Kattentuigje kopen? Wij zetten de beste voor je op een rijtje!

Kattentuigje kopen? Wij zetten de beste voor je op een rijtje!

Ondanks dat katten echte huisdieren zijn, is er natuurlijk nog wel een beetje jachtinstinct te vinden. Dat geldt voor de ene kat meer dan voor de andere. Toch kunnen ze er allemaal wel van genieten om lekker buiten te zijn. Vogeltjes kijken en op avontuur gaan! Een kattentuigje kan dan uitkomst bieden. Zo kun je jouw kat meenemen in de tuin, op straat of veilig in de auto vervoeren. 

Waarom een kattentuigje gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je een kattentuigje zou gebruiken. Het maakt het mogelijk om jouw kat in de tuin rond te laten lopen. Ook kun je er met je kat op uit door hem 'uit te laten' op straat. Misschien kun je hem zelfs wel meenemen naar het bos om hem daar op avontuur te laten gaan. Ook is een kattentuigje handig om te gebruiken om jouw kat veilig, zonder gebruik van een kattenmand, in de auto te vervoeren.

Soorten kattentuigjes

Net zoals bij halsbanden zijn er in de categorie kattentuigjes diverse keuzes te maken. Zo kun je kiezen voor een volledige 'body', wat niet bestaat uit riempjes maar uit een harnas. Het voordeel hiervan is dat jouw kat hier minder makkelijk uitglipt. Je kunt ook kiezen voor een tuigje dat bestaat uit riempjes, die je bijvoorbeeld met klittenband, een kliksluiting of leren riempjes vast maakt. Het voordeel hiervan is dat dit op zomerse dagen minder warm is voor jouw kat. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kattentuigje?

Wanneer je een kattentuigje aanschaft voor jouw kat dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo weet je zeker dat je het perfect passende tuigje in huis haalt en jouw kat er het meeste plezier uit kan halen.

  • Let op de grootte van het tuigje. Sommige zijn alleen geschikt voor kittens, anderen kunnen weer veel te groot vallen. Meet voor de aanschaf de nek en romp van je kat op om zeker te zijn van de juiste maat.
  • Wanneer je kat het kattentuigje aan heeft, moet je twee vingers tussen het tuigje en het lichaam kunnen plaatsen. Daarnaast moet je 1 vinger tussen de hals en het tuigje van de kat kunnen stoppen.
  • Pas op dat de looplijn die aan het kattentuigje vast zit niet te kort is. Je hebt dan kans dat je jouw kat mee sleept in plaats van dat hij zelf loopt.
  • Let op het type van de sluiting. Een kliksluiting krijg je makkelijker dicht dan bijvoorbeeld riempjes. Dit is afhankelijk van hoe gemakkelijk jouw kat zich een kattentuigje om laat doen.
  • Houd ook rekening met het materiaal van het tuigje. Harder materiaal zit vaak niet prettig en kan gaan snijden in de vacht van jouw kat. Fijne materialen zijn nylon of leer.

De beste kattentuigjes scoor je bij Poezenbazen

Bij Poezenbazen hebben we verschillende soorten kattentuigjes in het assortiment. Zo weet je zeker dat je altijd het mooiste en best passende kattentuigje voor jouw kat of poes kiest. Hier een greep uit ons assortiment: 

Trixie kattentuig soft met riem

De Trixie Kattentuig Soft (met riem) is een comfortabele, verstelbare tuig voor jouw kat. Inclusief reflecterende stroken voor extra zichtbaarheid! Deze volledige body zit comfortabel om het lichaam heen en is gemaakt van ademend meshmateriaal. Zo kun je jouw kat lekker mee naar buiten nemen!

Bobby kattentuig en looplijn

Voor de stijlvolle poezen onder ons! Dit kattentuigje van Bobby heeft een looplijn en nylon riempjes die je gemakkelijk op maat stelt in de opvallende kleur fuchsia. Je kat is altijd goed zichtbaar door het reflecterende tuigje maar ze is ook te horen, door het belletje dat aan het tuigje vast zit. 

Lief! Kattentuig met looplijn

Dit stijlvolle kattentuigje van Lief! heeft een comfortabele gevoerde binnenkant. Je kunt kiezen uit verschillende kleuraccenten. Met het gespje stel je het kattentuigje eenvoudig in voor het formaat van jouw kat. Inclusief looplijn met comfortabel handvat!
 

Het is tijd om op avontuur te gaan! Voor iedere kat of poes hebben wij handige en comfortabele kattentuigjes in ons assortiment. Het perfecte kattentuige bestel je dus eenvoudig en snel bij de leukste kattenwebshop van Nederland.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering