Kerst vieren met katten in huis: tips voor een veilige Kerstmis

Kerst vieren met katten in huis: tips voor een veilige Kerstmis

De kerstdagen zijn een tijd van gezelligheid en samenzijn met familie, vrienden, en natuurlijk je geliefde katten. Je viervoetige vrienden zijn een essentieel onderdeel van je gezin, en daarom verdient ook jouw kat een veilige en leuke kerst. Ontdek onze vijf topproducten en tips om deze kerst onvergetelijk te maken voor jou en je miauwende maatje(s)!

Kerst met katten tip 1: vrijheid en veilige plekjes

Krijg je bezoek op kerstavond, eerste kerstdag en/of tweede kerstdag? Zorg er dan voor dat jouw kat zich kan terugtrekken. Laat bijvoorbeeld deuren van kamers en kasten open, zodat je kat op voor hem of haar veilige plekjes kan slapen. Sommige katten vinden al die aandacht wel leuk, maar ook zij zijn er op een gegeven moment een beetje klaar mee.

 

Kerst vieren met katten in huis: tips voor een veilige Kerstmis

 

Kerst met katten tip 2: onbreekbare kerstversieringen

Katten houden ervan om tegen dingen te slaan. Kerstballen zijn dus ook zeker niet veilig voor jouw eigenwijze poes of kater. Kies er daarom voor om onbreekbare versieringen te kopen voor in de kerstboom. Tikt je kat een kerstbal uit de boom? Dan is dat helemaal niet erg en hoef je niet om de zoveel minuten de stofzuiger uit de kast te halen. Bovendien gaat deze kerstversiering jaren mee.

 

Kerst vieren met katten in huis: tips voor een veilige Kerstmis

 

Kerst met katten tip 3: veilige planten & geuren

Best veel planten en bloemen zijn gevaarlijk en/of giftig voor huisdieren. Daarbij is het gevaarlijk als je kat geurolie oplikt. Haal daarom voor de zekerheid geen geurolie of giftige kerstplanten in huis. Deze planten zijn giftig voor jouw kat:

 • Kerstster
 • Maretak
 • Kerstroos
 • Dennenboom (giftig en de naalden kunnen de darmwand doorboren)

Let er ook op dat veel kamerplanten en bloemen sowieso giftig zijn voor katten (denk aan lelies). Zoek daarom altijd even goed op welke planten/bloemen je wel veilig in huis kunt halen.

Kerst met katten tip 4: Pas op met snoeren en kaarsen

Dat jouw kat af en toe onhandig is, hoeven wij je niet uit te leggen. Katten zijn daarnaast ook enorm nieuwsgierige dieren. Zet jij in de wintermaanden graag kaarsen op tafel of hang je lampjesslingers op (ook in de kerstboom)? Grote kans dat jouw kat graag even onderzoekt wat die snoeren en kaarsen precies zijn. Dit kan zorgen voor (levens)gevaarlijke situaties. Zet kaarsen daarom altijd buiten bereik van je kat en zorg ervoor dat snoeren veilig zijn weggewerkt.

 

Kerst vieren met katten in huis: tips voor een veilige Kerstmis

 

Kerst met katten tip 5: voorbereiding is alles

Feestdagen zijn leuk en gezellig, maar ook druk en onrustig. Bereid je daarom goed voor op kerst met katten. Noteer bijvoorbeeld welke dierenklinieken er open zijn op en rondom de feestdagen. Moet je hier plots naartoe met je diertje? Dan weet jij snel waar je terechtkunt. Verder is het handig als je genoeg voer en medicijnen op voorraad hebt. Meestal duurt het langer voor je deze in huis hebt met kerst en oud en nieuw. Ook kun je je kat kalmerende supplementen geven, zoals HempOne-poeder voor kat en hond en antistressmiddel voor katten. Zo komt ook jouw kat wat meer ontspannen de kerst door!

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

 • Vermindert spanning en stress bij je kat
 • Gemakkelijk te mengen met het voer
 • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

 • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
 • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
 • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering