorgd? Dan kun je overwegen een goede tondeuse aan te schaffen. Bij Poezenbazen zijn we fan van het merk Moser. In onze webshop kun je verschillende tondeuses aanschaffen, waarmee je de klitten of vervilte vacht aan kunt pakken. Doe dit wel altijd in overleg met de dierenarts, zodat je precies weet hoe je met de tondeuse om moet gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Moser 1400 tondeuse of de Moser Arco Pro tondeuse met accu.

Moser 1400 tondeuse voor katten

  • Kabel van 2 meter
  • 4 opzetkammen
  • Eenvoudig te reinigen

Bekijk product

Arco Pro tondeuse accu

  • Werkt op accu
  • 0.7 - 3 mm scheerhoogte
  • 40 mm scheerbreedte

Bekijk product

 

Bestel alle benodigdheden voor jouw poes in onze webwinkel

Verwelkom jij binnenkort een nieuw pluizig vriendje in huis of wil je jouw kat eens flink verwennen? Bekijk dan ons brede assortiment online en scoor alles wat het hartje van je poes of kater begeert. Als je twijfelt over de juiste verzorgingsproducten voor je kat, kun je altijd met de kapper van je kat overleggen of met onze supportafdeling contact opnemen. We beantwoorden met liefde al je vragen!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering