Maak een Spotify playlist voor jouw kat!

Maak een Spotify playlist voor jouw kat!

Een kat 'bezitten' (yeah, right) brengt een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Op tijd voeren, de kattenbak dagelijks schoonmaken, zo nu en dan een luchtje laten scheppen en vooral heel veel liefde geven. Katten zijn verder heel zelfstandig. Het is dus niet erg om ze alleen te laten als je bijvoorbeeld moet gaan werken of een dagje uit gaat. Maar je kunt het nu wel nog leuker maken voor de thuisblijver. Het is namelijk mogelijk om een Spotify playlist aan te maken speciaal voor jouw kat. Hoe dat werkt, leggen we je graag uit!

Spotify voor huisdieren

Spotify vond het tijd worden om de doelgroep uit te breiden. Uit een onderzoek bleek dat maar liefst 74 procent van alle honden- en kattenbezitters wel eens muziek op zet voor zijn of haar hond. Wij katten weten als geen ander dat muziek heel belangrijk is voor ons humeur. Naast honden en katten kunnen ook hamsters, vogels en iguanas (what are those?) voortaan luisteren naar hun favoriete muziek. 

Een afspeellijst op basis van de eigenschappen van jouw kat

Hoewel je aan de reactie van katten vaak wel kunt zien wat ze van de muziek vinden, kunnen we helaas niet precies zeggen op welke muziek we hard gaan. Daarom bedacht Spotify een tool waarbij automatisch muziek wordt gekozen op basis van eigenschappen. Je kunt aangeven of je kat energiek is of juist heel relaxed en lui. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen verlegen of sociaal en nieuwsgierig of juist niet. Deze eigenschappen in combinatie met de muziekvoorkeuren van de poezenbaas, vormen de ultieme Spotify playlist voor jouw kat!

Unboxing: Spotify playlist door Poezenbazen

Alles wat nieuw en hip is, moet onze eigen catfluencer Mimi natuurlijk hebben uitgeprobeerd. Een van de eigenschappen die vooraf al ingevuld kan worden: nieuwsgierigheid. 

Daarnaast houdt Mimi wel van een schoonheidsslaapje. Of twee, of drie of de hele dag. Erg energiek is ze dus niet. 

Wanneer ze in de buurt komt van grote massa's mensen en dieren, wordt ze een beetje schuw. Mimi is dus eerder verlegen dan sociaal. 

Dit is de Poezenbazen afspeellijst van Mimi

Mimi is gelukkig niet vaak alleen. Maar als ze alleen is, kan ze vanaf nu genieten van haar favoriete muziek. Spotify genereerde namelijk deze afspeellijst voor onze prinses:

Het grappige is dus dat de muzieksmaak van de eigenaar ook terugkomt in de afspeellijst. Je wilt je kindje immers toch een beetje vormen he. Mimi chillt voortaan thuis op de Latijnse klanken van Alvaro Soler en rapt een stukje mee op Nederlandse hiphop. 

Aan de slag met een Spotify afspeellijst voor jouw poes

Wil jij ook een Spotify playlist aanmaken voor jouw kat? Dat kan vanaf nu via de speciale landingspagina van Spotify for pets. Zo kun jij je kat met een gerust hart een paar uurtjes alleen laten, mits het hardstyle gehalte van de playlist meevalt. 

 

Schermopnamen via Spotify

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering